en liten hälsning från florida

Hej!


thanksgiving

Nu är det thanksgivinglov här. dom flesta åkte hem redan i tisdags, så det har varit otroligt lugnt och skönt här.
Och nu sitter jag här och käkar microgröt och snart är jag off to florida! Fort lauderdale ska vi till, tydligen en underbar strand säger källor, och inte så långt från miami. Jag är väldigt excited nu!!! Jag tar med datorn, så får jag tag i wireless kommer jag uppdatera därifrån.

Puss på er, kommer tillbaka på onsdag!



Vi ska göra världen osäker igen haha...

busting my thoughts fly back to thee

Nu fick jag en enorm craving såhär på kvällskvisten, när jag inte orkar försöka plugga mer, tvätten snurrar i maskinen och klockan närmar sig halv ett: julmys!
Kollade en av mina favvobloggar,
shecity, och såg den här bilden:

Inte direkt klassiskt, scones istället för lussekatter, men det hade varit perfekt nu, lussekatter är för tidigt än sålänge.
Jag har aldrig varit en glöggfantast, det går ner men jag brukar aldrig längta efter det, men det gör jag verkligen nu, och tror jag kommer utvecklas till en glöggfantast i år haha. Precis som att jag nuförtiden dricker minst två koppar kaffe om dagen - jag tror jag har väldigt lätt att bli beroende. Åh nej, nu kom jag precis på att jag ju måste torktumla tvätten också, det förstörde min plan att sova NU, haha, gah jag är så korkad. *tillbaka från tvättstugan* Men jag är sjuuuuuuuukt trött idag, lektioner hela dagen, och MASSOR med krångel med registrering för klasser nästa år. Jag fick en positiv nyhet, men tyvärr skapar den bekymmer och ett dilemma. Det är nämligen så att jag och kinga har blivit antagna till en FN-kurs, som innebär

An intensive examination of the United Nations that involves regular lectures on campus and weekly briefings at the United Nations headquarters in New York City. A total of ten trips to the United Nations are scheduled during the course of the semester.

Det låter ju skitroligt och jag vill verkligen göra det. Men, det har ju ingenting med mina core modules i journalism och creative writing att göra, och det innebär att jag gör 13 timmar, för det skulle betyda tre timmars föreläsning på onsdagar, samt hela fredagen i NYC eller Albany, som egentlgien inte har nåt med min degree att göra. Men okej, jag skulle go for it ändå, om det inte var så att det betyder att jag inte kan ta varken drama eller poesiklassen, för dom ligger på fredagar, och då finns det egentligen ingen creative writing kvar. Så jag funderar på att köra en fuling och läsa expository writing istället, jag fattar knappt vad det är ärligt talat haha, låter rätt tråkigt, men ser ut som en creative writing kurs på pappret iaf...... Jag veeeeeet inte, har någon nåt råd till mig? UN är ju en once in a life time opportunity, och kommer se bra ut på ett CV skulle jag tro, och har alltid varit intresserad av detta. Om nån kan bestämma det här åt mig vore jag väldigt tacksam.

Nej, nu ska jag vänta ut tvätten, skriva lite skit och sen drömma om glögg.
Imorrn åker nästan alla nånstans för thanksgiving, vilket är bra, mindre distractions från plugg och jag kan bli klar med saker innan florida på torsdag. 29 grader!

Puss på er.

spot to the fy

Nu har jag spotify igen, det gjorde min dag, samt gör att jag är still going strong nu klockan 01.15.
Dricker tranbärsjuice, tittar på bilder och avslutade precis en dikt om svininfluensan som ni kan hitta på
http://elzapell.wordpress.com .
Den ska workshoppas imorrn 09.25, hell yeah haha.

Annars har jag varit ganska så ineffektiv idag jämfört med målen jag hade.
Ugh.


jag + citron


en god vän


<3


mamadou (typ coolaste människan jag känner haha, men han chockade mig i helgen när han kunde HELA texten till chers i believe hahahah), jag och yaman.


