allt på ett kort

Howdy!

(Jag vet att min design suger för tillfället, jag råkade förstöra den och har nu lämnat den helt i andra händer, så den kommer fixas så snart som möjligt av en vänlig själ)

Nu ska ni ska få lite bilder från NYC och New Paltz:



Katela (kan man ens heta så haha?) = Kinga i Amerika haha





hahhaha jag var glad, och han kramade jättehårt :P

brooklyn bridge

empire state building

Finns mycket mer på facebook!
Här kommer lite new paltz:

beer party i baseballhuset... oh yeah haha, det va här jag kände mig som om jag blev 4 år yngre bara genom att kliva in genom dörren haha

hahahahaha, min favoritbild härifrån!


15 min från där jag bor, awesome!




Oh yeah, naturen här är sagolik!

Kom nyss hem från första symfoniorkesterrepet, oh my, det var svåra grejer det. Nånslags audition va det också, fyfan, jag gjorde så sjukt dåligt ifrån mig för jag blev skitnervös, men av nån anledning (tror att han verkade tycka det va coolt att ja va svensk) så behövde ja inte spela mer än typ 30 sekunder (alltså skitdåligt haha, hann inte ens till det lite mer komplicerade i stycket) och en takt à vista som ja tror blev fel, och sen ba "okej, ut och sätt dig så får du noterna, och va inte så nervös!". Aja, jag tackar och bockar, jag hade slängt ut mig om jag var han haha, men han var snäll och jag tror han vill ha så många som möjligtr från new paltz, för från och med nästa vecka är det öppet för alla SUNY = state uni of new york, vilket betyder att vi kommer dubble flöjtstämmorna iaf, phew. Sen började repet och asså det va inte lätt, fick andrastämmor nu, och det var verkligen tillräckligt svårt. Tur att det är labour day nästa rep så jag har två veckor på mig att försöka sätta nåt iaf.

Nu är klockan 22.40 här, och jag måste läsa två kapitel och skriva en kort pjäs tills imorrn klockan 9.25 så ja, bara att sätta igång.

Dagens roligaste var för övrigt en familj som skulle  fira mammans födelsedag i parken vi var i på bilderna ovan, och hennes sjukt jättefeta son kunde knappt hoppa ner en halvmeter från en klippa till en annna hahahah ja vet det är hemskt, men han var så himla otrevlig och ba OMG I WANNA GO BACK TO THE CITY THIS SUCKS, innan han tryckte i sig typ en halv tårta, så man får skratta åt honom haha. Dom såg ut som en familj som inte varit utanför manhattan på 10 år och försökte sig på lite naturliv, men misslyckades fatalt haha. God bless America!

Don't deny me, call me back

Jag dör, jag är för gammal för sånthär.
"Get your asses in everybody, the cops will come if they see you with the beer". Efter fem minuter av ölsippande ur plastmuggar.
Tjejer som kollar snett på en om man gör nåt så crazy som att digga med i en låt eller, gud förbanne, presenterar sig för nån av motsatt kön.
Samma tjej gnuggar sedan sönder sig mot nån "gangsta" i ett hörn bakom en gammal soffa liknande dom i typ kårhuset på teknins hawaiifest.
Jag har även sett en stor. 20årig baseballkille bli WASTED på tre öl. Bud light, vill jag betona. Hur är det möjligt? Jag vet att han inte tog nåt annat för vi va med dom hela kvällen verkligen.

Och jag vet, allt är inte festande, men det här är ju deras definition av socialt liv.
Gaaaaaah ge mig styrka, jag saknar europeer som inte fejkar skratt, glädje, trevlighet eller fyllor, inte till den h''r graden iaf, och speciellt inte efter 16 års ålder.

