Eurotrip part 1

16/05/09

Yo. Sitter pa taget fran Bryssel till Amsterdam, vi borde verkligen sova, men ingen av oss kan av nan anledning. Inte ar det for att vi ar utvilade iaf, nej, i torsdags natt sov vi ingenting mer an pa taget till paris, mellan 6-8 hahaha underbart. Vi har sen dess gjort paris. Det ar svart att gora pa tva dagar, men jag tycker att vi lyckades riktigt bra! Vi sag allt man ska se, utom La Defense, det va for avlagset. Txckte verkligen om Paris, sa himla stort och manga monument att jag till slut knappt reagerade nar det va ett superduperstort museum eller liknande bredvid mig. Varat forsta hostel var inte direkt perfekt haha, men det funkade. Vi delade rum med tva utmattade amerikanskor samt en fransk theh siom antingen var galen eller autistisk, eller en fin kombination. Men jag somnade gott iaf, for sallan har jag varit sa trott. Jag insag precis att jag bordwe stada min vaska oftare, for i min antecknigsbok hittade jag precis ett chokladagg, sen i pask......

Man traffar pa sa roliga och konstiga manniskor pa bussar och tag. Det borhade redan pa Kings Cross, da en otroligt nberusad man spelade munspel och konverserade med oss, och fragade om vi skulle campa. Det va det enda vi uppfattade av 15 minuters konstant prat. Pa taget vi ar pa nu bojde sig en man ner til Kinga, som satt pa plats redan, och borjade prata hollandska, skratta och peka pa hennes horlurar. Da hon sa atthon inte forstod pratade han annu mer hahaha. Vi forstod fortfarande ingenting och mannen var pa fullt allvar tva dm fran hennes ansikte. Nu ar vi i Rotterdam sager hogtalaren. Sa jag ska tugga i mig min sista baguettebit och forbereda mig for amsterdam, och vad man ju bor gora dar. Au Revoir!

17/05/09

Oj oj, vandrarhemmet  vi bor pa har ar rena lyxen. Vi har eget rum, lakan, handdukr, gratis SNABBT internet samt  frukost. Riktigt nice, sa det tog ett tag att komma harifran imorse, men det var iofs aven for att det regnade. Nar vi kom ut gick vi direkt till Van Gogh museet, men det va timlang ko (hahaha) sa vi skippade det idag. Far forsoka imorrn nar det ar mandag, for det ar enligt var turistbok da hollandare besoker prostituerade haha. Och ja, about that....... Kollade in red light district idag. Sag val en sadar 25 pure hookers hahaha, det va jag iofs forberedd pa men gah, det va jag anda inte. Dom star i skyltfonster liksom, gah, no comments helt enkelt, det va inte den basta turistattraktionen jag sett :P

Nu ar vi hema lite och ikvall ska vi ut nanstans, far se var vi hamnar. Ja just det, igar traffade vi tva kanadensare och gick till en coffeeshop med dom. Det visade sig att de bada var otroligt korkade, efter, och fordomsfulla, sa efter att dom slangt ur sig ett antal sliskiga raggningsrepliker som ledde the one and only question: so do you guys wanna go back to our place? we live in a 5 star hotel... sš gick vi haha. En av dom visade sig ocksa halla pa Real Madrid, vilket var droppen som fick bagaren att rinna over for Kinga efter Barcas senaste storvinst.

18/05/09
Sa, igar gick vi ut och drack mojitos och shots, blev tipsy fortare an vanligt for vi gar liksom hela tiden och gor av med energi. Det va iaf jattekul, och vid tolvslaget gick vi till en coffeeshop och Kinga larde mig att roka haha. Alltsa ta riktiga bloss, och hon var riktigt stolt, men jag maste saga att det va foga roande, inte min grej, och absolut inte vart anstrangningen hahaha.  Jag laste kartan pavag hem, nat jag inte ar bra pa alls i nyktert tillstand heller, sa vi gick lite vilse, men hittade till slut Paulus Potterstrat och andades ut. Idag fyller Kinga 20 ar, sa efter gardagens festmaltid med snabbnudlar med for lite soppa sa va det dags att sla pa stort idag. Vi at Ben&Jerrys vid kanalen, och at lunch pa en pizzeria, dar jag gjorde precis det Kinga bad mig att absolut inte gora: saga at servitoren att hon fyllde ar. Men sjalvklart var det minm plan och sjalvklart fullfoljde jag den haha. Det sjongs och hon fick tiramisu med ljus i. Servitoren var rolig och pastod att hans flickvan var svensk och att han pratade lite "sweding" hahaha, vad jag fick kampa for att halla mig for skratt, sweding hahaha. Vi traffade aven tva andra kanadensare, dom har va roliga dock. Det ar otroooligt manga kanadensare pa eurotrip, alla har ryggsackar med flaggan pa.