Jag, jamie och yaman, i bakgrunden: källare som nästan blev busted TVÅ gånger av polisen när vi va där.
När vi stod i kön till ölen frågade matt mig om jag tyckte vi borde gå, när det verkade som om det skulle komma poliser, varpå jag svarade "no, i dont really care if i get deported" och precis då sänktes musiken lite, och personerna bredvid mig gav mig lite konstiga blickar hahaha. Jag skojade faktiskt... nästan... ;)

God natt folks!

original sin

Idag vaknade jag klockan sju på morgonen, med mobilen, med ett halvskrivet sms, i handen, sminket på, samma kläder som igår, armband och stämpel, blomman fortfarande i håret samt ett diadem med födelsedagsglitter som jag råkade sno av en haha... Då vet man att det har varit en bra kväll! Kvällen började med en jättelång förfest, bara jag och kinga, för att alla andra ville gå till festen klockan 8.30 men det är liksom emot mina principer, för jag vet att det inte blir roligt då haha. Tre timmar och ett antal shots senare joinade vi dom på tims (från kingston) födelsedagsfest, där vi var i cirka fem minuter haha, innan det bar av till cabaloosa, den enda klubben här som släpper in folk under 21, men då får man ett skitfult armband med smileys så ingen kan sälja en alkohol haha. Igår hade dom till min stora glädje livemusik, ett jättebra jazz/soulband, det va såååå kul att dansa, har saknat det, och det är inte samma sak på house parties haha. Riktigt roligt, och träffade en mycket intressant person som liksom åt mig med blicken och boostade mitt ego riktigt bra. Det hela kändes lite som en trägårnkväll the good old days men med bättre musik och finare golv haha.

Idag har jag inte lyckats göra så mycket vettigt även om jag borde. Slötittat på serier, fikat med kinga och sen middag med jamie, mamadou, yaman och teresa på ett arabiskt ställe, jättegott! Nu ska jag snart iväg till yaman och sen på nån fest. Egentligen pallar jag verkligen itne, men det är väldigt nära så jag vågar gå hem själv om det är tråkigt, och jag kunde inte säga nej när jamie  sa att det här kanske är den nästa sista helgen vi alla kommer spendera ihop och hade puppy eyes haha, så nu är jag snart på väg. Mitt största problem förutom att jag borde plugga och att jag fortfarande är bakfull är att vårat varmvatten inte funkar idag så jag har inte tvättat håret. Så jag ska ha mössa haha, sånadär källarfester är det så jävla mörkt på ändå så who cares. Ska ta det lugnt dock, för imorrn har jag inga andra alternativ än råstud.

Ciao!

????

Sitter i en datasal och pluggar, ursakta bristen pa prickar och ringar over vissa bokstaver. Det enda jag vill saga ar att jag precis laste om rattegangarna kring sparsorsmordet och jag maste saga att jag nastan spydde upp tacon jag at precis nar jag laste detta:

"– Det finns inget som tyder på att avsikten var att döda och han rullade ner henne i bäckfåran för att dölja henne.

– Han hade inte för avsikt att ha ihjäl en god vän. Han var chockad och handlade i panik, fortsatte advokaten.


Enligt honom (forsvarsadvokaten) trodde 17-åringen att flickan var död då han förgrep sig sexuellt på henne och därför kan han inte fällas för våldtäkt. Och han var inte heller medveten om att Malin levde då hon hamnade i vattnet, med ansiktet neråt så att hon kvävdes och drunknade."

Eh? Ar det bara jag eller gar det dar verkligen inte ihop? Sa han kan inte fallas for valdtakt for att han dodat henne fem minuter innan dom hade sex? Gaaaaaaaaaaaaah, jag  blir sa arg, hur i helvete kan man resonera sa? Da far han val domas till nagat annat da liksom, ar det battre att han forgrep sig pa henne nar han trodde att hon var dod?!
Det ar ju iofs inte ett direkt citat, sa det kan vara orden som tvistats om och meningen blivit annorlunda, men isf far nog journalisten ta och skarpa sig, jag kan inte ens tanka mig hur arga flickans familj maste bli nar dom ser det har. Fy fan.

meteor shower

Om några timmar är det tydligen "one of the biggest meteor shower events of our lifetime."
Coooooooolt, hoppas jag lyckas hålla mig vaken och se det.
The peak här är estimated mellan 3-5 på natten så det känns inte helt överkomligt, men ska nog ta en tupplur snart.
Det känns rätt värt att se liksom.

En annan överväldigande nyhet är att julmusten hotas av brist på flaskor.
Panta mera please, julsverige utan julmust klingar inte vackert i mina öron.

Idag hörde jag två hippies på starbucks snacka, och dom täckte följande samtalsämnen under 30 minuter:
kemiska grundämnen, de sju underverken, 9/11, droger, abort, och politik i allmänhet.
Bättre än TV. Lärde mig en hel del, jag tror att hippies är min favorit samhällsgrupp i amerikatt haha.

