the list

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg idag är jag lite rädd för 2010. Men det hindrar inte att årsskiftet väntar, och snart ska jag börja fila på ett nyårsinlägg, men börjar med en liten lista.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Massor! Såg en massa nya ställen framför allt. Delade rum med någon för första gången haha.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag vet faktiskt inte om jag hade några. Säkert att börja träna, och det har jag väl gjort sammanlagt två-tre månader iår kanske såååå, hahah
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej.
5. Vilka länder besökte du? Förutom england och amerikatt: spanien, frankrike, holland, österrike, ungern, slovenien, kroatien, serbien, grekland, italien, portugal, och bytte tåg i tyskland haha. 
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Skulle vilja ha lite mer stabilitet och organiserade planer
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Flera: 13e mars, 15e maj, 22a juni, 18e augusti (kommer aldrig glömma ankomsten till usa nånsin haha), 5e dec, 18e december (kommer heller aldrig glömma den hemska resan hem haha).
8. Vad var din största framgång 2009? Att jag har rest så mycket, haft otroligt roligt med mina vänner, och att jag lät mig själv bli riktigt kär trots massor av komplikationer.
9. Största misstaget? Att jag inte klädde av mig naken på nudistfestivalen i madrid hahaha. Hade varit fett coolt, men va för feg. Men nåt mer seriöst, så ångrar jag verkligen att jag sårade en nära vän, men lyckades tack och lov bli förlåten.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Skadade mig i Belgrad då jag var full som en kastrull och ramlade pang bom rakt ner på marken utan att ta emot mig med händerna. Lipade som en femåring och skrapade upp hela näsan och överläppen, men var ett under att jag inte bröt näsan eller slog ut några tänder. Nu är det mest ett roligt minne ärligt talat haha.
11. Bästa köpet? Railwaypasset och min fakeskinnjacka från forever 21.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Resor samt mat/alkohol skulle jag tippa på.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Hur mycket som helst!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Det här får ett eget inlägg sen, för många haha.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 2008 var jag nog mer jämnglad, i år hade jag fler intensiva perioder av antingen glad eller ledsen. Det hände fler dramatiska saker och jag var tvungen att göra fler vuxna val i år. Men mest glad, helt klart :)
16. Vad önskar du att du gjort mer? Tränat, pluggat, läst böcker, sagt till folk att jag tycker om dom, men det är jag fortfarande jättedålig på.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Skjutit upp saker, och ältat och velat. Och druckit för mycket. Har inte gjort det så mycket i år som förra året, men dom gånger jag gjort det har det varit med besked så att säga haha.
18. Hur tillbringar du julen? La familla <3 Och tv, kan du vissla johanna och karl-bertil jonssons julafton är bäst, "det va förbanne mig det finaste jag hört sen jag konfirmerades, vill du ha ett fikon?" HAHAHAH
19. Blev du kär i år? Ja, mycket.
20. Favoritprogram på TV? Family guy
21. Bästa boken du läste i år? Suck, jag har verkligen läst för lite. Men the history boys är nog den bästa.
22. Största musikaliska upptäckten? Hmm. Florence valentin är jag glad att jag började lyssna på. Har även lyssnat in mig mer på babyshambles. Har säkert glömt nån här dock. Jo just det, hoffmaestro upptäckte jag väldigt nyligen och dom är mycket bra!
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Ja, finansiella medel bland annat haha.
25. Något du önskade dig men inte fick? Jag vet riktigt om jag önskade mig så mycket, så nej.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag var hemma för det va påsklov, spenderade dagen med min familj och kvällen med mina darlings <3
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Att jag hade varit mer företagsam i GOD TID, så jag hade sluppit stressa och oroa mig.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Bättre än amerikanska tjejernas hahaha ;) Nej men som vanligt, mycket tunikor, leggings, scarfs, ballerinaskor och sådant. Jag har också släppt in leopardmönstrat i min garderob, något som jag alltid trodde att jag skulle hata, men gillar riktigt mycket nu. Och har fler mössor än nånsin, har använt mössa typ varje dag i två månader.
29. Vad fick dig att må bra? Människor, sol och nya platser, god mat, och att jag känner mer och mer att jag vet vad jag gör och har valt rätt utbildning.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Hmm. Paolo nutini och alla GG-killarna.
31. Vem saknade du? Det beror på vart jag var för tillfället. Jag delar upp året i london, sverige och USA och jag har saknat alla mina närmaste beroende på vart jag var helt enkelt.
32. De bästa nya människorna du träffade? J, och new paltz folk.