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta.

summertime

Gud, mitt humör svänger hela tiden i detta land. Jag vet ärligt talat inte om jag trivs eller inte, så fort jag inte har nåt att göra trivs jag inte alls, även ifall det bara är för en timme eller så. Men nu har jag haft nåt att göra sen det senaste inlägget, med en del frustration så nu mår jag bättre. Haha, två killar som spelar i nåt band som ska på turné som va ute och rökte samtidigt som jag och kinga (jag rökte inte men jag satt haha) berättade att dom skulle på turné med bil genom usa till cali, och vi ba ååååh och då frågade dom om vi ville hänga med och sälja merchandise haha, antagligen med glimten i ögat, men vi båda ba JAAA säg till när ni åker haha. Det hade ju varit helt perfa. Jag har alltid haft en liten dröm om att åka turnébuss också haha. Hur som helst, imorrn börjar jag åtta och det suger väldigt mkt. Hoppas att ni alla hade kul på swings bartömning ikväll iaf!

Nu ska jag vara lite sommarnostalgisk. Det här verkar också vara en av dom sista riktiga sommardagarna här, för ikväll va det betydligt kallare än vanligt. Vilket iofs inte är nåt att klaga på för det är väl i snitt 28 grader här, men nu är klockan strax efter 23 och då frös jag i bara klänning. Hur som helst, här får ni 20 sommarfavoriter:

Tjugo sommarfavoriter:

1. Bästa köpet: Jag har inte shoppat mycket alls i sommar. Bästa köpen var interrailbiljetten (om det räknas som sommar för vi åkte ju redan i maj) och way out west biljetten.
2. Roligaste festen: Hmmm.. Alla har varit roliga på sitt sätt, men jag hade väldigt kul sista kvällen ja va ute, på träggan, bara för att det va typ nostalgia gånger 1000 :)
3. Sommarens låt: Borås borås med stadsmusikanterna haha
4. Roligaste resemålet: Eurotrip såklart
5. Bästa konserten: shhh Måste säga fler än en pga wow come on... topp 5: lily allen, arctic monkeys, antony & the johnsons, florence valentin och robyn

6. Skönaste människan: Som jag träffat i sommar eller vad? Hm.. Det vet jag inte, men som jag förknippar just med bara sommaren och alla somrar är isf min jobbarkompis som är en av dom roligaste människorna jag känner utan tvekan, david heter han
7. Sommarens foto: Asianbabes på WOW iklädda  sopsäckar/ J & jag på gräset sent på kvällen vid kypesjön
8. Sommaren flirt: J

9. Bästa dagen: 22/6-28/6, men hade många bra dagar :)
10. Jag har lärt mig: Nästan att dricka kaffe haha... Och att jag har blivit äldre och ändrat livsfilosofi något.
11. Frisyren: Utsläppt, självtorkat, oborstat/uppsatt när det var som varmast
12. Väskan: Min stora primarkväska. Hade ju nästan alltid två flöjter och matlåda med mig haha
13. Solglasögonen: primark "ray bans", röda och svarta för 1 pund haha
14. Plagget: Hmm, min gula klänning från zara kanske. Mer casually mitt leopardlinne.
15. Musiken: Väldigt mycket perez prado
16. Beachlektyr: Jag har varit sjukt dålig på att läsa, har inte läst en enda bok i sommar, det är skamligt, riktigt skamligt.
17. Beautyprodukten: Har dissat det mesta
18. Smycket: Ett armband mina föräldrar köpte till mig  i grekland
19. Glassen: Tofuglass med jordgubbar <3
20. Skorna: Sandaler från primark

Åh, det är fortfarande sommar för mig, tror det är därför det känns konstigt här också, jag är inte redo för höst, skola och rutiner riktigt. Och imorrn börjar jag åtta, damn det har ja inte gjort sen gymnasiet. Men det är en rolig lektion med en otroligt inspirerande lärare iaf. Och innan det är det frukost och PEANUTBUTTER JELLY TIME hahaha, ja åt min första peanutbutter jelly macka ever, det va väl gott, men inte så wow som den sjungande bananen utlovar, jag är mycket besviken :P På kvällen ska vi på baseball party med beer pong, jag är pepp men livrädd ärligt talat, för att jag ska bli den första som missar 10 koppar och då är regeln tydligen att man ska ligga naken under ett bord. Hell yeah! Men jag ska försöka uppdatera er nåt mer innan det. Puss he!j [Puss-ey]

drömmar

Hej igen, jag kom på att jag ju inte skrivit nåt om NYC!
Bilder finns på facebook, kan lägga upp här sen men just nu orkar jag inte haha.
Men vad ska man säga, första intrycket var såklart: oj vad stort det är!
Det känner jag om allt här, även om man hade väntat sig det, men allt från gäss till höghus är tusen gånger större än jag nånsin sett. Vi "gjorde stan" lite haha, ytterst lite antar jag, men det kändes mycket för två små europeer. Vi såg empire state building, gick till world trade center platsen, shoppade, tittade på folk, gick från avenue 52 till 1 haha, och promenerade sen med trötta ftter längs hudson river. Såg frihetsgudinnan, fast bara på håll, ska åka dit på riktigt nån annan gång. Avslutade vid brooklyn bridge och åkte sedan buss tillbaka till new paltz. Det är svårt att beskriva NYC med nåt annat ord än "wow", för det är verkligen overwhelming. Finns så sjukt mkt jag vill göra där att det tar tid bara att tänka ut det haha. Vi har även utforskat new paltz lite mer, det finns mer än vad vi trodde, och vissa saker har vi utforskat lite för mycket ,tex dunkin donuts haha, men det är så goooootttt.

Men det är lite jobbigt här också, min roomie är otroligt asocial och verkar ärligt talat inte ha några kompisar alls, vilket är så konsigt för hon har reda n gått här ett år. Jag har verkligen vänt ut och in på mig sj men vi får ingen connection alls. Så nu orkar jag inte mer, jag vill inte prata hela tiden för ja får liksom inget tillbaka. Kinga har problem åt andra hållet, hennes håller aldrig käft haha och hennes pojkvän är där 24/7. Stämningen här överlag är så konstig, alla bara sitter i sina rum känns det som. Har lärt känna en britt och en irländare och dom tycker likadant verkar det som. Jag vet inte riktigt vad man ska göra för att lära känna amerikaner bättre, jag börjar nästan ge upp, vilket jag sällan gör när det gäller sånt här för det tar ju sin tid ibland, men jag vet inte, alla känns så ytliga eller väldigt inåtvända. Alltid antingen eller, antingen OMG THATS LIKE SO COOL THAT UR AN EXCHANGE STUDENT LIKE OMG TOTALLY AWESOME, så att man nästan ryggar tillbaka eller bara hej hej nice to meet you, bye och så pratar man inte mer. Kontrasternas land brukar det ju sägas, men jag kan verkligen inte anpassa mig till det så lätt, det känns så falskt. Jag har aldrig haft så mycket förståelse för folk som vägrar integrera sig i nya samhällen de kommer till som nu, det är faktiskt inte så lätt, och jag är ändå här totalt frivilligt, medan många måste fly sitt hemland och plötsligt anpassa sig till en helt annan kultur. Det kanske låter som om jag bara gnäller nu, men jag kan inte riktigt beskriva vad det är, men allt är helt annorlunda här. Regler för allllt och långa genomgångar för helt grundläggande saker.

Aja, positiva saker är iaf att lärarna här verkar jättebra, och att jag och kinga antagligen ska åka på road trip till canada nästa helg med tim och matt, en britt och en irländare. Hoppasss verkligen det blir av, jag har alltid velat åka till kanada, och sen ska även tilläggas att där har dom inte längre en föråldrad lag, utan man får dricka alkohol vid 18 års ålder. Tack Kanada, jag börjar seriöst bli galen på detta. Freshers week är inte freshers week utan pubar och klubbar.

minibildregn

Sen jag kommit hit har jag tagit så många som 19 bilder haha... Måste verkligen skärpa mig, men ska bjuda på ett litet bildregn från dom första dagarna här:

'
Dick's sport shop haha, vi försökte bestämma vilket baseballag vi ska heja på, metz dräkter va snyggast.

countryside vs mall
'
jag blev rädd haha...

kinga blev räddare hahaha, ja tror seriöst jag måste införskaffa den här masken!

kinga har nu ett nytt mål i livet: gifta sig med en amerikan och bo i vilda västern.
jag är nästan seriös ;)

jag var klad hest efter ett besök på forever 21!