Nu ar nasta destination Wien, ar pa taget nu, sen byte i Frankfurt och tio timmar i strack, nattag..... Ska bli skont att sova dock, min dygnsrytm ar extermt fucked up. Guten Tag!

19/05/09
Efter sammalnagt 14 timmar pa taget kom vi fram till Wien. Vi kom fram till vart hostel, dar vi hade valdiga problem med att forsta receptionisten, och jag borjade skratta a la Jennica at blabarsplockar/healer-Mats hahaha. Vi kom iaf fram, delar rum med 22 pers, ALLA verkar vara amerikaner. Det funkar iaf, skona sangar, alla ar trevliga och hittils har inget bilvit stulet. Wien ar en valdigt vacker stad, kanns egentligen inte som en storstad, men anda litegrann pga alla enorma monumet. Vi at sachertarta (mmmmmm) och apfelstrudel, or yeah. Pa en stor reklampelare sag vi en bild pa en politiker, och nar vi satt och chillade i en park kom han forbicyklande hahah, sa javla kul, ar 100 % saker pa att det var han. Idag slar aven rekord i underliga manniskor  vi har stott pa:

1. Receptionskvinnan, kommentarer overflodiga.
2. Man som kom farm till oss fran ingenstans och sa nat till oss pa tyska, upprepade samma mening 10 ggr i rad och verkade lite galen, vi gick fortare, vande oss om och han va borta hahaha vi fattar itne vart han tog vagen for det fanns liksom ingenstans, austrian ghost :P
3. Kvinna, gammal, med huckle och kapp, som plotsligt dok upp bakom ett och sag ut sahar:
http://www.youtube.com/watch?v=a1Y73sPHKxw
4. Man som pekade pa oss och skrek ut trollformler
5. Man som vande sigom nar han passerat oss i parken, satte sig bredvid mig och sa "do you like coffee? I love you, I want you" hahaha.
6. Yngre kille som approachade Kinga och sa "boobies".

Conclusion: Osterrike ar vackert, roligt men mycket konstigt. For ovrigt, det var helt underbart vader idag, minst 25 grader, och jag blev brand! WTF, rod pa brostet i wien i maj, efter stadsvandring.... Bitte haha.

22/05/09
Det har varit tva mycket varma och handelserika dagar i Budapest, stralande sol samt 30 grader, wooo! Vi kom fram sent  pa kvallen i onsdags, till ett hostel som sag rent ut sagt forjavligt ut pa utsidan, men visade sig vara hur mysigt som helst pa insidan. Agaren hette Josef, och varndrarhemmet var ungefar som att bo hemma hos honom - en rund, lite aldre, piprokande ungersk man. Det later kanske inte sa inbjudande, men det var otroligt hemtrevligt, vi larde kanna andra gaster och det kandes valdgit sakert osv. Vi gick ut oc htraffade ne kompis till Kinga, som introducerade oss for sina vanner, och vi gick till en pub. Dom var trevliga och en sag ut lite som Salem Al Fakir. Han pratade av nan anledning, som jag aldrig riktigt forstod, med skotsk brytning. Det var iaf valdigt underhallande, hans favoritmening var: James Blunt is a fucking cunt. hahaha. Jag kallades henke larsson hela kvćllen, woo, swedish pride haha.

Dagen efter vaknade vi av en stark rost med mycket tysk brytning och jag var en aning forvirrad. Men det var en av vara roomies, en 50+ tysk man med skagg, som kom att bli en av vara favorit/hatkaraktarer hittils haha. Han pratade oavbrutet och stallde fragor om allt och inget. Mest om inget. Han blandade ihop orden "years" och "days" och sa alltsa saker som "jaaaaah, i was in poland for 10 yeeers" och sen att han hade varit typ i hela europa i "24 yeeeehrs" och till slut kunde ja inte halla mig for skratt sa jag gick ut hahaha. Men det som erkligen var mest besynnerligt var att han luktade pa sina old school, y-front kalsonger, tvattade alltsa men anda lite wtf, hela tiden hahaha. Han sag ut som om han tzckte det var den basta doften han nansin kant. Jag hade aven lyckan att stota ihop med honom nar han var halvnaken.... extravaganza hahaha.

Nog om honom, nasta roliga karaktar, en ensam liten jappan som inte sa nat och drack ol hela tiden. Var basta kompis har ar iaf en argentinsk kille, som vi gick till ett utomhusspa med idag, ahhhh vad bra det var. Men nu ar jag mer brand om det forvanar nan. Sapt var iaf riktigt lyxigt och kostade inte mycket. Okej nu har jagont i handen, bye bye, Ljubljana vantar!

everyone including me

Hmm, jag har ett sår i tandköttet, skörbjugg? Haha nej, jag tror inte jag har c-vitamin brist, efter all vodka med apelsinjuice och alla citroner jag äter med tequilan. Och jag är ju ffs vegetarian och då kan man bara inte ha c-vitamin brist! Om så är fallet ska jag skylla på J som bara dricker tranbärsjuice, jag är vad vid apelsin haha.

Nu försöker jag få ihop 500 ord till min research log. 500 ord är inte så mycket, men det är mycket när det handlar om att lista källor i punktform. Jag har 240 as we speak och då har jag verkligen pushed it och lagt till pappa som en källa hahaha, vilket gav mig så mycket som 18 extra ord... Själva artikeln känns dock helt okej, måste bara få till ett lite lagom klämkäckt slut.

Men det är alltid svårt att plugga vid datorn. Sitter även och kollar potentiella accommodations inför nästa år. ALLA alternativ innebär att dela rum..... Kan det bli mer amerikansk collegeserie? Det ska bli intressant men jag måste säga att jag är lite rädd för att dela rum med någon, har liksom aldrig gjort det, inte ens med alice. Är lite bortskämd antar jag men jag är ju så van vid min ensamtid. Och att det antagligen kommer vara en amerikansk tjej gör ju inte saken mindre läskig hahaha. Men, jag ska inte klaga, har ju ändå blivit accepterad för ett utbytesår i new york wahhhh. Vet inte så mycket detaljer än, är ett möte på onsdag, som ska "last several hours" enligt mailet så det är förhoppningsvis givande. Men vad jag tror nu är att om allt går som det ska så åker befinner jag mig på amerikansk mark i mitten av augusti. Vilket egentligen är ganska snart med tanke på att jag inte vet just nånting än haha. Men det löser sig, jag har slutat vara stressad, det tar för mycket tid haha.

Har ju redan sagt hejdå till alla exchange students, på en båtfest i onsdags. Det är lite sorgligt, tur att facebook finns. Sen har ju jag och kinga en plan att våldgästa alla vi känner i USA, speciellt dom i california och san fransisco. Åh, äntligen orkar jag tänka på framtiden som jag alltid brukar igen och se fram emot allt jag ska göra. Några veckor va det verkligen bara jobbigt, men nu har jag en plan (haha) och vet vad jag vill.

Förresten är J's biljetter bokade nu, den 22a juni får borås besök av en gibralterian, hahaha jag vet verkligen inte om det är så man säger det på svenska, det låter typ som ett djur? Det ska iaf bli helt underbart, frågan är bara vad man ska visa i borås haha.. pinocchio och knalleland? :p Jaja det löser sig.

Okej om jag inte fortsätter plugga nu måste jag be nån tortera mig tills jag gör det för nu börjar det bli rejäl tidspress. Dags att bli stressad elza, come on! (åh gud, ja hatar ju när folk skriver om sig själva i tredje person men låt gå för den här gången........)

hitten

Igår gjorde jag något jag ALDRIG NÅNSIN trodde jag skulle göra.
Jag såg star trek.... på bio........ erm........
och jag gillade den faktiskt.