Åh, vilket roligt år.
Nu ska jag snart spela spel med familjen och sen se på brittiska tv-program i typ 5 timmar haha, bästa lovnöjet :)

cause i stay here all the time

Hej på er. Om ni undrar varför jag inte bloggar så mycket nu är det för att jag orkar inte riktigt. Det är så mycket skönare att sitta i mjukiskläder i soffan och titta på tv. spela spel och dricka kaffe och äta pappas lingonkaka. Det är otroligt skönt att vara hemma ett tag nu, lämnar knappt huset och jag älskar det. Har såklart träffat mina bästaste vänner också, och mer ska det bli. Men jag blir alltid lite galen när jag är hemma. Får alltid ångest över folk man har lämnat/som har lämnat en för att åka till sina respektiva länder, och aldrig ska träffa igen, och också över dom som jag måste säga hejdå till som befinner sig i borås nu. Jag kan inte åka till london nu på lovet för jag har helt enkelt inte råd, så när asianbabes åker tillbaka kan jag inte träffa dom förräns till sommaren, alternativt kanske inte förrän i september om dom åker och jobbar på camp america, och det mår jag nästan illa av för jag har saknat ihjäl mig efter dom hela terminen.

Jag är nästan lite rädd för 2010. Jag har så mycket att se fram emot, men så många avsked väntar, och jag blir bara sämre och sämre på dom. Inte bara till människor, utan också till platser. Jag lever i stort sett i mina resväskor. När jag packar dom är jag alltid pepp på att åka till nåt nytt, eller tillbaka någonstans, men också alltid lite vemodig för att något inte får plats i väskan, något måste slängas, eller för att jag vet att jag aldrig kommer komma tillbaka just hit, med just dom här personerna, med just dom här prioriteringarna i mitt liv. Och att den som följer mig till bussen, tåget, eller flyget och ger mig en välbekant vänskaplig kram, familjära ord och hjälp med väskor kommer jag inte se på ett antal månader. Och till alla dom jag sagt vi ses igen, och vi kanske aldrig gör det. Jag kanske aldrig gör den där galna roadtripen och träffar alla i det gamla gänget, jag kanske aldrig åker till australien och jag kanske aldrig är host till den eller den eller den på deras eurotrip. Det kanske var, är eller kommer bli dom sista mötena.

Jag ser fram emot allt år 2010 utom allt som blir "det sista" med folk. Små eller stora farväl, det är fortfarande jobbigt. Det är fortfarande en trygghet som försvinner. Det är fortfarande en man skrattat så man gråtit med som man aldrig ser mer, någon man beundrar i smyg man aldrig sneglar på igen, någon man kanske inte varit så nära, men som ändå alltid varit där som inte kommer vara det mer, någon man aldrig kommer äta fyllemat med fyra på natten igen, någon som aldrig kommer skratta åt ens uttal igen, eller någons hand man aldrig kommer ta igen, och någon man aldrig kommer rodna efter att ha kysst igen. Jag är så trött på avsked.

sista kvällen

sista kvällen med gänget, utanför indiska restaurangen som har ett så fantasifullt namn som "indian restaurant"Fan, idag vaknade jag med infektion eller nåt på andra ögat.... Och känner mig helt slemmig, men jag pallar inte vara hemma hela dagen idag, eller jo det gör jag jag är jättelat haha, men måste börja ta vara på lovet. Så nu får jag ta mig samman, ska med familjen och luncha på eest och sen träffa vix, wooo!

home sweet home!