Okej, jag erkänner att dom här bildenra inte var roligast i världen, jag utlovar mer spännande bilder när saker börjar hända här och när vi lyckats ta oss längre än till poughkeepsie galleria ;)

Jag hittar fler och fler bevis på att detta är dumhetens nation:
- starbucks badrum: en guide till att tvätta händerna: sätt på vattnet, blöt ner händerna, använd tvål, skölj, stäng av kranen. jag skojar INTE, bildbevis ska jag skaffa nästa gång jag är där
- text på en kassa i en kiosk: "you have to have been born no later than this date year 1991 to be able to purchase cigarettes", hmmm, vad hände med över 18 år? man brukar väl oftast hålla koll på hur gammal man är, eller? ;) Jag ville ta kort där, men det stod en polisbil utanför, så jag kände mig lite obekväm hahaha.

Ååååååååh idag såg vi på inglorious basters, omfg, ALLA borde se den, det va den bästa film jag sett på länge, tarrantino in my heart!

Idag hade vi en invigningsceremoni för alla freshers, den va väldigt pampig och väldigt amerikansk, det va en rolig upplevelse helt klart, men jag blev lite chockad att det är så otroligt big deal för dom med college life, det lät ungefär som att om man inte deltar i alla aktiviteter och inte drömmer om att bli RA har man fått nåt om bakfoten haha. Men det var kul, precis som på tv :P Och sen all american BBQ - också precis som på tv haha! Sen va vi internationella stackars studenter tvungna att gå på ett två timmar långt möte om hur man beter sig som invandrare här. Ett tag såg alla ut lite som om dom ångrade att dom kommit hit haha, speciellt när det pratades om health insurance samt hur strikta pubar är med att kolla ID, konstigt nog :P  Men det kommer bli bra, saker är lite frustrerande nu bara när så mycket ska fixas som bara inte får bli fel, typ mina kurser. Nu har mina grannar anlänt iaf, har träffat på en, jättetrevlig verkade hon, och hon sa att ingen fresher är i korridoren för dom har så många aktiviteter nu. Det irriterar mig också, att vi internationella inte är inkluderade i alls många av dom för vi har så mkt annat skit att göra, men nu halkar vi ju efter på sociala fronten och det tycker jag är jättefrustrerande. Men snart lär det vara fullpackat här och bara att gå och borsta tänderna kommer leda till en ny social upplevelse haha.

Imorrn ska jag försöka sova längeeee, och sen är det brunch vid 11. Jag älskar för övrigt matutbudet här, idag upptäckte jag ytterligare ett stånd med massa gott. Och just det, gymmet är gratis, så det går bra ihop iaf haha. Jag har inte planerat att bli fet här. Men omgivningarna är sååå fina om man går typ en halvtimme söderut (tror ja) för då hamnar man helt på landet, och där ska jag frsöka motivera mig att jogga. Det är nåt av det jag verkligen gillar i detta land, kontraster!

Ne nu säger jag gonatt, och arrivederci a la brad pitt i dagens filmtips :)

that's sooo funny

Idag har jag blivit några procent mer amerikansk, då jag och kinga spenderade halva dagen at the mall. Det va väldigt kul, shoppade på forever 21 (vilken sjukt bra affär, jättebillig och jättesnygga kläder, det är en gåta varför så många amerikanskor ändå envisas med att alltid gå i hoodie, jeans och flipflops haha), köpte en ny, fungerande adapter och åt på taco bell, mmmmmm! Innan det utforskadfe vi new paltz, och gud vad mysigt det är, finns lite att se av allt möjligt, och vi kom fram till att det här är ett hippie place, för det finns organic shops överallt. Sen träffade vi två jättesnälla hippies och fick det bekräftat haha.