Arrivedeciiiii


rien de rien

Halli hallå.

Helgen har varit chillllll. Film, häng, skratt, plugg, god mat, har bara ätit i the godforsaken cafeteria EN gång den här helgen, det förhöjt precis allt haha. Hittade en jättemysig diner här, jag skulle kunna äta där varje dag typ, hur mycket gott som helst. Mmmmm mat är njutning, men har faktiskt gymmat också. Behövde den här helgen, för den här veckan kommer kräva mest plugg av alla skulle jag tro. Måste bli klar med i stort sett allt innan vi åker till florida den 26e, för sen kommer det va så mycket annat att jag inte vill ha denna arbetsbörda hängande över mig haha. Just det, jag har insett att magnus betnér kan vara sveriges smartaste man och kanske världens mest pålästa komiker också.

Och grattis Sverige - nu har en svensk elitidrottare för första gången kommit ut som homosexuell. Det är ju riktigt bra, men kan inte fatta att det inte hände förrän år 2009.

Hela min familj där hemma har för övrigt haft svinis nu, förmodligen, man vet ju aldrig.
Men själv har jag hållit mig frisk, men är snuvig och har lite halsont från time to time så jag tror varje kväll när jag går och lägger mig att jag ska vakna upp sjuk. Men ta i trä, ingenting, och idag köpte jag terraflu i förebyggande syfte, men det ser sjuuuuuukt äckligt ut alltså.

Sen saknar jag mina asianbabes och svennebabes! <3


man får inte va förmer

Gårdagens höjdpunkt var ju utan tvekan att se en man endast iklädd en beige stringkalsong. Så såg dom nämligen ut i pjäsen jag såg igår, metamorphoses. Den var riktigt bra upplagd, egentligen tilltalar inte själva historierna mig så jättemycket, men skådespelarna och uppsättningen var väldigt genomtänkt och bra. Och killen med stringkallingarna va så liten för att vara kille haha, typ pocketable. Fick nånslags känsla av att jag ville stoppa honom i fickan alternativt lyfta upp honom och bädda ner honom nånstans, vet inte om det var en obehaglig eller underhållande känsla ärligt talat hahaha.

Hur som helst, idag är det fredag och jag hade lektion klockan åtta och sedan en tre timmar lång fika med kinga, riktigt nice. Lektionen var en av dom mest givande på länge med den där professorn jag avskyr, både för att jag gjorde något kreativt för en gångs skull, samt för att jag insåg att en viss pappersvikare är ganska full of himself då och då. Hade lite blandade känslor där, först kom han in i skitsnygga kläder och sånadär rapist glasses som jag verkligen älskar, och tittade på mig och log iaf fem gånger under de två och en halv timmarna, men sen ställde han världens konstigaste frågor till tjejen vi intervjuande och var jättesäker på det han skrev fast det verkligen sög gnupung haha. Ahh, the illusion of beauty hahaha. Jag är lite flum idag känner jag, men det är liksom fredag, den trettonde till och med, vilket det även var en speciell dag för åtta månader sen, och inte ens det är särskilt viktigt nu, jag orkar inte ens tycka det är jobbigt längre. Det är ju ingenting egentligen, som att lägga tid och kraft att bry sig om en låtsaskompis ungefär. Det finns viktigare saker just nu, som att jag ska bli klar med allt skolarbete så snart som möjligt och det ska kick ass, att jag ska umgås med mina fina vänner som inte kommer tillbaka hit efter jul, och göra typiska new paltz saker (chilla hahaha), jag ska till florida i slutet av den här månaden, jag ska spendera så mycket tid som möjligt i NYC, gå på musikaler, museum, central park, innan jag åker hem till min älskade familj och mina älskade vänner på ett välbehövt jullov. Shit, nästan bara en månad kvar, så mycket jag måste göra innan dess. Så nu ska jag ta tag i lite plugg och sen se på mtvs fredagstv, som är sjukt dåliga "reality" shows med jamie som tydligen har varit jättesjuk så jag har inte ens sett honom på två dagar, det hör inte till vanligheterna. Håll tummarna för att jag undviker svinis.


I parken utanför moma.