Efter en fruktansvärd flygresa då allt var försenat och jobbigt, jag var trött och genomförkyld, och mitt bagage va inte med hem är nu allt som det ska. Är fortfarnade fett förkyld, men har iaf mina saker igen. Phew. Är riktigt skönt att vara hemma och äta god mat, samt bli omhändertagen. Har inte lämnat huset sen jag kom hem fredag eftermiddag, men till mitt fösvar är jag ju sjuk, och hade inte sovit på 36 timmar. Men imorrn är det dags haha, hit me hard borås!

Sista veckan i new paltz va den bästa hittils. Det blir alltid så. För många avsked dock, var mycket nära till tårar när jag sa hejdå till min favoritaussie som ju definitivt är min bästa vän förutom kinga i new paltz. Han gav mig en avskedspresent/julklapp - en liten staty av swedish chef som låter som honom om man trycker på en knapp hahaha! Så otroligt fyndigt! Men iaf vi gjorde mycket roligt hela gänget, många utgångar, middagar, massa flum, massa snö. Och pappersvikaren var med på ganska många hörn. Av honom fick jag en jättefin scarf, och swedish fish haha, återkommande tema, i like, samt hjälp med att flytta. Har nämligen flyttat alla saker till kingas rum nu, då hennes roomie byter byggnad. Mitt avsked till min roomie va otroligt awkward. Jag har bott med henne i fyra månader, men vi har absolut ingenting att säga varandra, och allt jag vet om henne har jag tagit reda på genom facebook, typ att hon har en brorsa haha. Mer inåtvänd person får man leta efter. Jag försökte verkligen, sa nåt i stil med att hon har varit trevilg att dela rum med och att vi nog springer på varandra på campus nästa år hahaha. Nu i efterhand stör det mig verkligen att jag aldrig fick grepp om henne, men det var helt enkelt för deprimerande att försöka umgås med en som int frågade mig NÅNTING mer än om europa luktar annorlunda än usa ahahaha, för att hon tyckte att nya zealand luktade annorlunda....  Sjukt haha. Så sista kvällen hade dom flesta internationella redan åkt, för vi va tvungna att checka ut förmiddagen efter, så jag spenderade den med pappersvikaren, pizza, och filmen beer fest, som är sjukt roligt för övrigt. Och dom sista flytt och packningsprocedurerna. Jag lyckades också slänga mitt nyckelkort i en sopcontainer...... Fick panik där ett tag med lyckade faktiskt hitta det, utan att gräva allt för mycket i soporna haha.

Skulle kunna skriva om resan hem i evigheter, men det är för tråkigt och jobbigt haha. Räcker att säga att jag faktiskt började gråta i säkerhetskontrollen i bryssel - 20 år gammal och börjar gråta hejdlöst offentligt NYKTER... Så illa va det ett tag. Men slutet gott allting gott, och nu ska det bli såååååå skönt att vara hemma i gamla borran ett tag!

han har ett sätt

Har antingen misslyckats fatalt eller verkligen lyckats.
Kan inte bestämma mig.

Mwaaaaaaaaaaah.

lucia

Inga lussebullar för mig... Jag kan inte hjälpa att det är lite jobbigt att inte vara hemma på just lucia, även om det både förra året och i år betyder att jag är hemma om 5 dagar. Men jag har liksom sett eller deltagit i luciatåg varje år hela mitt liv, och jag älskar det. Lukten av stearin, uppsjungning, leta febrilt efter hudfärgade strumpbyxor, ha extrema problem att kliva ur bilen med lusselinnet på, bränna sig på ljuset, få stearin i håret om man hade turen att vara lucia, hoppas att man verkligen är på andra versen och ska gå upp istället för ner på sank-TA lucia :) Jag hade ju planer på att åka till NYC och lussa, men var helt enkelt för lat, och inte så pepp på att åka hem jättesent själv, alls. Samt att jag vill ta vara på tiden med folket här ordentligt. Så två år i rad - ingen lucia för mig. Nästa år ska jag definitivt ha luciafest i min framtida lägenhet. Be there or be square haha.