Men okej, finns saker som är lite småjobbiga. Till exempel känns den här freshers week mycket mer stel än den i england, och jag tror att lösningen är så simpel som att alkohol inte är tillgänglig för dom flesta. Och för oss europeer är det redan efter tre dagar med helt nya människor väldigt väldigt ovant och awkward att inte ens ta en liten öl ibland kallpratet och introduceringarna. Men men, jag hoppas jag lär känna nån som är 21 snart haha. Sen känns det lite som om ingen tycker att vi är vuxna människor, med tanke på att när the authorities går igenom regler tar dom det med oss som om vi va bråkiga högstadieungar, vilket ja iofs kan förstå, för en del beter sig verkligen så, men det hade aldrig hänt i europa att nån sa "med stora bokstäver" att om vi missköter the common room kommer dom vända upp och ner på sofforna så att man itne  kan sitta där, eller man "reaallyyyyyy dont want to sit in the RA:s office for underage drinking" med en ton som om man skulle få typ smäll på fingrarna med en linjal om det nu blev så haha. Dom där leafletsen om att hosta i armen har förresten tryckts upp som affischer och sitter på skolbussen hahaha, jag dör. Så ah ne, jag lär bli förvånad över saker här ett bra tag till skulle jag tro. Det är hur kul som helst, men det känns inte alls lika naturligt att prata med random folk som i kingston, ja vet inte om folk är mer stängda här eller om dom inte gillar utlänningar haha. Uppenbarligen är det iaf vädigt tydligt att jag och kinga inte är amerikaner, utan att vi öppnar munnen, för vi båda har hört saker som "are you the irish/austrian/swedish/czech girl?" från folk vi aldrig tidigare sett haha. Kingas roomie verkar för övrigt helt körd tyvärr haha, och alla i hennes korridor verkar känna varandra och sitter typ 15 pers i samma rum, men hoppas det bättrar sig. Min roomie anländer inte förrän på söndag, men genom vad vi sagt på facebook verkar hon iaf trevlig, hoppassssssss på det, annars blir det jobbigt. Min korridor är fortfarande ganska tom, vilekt betyder att dom flesta här är sophomores eller seniors, för alla freshers kom idag,  = äldre och omöjligen 91or = bra haha, så det finns hopp. I kingas halls sa deras RA "dont throw toilet paper with shit on on the floor, like yesterday, its not allowed" HAHAHAHA ja vet, det är hemskt, men ja dör lite av skratt ändå ahahaha, då förstår man mer varför dom behandlar oss som barn fortfarande hahahaha.

Nee nu ska jag ta en iskall dusch, för det är fortfarande värmebölja och otroligt fuktig luft här så det rinner svett om alla haha, och sen nana för imorrn verkar bli en lång, men antagligen fett nice (haha) dag :) 

Jooooooo just det en sak till, har ni sett det där scrubsavsnittet när JD blir irriterad för att hans date hela tiden säger "thats sooo funny!" istället för att faktiskt skratta? FOLK GÖR Å PÅ RIKTIGT hahahah har hört det säkert 10 ggr  idag!

Ok ok, nighty nighty, xoxooooo

nya intryck

Hello allihopa everybody, det va ett tag sen nu!
Jag tänker tyvärr inte ge er en update om eurotripen, det känns försent nu haha.
Nu är jag nämligen i en annan tidszon och en annan världsdel: amerika....

Jag anlände i tisdags förmiddag, blev mött av en tjej i new paltz tröja och begav mig sedan till mötesplatsen (hade aldrig hittat om jag varit själv haha) där de andra var, och träffade kinga igen woo! Vi fick vänta där i ett antal timmar innan alla hade kommit, vi kom väl iväg vid 5-6 kanske, jag minns inte för jag va sjukt jetlagged. Långa bilköer väntade men till slut kom vi iaf fram till new paltz. Där fick vi gå till nånslags lounge för att få våra nycklar, och gå på "pizza party" haha, vilket va otroligt efterlängtat, för maten på air france va inte så givande, ja kommer inte äta croissants igen på typ 5 år om man säger så haha. Det va sjukt varmt och fuktig luft så alla glänste och såg allmänt skabbiga ut haha, including me. Alla försökte socialisera sig, men alla va nästan för trötta för att få ut nåt av det verkade det som, jag var väldigt glad när ja fick lägga mig, klockan 23 här och 05 i min tid. Ingen av oss hade heller med sig täcke, kudde eller sängkläder hahaha, verkligen alla jag pratat med sov med en handduk sm kudde eller filt. Jag fick iaf hjälp med väskorna av en jättesnäll amerikan, fast han tog en väldigt konstig väg i ösregnet så vi fick lera på hela benen haha, och nu närj ag hittar här något sånär kan ja verkligen inte fatta varför han tog den vägen.