Hur som helst, trevlig fredag!  Gratisalkoholfesten va visst nästa vecka, så vad som händer ikväll är fortfarande i ödets händer, ciao!

jilted

Mina tisdagar och onsdagar skiljer sig alltid drastiskt ifrån varandra. På tisdagar börjar jag klockan åtta, och måste pallra mig upp, och även om jag alltid är skittrött leder det till er mer aktiv dag. Hann med en massa igår, mest socialisering iofs, men ändå haha. På onsdagar är jag ledig, och lyckas alltid med att göra ingenting fram tills kvällen. Så även idag. Skulle äta med jamie och matt 11.30, vaknade 11.45. Sen svarade jag på lite mail osv, snackade med familjen, fördrev tiden lite allmänt på internet och plötsligt var klockan tre och jag  fick panik för att jag var fortfarande i pyjamas. Efter lite om och men kom jag iväg till starbucks med kinga, det är så skönt att skriva där. Fick ihop en dikt till morgondagens creative writing seminar. Den ligger nu uppe på http://elzapell.wordpress.com/

Sen blev jag nästan fast vid datorn igen då jag började lyssna igenom kents nya album, men tog mig i kragen och gick till gymmet, där jag spenderade ganska lång tid. South park va på på tvn vid crosstrainern jag använde, och jag började asgarva ett antal gånger och tjejerna bredvid mig tittade snett. Men so what, det var kuuuuuul haha. Efter det middag i den älskade cafetieran som jag inte alls är trött på....... Jaja, åt med anders, dansken, och det var iaf givande. Han är klar med sin journalistutbildning nu. Han känns otroligt mycket mer utvecklad och har mer kött på benen än vad jag tror jag kommer vara och ha när jag slutar om ETT OCH ETT HALVT ÅR haha. Sjukt alltså. Verkligen sjukt.

Jag kan verkligen inte sluta lyssna på den här låten och titta på videon. Pure awesomeness, swiiiing!


Jag har en svaghet för jazz och swing, lockligt hår, läppstift samt hatt, och kvinnor som dödar män hahaha och detta är allt i ett. Enjoy.

Imorrn blir en lååååång dag som alla torsdagar. Jag hoppas jag lyckas kränga två biljetter till en skolpjäs imorrn, den verkar skitbra men jag tror den kan vara slutsåld redan, men det tog mig ett tag innan jag fick tag i nån som ville gå, jävla okulturella människor haha. Fingers crossed iaf. Apropå att vara okulturell, på fredag är jag bjuden på en fest med gratis alkohol och jag ser redan fram emot det typ SÅHÄÄÄÄR mycket haha.

Puss hej!

im gonna hit you with my rhythm stick

Hej på er!

Idag har jag: vaknat 1.5 timme senare än jag planerat, skrivit ut en dikt, haft creative writing, skippat dramatic writing, ätit spagetthi och vitlöksbröd, druckit kaffe, speedskrivit en artikel och läst 20 sidor, fått ett mail att idiotläraren gav mig ett A trots allt (bullshit radar my ass), haft feature writing lektion med en gästföreläsare, dreglat över pappersvikaren som idag hade slips (!), pratat med folk på msn, lyssnat på miss li, återupptäckt fre (
nostalgivarning), tack vare amir, ätit lasagne, tränat i över en timme och varit väldigt nöjd med mig själv (har inte tränat sen mars och insåg idag att det helt enkelt är dags), stretchat även om jag egentligen tycker om att ha träningsvärk, träffat jamie som varit i boston under helgen i tysta avdelningen på biblioteket = inte en bra idé, sett en välbekant slips pp biblioteket haha, fått en mjukishummer av jamie som det står boston på hahaha, internt men kul, pallrat mig hemåt, beställt saker från forever21, tvättat, duschat.

Jag är ganska nöjd med den här dagen, borde hunnit snacka med alice också, men får bli imorrn.
Nu ska jag lägga mig i nytvättade, torktumlarvarma lakan, hell yeah!



Utanför MoMa, foto Norman Steinmetz.
Jag älskar min fakeskinnjacka från forever 21!

Natti!

PS: Av nån anledning fick jag precis inspiration att få igång min andra blogg som jag skapade för ett tag sen. Det ska bli en seriös skrivblogg, inte en privat. Kolla gärna in den,  och ge respons om ni vill, ska börja uppdatera ofta nu är tanken: http://elzapell.wordpress.com/


deep down I know

I helgen har jag varit i NYC och varit såhär cool på toys r' us efter ett besök på MoMA (museum om modern art), äkta amerikansk dining och häng på times square:



Och det är ungefär vad jag orkar berätta om helgen nu, klockan två på natten till måndag den nionde november.
Jag har gjort mitt vanliga söndagsmisstag = göra ingenting vettigt, vilket betyuder att jag måste förbereda saker till alla tre lektioner jag har nu alternativt imorgon morgon. Skrev iaf en dikt nu, som jag är ganska nöjd med, men bara för det blir den väl sågad haha.