Min långhelg såg ut ungefär såhär:


Fest i le fevre: vanessa, shannon, briana

Weenis-circle ahaha, älskar den här bilden - precis detta kommer inte inträffa nästa år haha!

raj och jag -  gangstaaa haha

ahahaha jamie, teresa och angela

jag och jamie

på cabaloosas, ni ser ju min peace pose och stora mun haha.
älskar bilden, även om det mest är randoms, men till vänster om mig, pappersvikaren haha, mycket möjligt att det kommer en bild till på honom längre ner.

teresa aka miley cirus+indianlover och jag jao

katie och nyasha

vanessa och conor

beer pong

hahahah classic. kommer saknaaaaaaaaaa!

frukost på bistro, jag var MYCKET dehydrated haha, en iskall, men ack sp trevlig morgon, poserande i pappersvikarens upphittade keps :)

nämen hej poserrrrrr haha

världens bästa snögubbe hahaha, precis utanför min bostad.

nu har jag precis kommit hem från vanessas födelsedagsmiddag på china house.
har fett ont i huvudet, blir att dricka theraflu och äta rysk rot haha...
nu måste jag putsa lite på det absolut sista skolarbetet för i år, sen ska jag ut i kylan på äventyr haha.

puss hej!

the breeze

Sviiiinkallt här idag. Och jag kan inte ens stänga mitt fönster helt, n00bigt.
Uuuugh, det här känns mer och mer som the end of an era nu.
Såhär kommer jag iaf minnas new paltz livet år 2009 mest:Gooood times!
Hahaha, mamadou har vanligtvis INTE på sig en såndär grej på huvudet hahahaha, jag dör.

haha!

Min slutsats var korrekt.
Ta det som det kommer är det enda rätta.

Helt sjukt att jag ska hem om en vecka omg!
Otroligt blandade känslor kring detta.
Men missförstå mig inte, i cant wait to träffa er där hemma igen!!!!!!
Men att majoriteten av mina vänner här inte kommer vara kvar när jag kommer tillbaka suger gnuuuuu.

Godnatt, inatt ska jag försöka att vända tillbaka på dygnet.
Kommer drömma sött iaf :)

Just det, jag fyndade böcker idag, köpte  sex stycken för 1 dollar, hell yeah.

Anyway, Mr Nutini:
I got legs on my chair 
And a head full of hair
Pot and a pan
And some shoes on my feet
I got a shelf full of books and most of my teeth
A few pairs of socks and a door with a lock
I got food in my belly and a license for my telly
And nothing’s gonna bring me down
Nothing's gonna bring me down


en vecka!

Jag kan inte skilja på om jag vill vinna dig.
Jag kan inte skilja på om jag vill vara med dig.
Och jag kan inte skilja på om jag vill bli av med dig.


Fast egentligen gör det kanske inget.
Det är roligt och trevligt att vara intensiv och impulsiv.
Men det blir liksom alltid så för mig känns det som, nästan som om jag väntar på något och sen går all in när tiden är knapp. Eller inte nästan, det är precis så haha.

Slutsats: Det är nog bättre att lyssna på paolo nutinis comin' up easy än melissa horns låtar haha.

and so, and so, so what

Igår vaknade jag sent, käkade lunch med gänget, gick till stop n shop för kanske SISTA gången i år, och absolut sista gången med det vanliga sällskapet. Sen fick jag sms av pappersvikaren och blev bjuden på middag. Han vann ett presentkort på en restaurang här på våran feature writing klass, där vi skulle rösta på den som hade hittat en feature med det bästa introt. Jag röstade inte på honom, mest för att jävlas haha, men fick ändå bli sällskapet haha, nice. Riktigt nice att han har bil, insåg att jag inte hade åkt bil sedan jag åkte till flygplatsen i augusti haha, förutom taxi ytterst få ggr.