Igår va det tidig frukost och massa introduktionsmöten, dom går inte lika soft fram här som i england, långt ifrån.
På ett av mötena kom skolläkaren och informerade om svininfluensan. Han berättade riktigt smarta saker som ingen nånsin tänkt på, till exempel att man ska hosta i armen istället för rakt på folk, och visade upp ett leaflet med stora bokstäver COVER COUGH. Alla antecknade haha. Kollade sedan universitetssiten, och där finns en video om hur man överlever en skottattack på campus hahaha, god bless america.

På kvällen anordnade universitetet en shoppingtur till närmaste mall, och då insåg jag en av dom största skillnaderna mellan europa och usa: avstånd! Både jag och kinga funderar på att försöka ta körkort här, för det kommer vara svårt annars. Min roomie lär ju ha det iofs, hoppas vi klickar, hon har inte kommit än, antagilgen inte förrän imorrn. Shoppingen gick iaf ganska bra, förutom telefon, gud vad besvikna alla utlänningar blev på hru det funkar här. Jag träffade 8 svenskar som ska va här och göra internship, och alla såg typ gråtfärdiga ut efter att ha besökt mobilaffärerna. Asså ALLA system här suger, både kontantkort och abonnemang. Man måste betala när man FÅR ett sms och när man blir ringd själv, hur miffat är inte det. Jag som hade stora planer på ny mobil och abonnemang, men det skulle blivit typ 400-500 spänn i månade och no way! Så jag fick nöja mig med ett nytt kontantkort och jag har knappt täckning på det i mitt rum haha... Tur att vi har campustelefoner. Vi kom hem vid 22tiden och då brjade jag packa upp. Är fortfarande inte alls klar, men kom en  bit iaf. Idag kommer alla first years komma, så snart blir det nog mkt liv här, är otrligt lugnt än sålänge. Men min roomie är second year så antagligen kommer hon imorrn. Snart ska jag och kinga ut och utforska new paltz, för idag har vi inget vi måste göra, för alla asiater (som utgör 90% av internationella studenter) ska göra engelskaprov hela dagen haha. Imorrn händer en massa verkar det som, introduktionsceremoni för alla, picnic, och all american BBQ a la 4th of july haha, woo! Och det finns veggie alternativ överallllt haha woho.

Igår hade jag för övrigt a little incident. Köpte en adapter till datorn, men den funkade uppenbarligen inte så bra, för efter fem minuter blev den så varm att jag brnde mig skitmycket och fick en blåsa när ja tog på den, så jag fick ta ut den och då luktade det bränd plast i hela rummet haha... Och jag hade 6% kvar av mitt batteri och fick lite panik. Men som tur var loggade ja in på fbchatten och fick tag i en kille från kingston som är här, som jag aldrig sagt mer än hej till, så skyndade mig med lite trevligt kallprat och sen ba snälla får jag låna din adapter hahaha. Det fick jag iaf, så nu är det ganska uppladdad, jag älskar snälla människor haha. Jag vet fortfarnade inte varför min adapter inte ville funka, det funkar iaf till mobilen. Okej nu ska jag fortsätta packa upp och sen bege mig. Just det, det finns en stor damm här och massor med gäss hahaha ja tycker det är skitroligt, för dom är verkligen överallt, typ en gås mellan varje bil på parkeringen.

Byyye!