Nog om det, jag ska aldrig nämna det mer men jag va bara tvungen att få ur mig det hahaha. Både jag och kinga va totalt emot att se den, men då vi skulle ha två geeks med oss, jonathan och jason som skrek WE WANNA SEE STAR TREK, och det verkligen va den enda filmen som gick efter klockan 22 så fick vi ge med oss..... Jag har aldrig sett jason så exalterad som innan filmen började hahah, jag tappade lite respekt för honom ärligt talat.. Efter filmen var jag helt tyst och kinga sa "well.. i have to keep my pride i guess... it was CRAP!" hahaha. Men jag tror den enda anledningen att jag fann filmen lite underhållande är för att jag gick in där med noll förhoppningar och för att dom gjorde narr av brytningar, för att en alien började gråta hahah OCH för att mannen som satt framför mig skrek "fuck yeah!" så fort nåt lite spännande hände haha.

Okej. Nu sitter jag i sängen efter en sen frukost och family guy med J. Vet inte riktigt vad jag ska göra idag, måste plugga lite och sen kommer J tillbaka och jag tänkte fixa pastasallad åt oss. Vi såg för övrigt på the notebook för några dagar sen, oj oj oj, vad den filmen är bra! Otroligt sorglig, så det va ett litet misstag att se den för jag  grät i typ en timme efteråt hahah, men den ger en ändå lite hopp för vad vi har gett os in på och ska försöka med.

Jag ska försöka blogga lika ofta som jag borde göra nu, för om mindre än en vecka åker jag på tågluff i en månad! Aahhhh biljetterna har kommit nu, och äntligen är jag riktigt exalterad! Jag tänker ta med mig ett anteckningsblock och skriva inlägg typ varje dag och antagligen publicera det här sen, för om det är nån gång jag borde använda bloggen är det väl när ja gör nåt utöver det vanliga, som att besöka 21 städer på 30 dagar haha.  Har försökt räkna ut en budget till resan... Yeah, vi kommer leva som hobos, det är ett faktum haha. Har inte mycket att leva på men det ska bli kul faktiskt, ser det lite som en utmaning haha.

Jag har haft väldigt konstiga drömmar på sistone, typ att alice va proffsviolonist vid två års ålder och hade konserter och hade på sig klänning med ett långt släp, samt att pappa blev erbjuden en miljon för att "fixa" en kille i den tunisiska maffian i borås, som enligt min dröm finns haha och håller till inne på skivspegeln. Håller jag på att go bananas? Jag vet faktiskt inte haha.

Nej, nu ska jag duscha, diska och dammsuga (ne jag ska nog inte dammsuga, ville bara få till en allitteration... )

när det är rätt

Jag ber om ursäkt att jag inte har uppdaterat på år och dagar. Men det har kommit väldigt mycket ivägen. Jag minns inte ens när jag skrev sist men det spelar egentligen ingen roll för jag vet att sen dess har det 99 % av min vakna tid, och antagligen även sovande bara funnits one thing on my mind. Och jag vet inte vad jag ska göra åt det, om jag ens ska göra nåt åt det.

Egentligen är jag gladare än någonsin, verkligen. Och det här ska gå för inget har något känns mer rätt.
Men jag kan inte låta bli att vara ledsen när jag lämnar landet om 10 dagar, även om jag gör det för en tågluff jag verkligen ser fram emot. När vi bara har dom tio dagarna plus små delar av sommaren kvar innan vi måste säga hejdå för ett långt tag så dör jag lite.

Aldrig nånsin har jag känt såhär och sett ett "vi" så långt framåt.
Dina ord, dina händer, dina ögon, dina armar, din röst, din doft, dina kyssar, ditt tröstande och ditt skratt.
Jag vet inte hur jag ska klara av det här när alla omständigheter verkar göra sitt yttersta för att förstöra.
Men det är äkta. Det är det.

Okej, jag måste fokusera. Måste...