När jag kommit hem från ett otroligt spännande äventyr haha, satte jag mig och slötittade på webbtv, och vid halv tre började det snöa bigtime! Och jag som har vänt på dygnet totalt visste att aussie-jamie skulle finna detta underhållande, så vi gick ut och kastade snöbollar. Fick med oss en full yaman, som träffade mig med en snöboll så jag fick snö under jackan och tröjan haha, men men, är ju viking så gjorde mig inget såklart..


utanför min bostad haha

jag och jamie


Nu ligger snön kvar, men det är plusgrader så snart väntar slask, myyysigt haha...
Men det är ritkigt fint just nu, och jag känner verkligen julstämning.

how to have fun in the rain in NYC:

how to impress a professor:

En lärare addade alla elever på facebook, jag kollar in hans profil och ser hans senaste status:

AB: Grading some stories written by my students today when I found the greatest lede of all time: The girls living on the second floor in Gage Hall woke up on Sunday morning to see the whiteboards on their doors in a different state than they were the night before. On all of them it said “VAGINA JUICE.”

Det var lilla jag det hahahaha.
Skrattar ihjäl mig. Men det fanns inget annat sätt att skriva intro till den nyheten, det var bara för mycket juicy (hahaha) stuff.

Idag hade jag mina sista lektioner för i år! 80 % av allt är inlämnat.
Pulled a half nighter igår, var vaken till fyra och gick upp igen klockan åtta, men jag är faktiskt inte så trött!
Men okej, jag pluggade inte hela gårkvällen, träffade en viss pappersvikare också, är det inte kul med framgångar haha? 
NYC var riktigt roligt, jag återkommer till det imorrn när jag kommer ha ett väldigt soft liv igen!

NYCHere I come!

you talk

Ne men vilken fin dag det blev ändå, trots tre timmars sömn, eller ja, egentligen just på grund av det haha.
Nu är jag dock så trött att jag inte kan tänka klart, men har ändå fått en del gjort idag. Nu har jag lite ångest för att jag måste samarbeta med ett pucko imorrn, och hennes plan är att säga till läraren imorrn att vi inte har gjort något än (det ska lämnas in på söndag) för att få tips..... Jag tycker det är en otroligt dålig idé, då han tror att alla påbörjade detta projektet för typ tre veckor sen, men hon var otroligt envis. Personligen tänker jag ljuga och säga att jag redan gjort alla intervjuer, hell yeah. Det är liksom inte så svårt, jag vill bara inte att hon ska göra exakt som jag gör så jag tänker inte visa hur jag ska göra. Nån måtta får det vara liksom, det är inte ens ett grupparbete, vi råkade bara bli tilldelade samma ämne tyvärr. Detta, och mycket annat som till exempel tvätt, städning av rummet, inlämning av papper om rumsbyte, samt renskrivning av dikter och response papers måste jag göra imorrn innan klockan tre, då jag, jamie och jaimie åker till NYC. Kinga och jason är redan där, får se vad vi hittar på imorrn. Men på lördag - broadway!!!! Ska se south pacific, ser fram emot det såhäääääääär mycket+ lite till. Jag ska antagligen även på luciaövning - om jag hittar dit. Jag hoppas det, för om jag får lussa på iSwedes fest får jag liksom även komma in på festen med open vodka+glöggbar, på en asnice bar.

Nu ska jag drömma sött.
Natti, vi kanske inte hörs förrän på söndag kväll eller måndag, puss på er, ha en bra helg!


livet

Kom hem från florida idag klockan 22. Var bara råstud som gällde. Trodde jag det.
Klockan två smiddes andra planer, klockan tre föverkligades dom, och klockan kvart i fem har jag nu precis kommit hem, på lite skakiga ben, regnblött hår och jag är pigg som en mört - av nån anledning hihi.

Men plikten kallar imorrn klockan 09.25 så nu är det helt enkelt sömn som gäller.
Dröm sött!