Nattinatt!

Och grattis alice, idag släpps visst EMD's julskiva har jag hört....

coming up easy

Tänkte jag ska vara lite ytlig då, och visa er min nya look:


Hahah japp, jag gillar seriösa ego photo shoots

Jag har inte alls vant mig än, har aldrig haft såhär mörkt hår, men jag tror jag gillar det.
Det märks iaf, ALLA kommenterar, till och med en som jobbar i caféterian hahaha, okej han ser mig varje dag, men ändå lite weird.
I alla fall, jag har lektion igen om en halvtimme och måste läsa två artiklar innan det.
Egentligen har vi nog mer att göra men jag ska nog dra en vals att skrivaren inte funkade eller nåt för jag pallar verkligen inte haha.
Är på jättebra humör idag av nån anledning, pigg även fast jag gick upp halv åtta, antagligen pga två koppar kaffe men ändå.
Vardagslivet leker så att säga.

Puss på er!

svennar...

Åh gud, jag fick för mig att jag skulle kolla in den där serien "ullared" som femman har börjat sända och min första upptäckt, förutom hur tragiska människor är, var:
Jag känner igen där där ubergayiga och sjukt irriterande make-up artisten mattiaz som säger "hallå" hela tiden... från lunar!
Hahahahaha.
Jag tror att han lajvade mycket ett tag, det kan mycket väl hända att vi va vänner till och med.
Jag kände igen honom DIREKT, det känns ganska lågt, va ändå sådär en fem år sen jag var aktiv på lunar.
Men vissa saker förändras inte.
Och för att koppla just det till något lite djupare pratade jag med en gammal vän idag.
En som var min allra bästa vän just i lunaråldern, mellan femman och nian, men sen växte vi ifrån varandra.
Hur som helst var det väldigt givande att prata, och vi insåg nog både att även om vi förändrats otroligt mycket finns det ändå en grund och botten kvar där vi båda förstår varför vi va så bra vänner.

Jag är mörkbrunett nu förresten, riktigt mörk, jag tror jag trivs med det.

Ciao!

Update: Okej jag kollade klart på programmet... klockan är halv ett på natten så det va kanske inte det smartaste jag gjort i mitt liv men... HAHAHA. Jag är faktiskt mållös. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta. Jag har skrattat en hel del iaf, men mest av allt har jag verkligen skämts. Det är sällan jag tycker det är pinsamt att titta på tv men det gjorde jag verkligen nu. Kan inte sätta fingret på det men... Asså egentligen kanske jag bara är dum och försöker vara nåt, men det känns så tragiiiiskt att folk kan tycka att åka till ullared är det bästa dom nånsin har varit med om. Jag vill tro att det INTE är en "vanlig svennesyn". Snälla?

happy halloween

kom precis hem och har av nån anledning energi över, så lägger den på att slänga upp lite bilder här:'


Kinga och Jamie hahaha, båda klockrena costumes

Viking it upppp

Paraden i New Paltz, sjuuukt mycket folk

Gillade South Park-maskerna

DEN BÄSTA OUTFITEN JAG NÅNSIN SETT OMFG - det ÄR ju alan från the hangover.
NEJ det är visst inte det. men fyfan vad bra den ääääär, kinga ba OMG ALAN! hahahah.
fortsättning följer med honom, men jag hoppas ni lägger märke till att tshirten är IDENTISK haha.

matt, jamie, jaimie, kinga, moi

thom och eli

Kvällens näst bästa costume - killen va iklädd ett DJ-bås, det kallar jag kreativitet


Jag är ganska predictable, men blev ju bra bakgrund haha

Pimp my boots och vingel haha

HAHAHAHAH

Party in the USA

VI HITTADE ALAN hahaha, det här kan va en av mina favoritbilder nånsin.
Jag älskar den här mannen av hela mitt hjärta!

hhahahaha, jamie aka giant chicken från family guy träffade peter griffin och got into a fight

Suddigt på dansgolvet

Happy Halloween!