nya intryck

Hello allihopa everybody, det va ett tag sen nu!
Jag tänker tyvärr inte ge er en update om eurotripen, det känns försent nu haha.
Nu är jag nämligen i en annan tidszon och en annan världsdel: amerika....

Jag anlände i tisdags förmiddag, blev mött av en tjej i new paltz tröja och begav mig sedan till mötesplatsen (hade aldrig hittat om jag varit själv haha) där de andra var, och träffade kinga igen woo! Vi fick vänta där i ett antal timmar innan alla hade kommit, vi kom väl iväg vid 5-6 kanske, jag minns inte för jag va sjukt jetlagged. Långa bilköer väntade men till slut kom vi iaf fram till new paltz. Där fick vi gå till nånslags lounge för att få våra nycklar, och gå på "pizza party" haha, vilket va otroligt efterlängtat, för maten på air france va inte så givande, ja kommer inte äta croissants igen på typ 5 år om man säger så haha. Det va sjukt varmt och fuktig luft så alla glänste och såg allmänt skabbiga ut haha, including me. Alla försökte socialisera sig, men alla va nästan för trötta för att få ut nåt av det verkade det som, jag var väldigt glad när ja fick lägga mig, klockan 23 här och 05 i min tid. Ingen av oss hade heller med sig täcke, kudde eller sängkläder hahaha, verkligen alla jag pratat med sov med en handduk sm kudde eller filt. Jag fick iaf hjälp med väskorna av en jättesnäll amerikan, fast han tog en väldigt konstig väg i ösregnet så vi fick lera på hela benen haha, och nu närj ag hittar här något sånär kan ja verkligen inte fatta varför han tog den vägen.

Igår va det tidig frukost och massa introduktionsmöten, dom går inte lika soft fram här som i england, långt ifrån.
På ett av mötena kom skolläkaren och informerade om svininfluensan. Han berättade riktigt smarta saker som ingen nånsin tänkt på, till exempel att man ska hosta i armen istället för rakt på folk, och visade upp ett leaflet med stora bokstäver COVER COUGH. Alla antecknade haha. Kollade sedan universitetssiten, och där finns en video om hur man överlever en skottattack på campus hahaha, god bless america.

På kvällen anordnade universitetet en shoppingtur till närmaste mall, och då insåg jag en av dom största skillnaderna mellan europa och usa: avstånd! Både jag och kinga funderar på att försöka ta körkort här, för det kommer vara svårt annars. Min roomie lär ju ha det iofs, hoppas vi klickar, hon har inte kommit än, antagilgen inte förrän imorrn. Shoppingen gick iaf ganska bra, förutom telefon, gud vad besvikna alla utlänningar blev på hru det funkar här. Jag träffade 8 svenskar som ska va här och göra internship, och alla såg typ gråtfärdiga ut efter att ha besökt mobilaffärerna. Asså ALLA system här suger, både kontantkort och abonnemang. Man måste betala när man FÅR ett sms och när man blir ringd själv, hur miffat är inte det. Jag som hade stora planer på ny mobil och abonnemang, men det skulle blivit typ 400-500 spänn i månade och no way! Så jag fick nöja mig med ett nytt kontantkort och jag har knappt täckning på det i mitt rum haha... Tur att vi har campustelefoner. Vi kom hem vid 22tiden och då brjade jag packa upp. Är fortfarande inte alls klar, men kom en  bit iaf. Idag kommer alla first years komma, så snart blir det nog mkt liv här, är otrligt lugnt än sålänge. Men min roomie är second year så antagligen kommer hon imorrn. Snart ska jag och kinga ut och utforska new paltz, för idag har vi inget vi måste göra, för alla asiater (som utgör 90% av internationella studenter) ska göra engelskaprov hela dagen haha. Imorrn händer en massa verkar det som, introduktionsceremoni för alla, picnic, och all american BBQ a la 4th of july haha, woo! Och det finns veggie alternativ överallllt haha woho.

Igår hade jag för övrigt a little incident. Köpte en adapter till datorn, men den funkade uppenbarligen inte så bra, för efter fem minuter blev den så varm att jag brnde mig skitmycket och fick en blåsa när ja tog på den, så jag fick ta ut den och då luktade det bränd plast i hela rummet haha... Och jag hade 6% kvar av mitt batteri och fick lite panik. Men som tur var loggade ja in på fbchatten och fick tag i en kille från kingston som är här, som jag aldrig sagt mer än hej till, så skyndade mig med lite trevligt kallprat och sen ba snälla får jag låna din adapter hahaha. Det fick jag iaf, så nu är det ganska uppladdad, jag älskar snälla människor haha. Jag vet fortfarnade inte varför min adapter inte ville funka, det funkar iaf till mobilen. Okej nu ska jag fortsätta packa upp och sen bege mig. Just det, det finns en stor damm här och massor med gäss hahaha ja tycker det är skitroligt, för dom är verkligen överallt, typ en gås mellan varje bil på parkeringen.

Byyye!

Kommentarer
Postat av: t

HAHAHA vadå en gås mellan varje jävla bil?? låter iaf som att du redan har det jävligt bra! är inteee aaaalls avis! puss carl<3

2009-08-20 @ 19:17:50
Postat av: Anonym

Hej



Kul att du börjar skriva igen, ska försöka följa dig så gott det går, (du skriver ju så mycket;-).

Hoppas allt är bra annars och du trivs.

Kram från Märsta

2009-08-20 @ 21:39:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback