coincidence

Hej bloggeNnnNN.

Jag har inte så mycket skrivmotivation alls.
Sen vi sågs sist har jag:
Ätit kinesiskt två gånger, fikat, pluggat, sett 500 days of summer och blivit besatt av den, upptäckt regina spektor, skrattat, shoppat, flörtat, fått writers block bigtime, försovit mig, klagat på lärare, klagat på amerikaner, klagat på amerika, fått en kram i regnet, blivit erbjuden ett paraply, väntat på sms, missförstått, fått sms, blivit erbjuden en bat mitzvah, försvarat vikingar, insett att jag egentligen inte vet ett skit om vikingar haha, haft på mig min vikinghjälm i rummet bara för att se om min rumskompis skulle kommentera det (hon gjorde inte det haha), blivit irriterad, frustrerad, hållit kvar en ärm, förlorat förhoppningar, rannsakat mig själv, blivit tvingad att göra mig av med vattenkokaren i mitt rum, fått tomatsoppa av kinga, insett att jag kan dricka kaffe gratis ett tag för mina excessive dining dollars, sett fram emot floridaresan om tre veckor, sett fram emot halloween IMORRN, träffat en amerikansk tjej som kunde sjunga små grodorna, bevittnat ett drama på poughkeepsie bussen som ledde till att polisen kom, blivit positivt överraskad.

Nu är jag ganska lat och funderar på hur jag ska fördriva den här kvällen.
Finns två potentiella fester, men jag är lite skeptisk till båda, och vill inte ta på mig min costume förrän imorrn.
Och jag har ont i halsen.
Vi får väl se, time will tell.
Men seriöst, titta på 500 days of summer, den var bra för mig.
Jag kunde inte ha hittat den vid ett bättre tillfälle ärligt talat.

- So what happened?
- What always happens. Life

Det är ju så det är.
Puss!

you do it pretty well

Klockan är 09.35 och än sålänge är min inställning till denna dag: im not impressed.
Det regnar, det är kallt, nån jävel borrar nåstans i huset,  jag är trött, gäspade typ 17 ggr på lektionen, har massa plugg och jag har ont i halsen.
Nej, tisdag 27e oktober, nåt mer hoppas jag du har att komma med.

Yeah when you do it, you do it pretty well, but you can go to hell, and stay there as well!

Det är nog så nu.
Om ni undrar vad jag fått det citatet från så ska jag berätta detta.
I påskas när jag åkte från gbg till london snackade jag med killen som satt bredvid mig på planet. Vi började prata för att han hade räknat ihop alla sina svenska mynt och skulle köpa nåt att äta. Han satt där med typ tio högar med enkronor - men när han väl hade bestämt sig för vad han ville ha så visade det sig att dom inte tar svenska mynt på planet. Jag kunde verkligen inte hålla mig för skratt hahaha, så på den vägen va det, tyckte så synd om honom som räknat så fint. Han ville ge mig pengarna för han skulle ju ändå aldrig använda dom igen, men jag tackade nej haha. Han berättade iaf att han spelade i ett band, och när jag sa att jag spelade flöjt undrade han om jag ville spela med dom nångång. Jag kände inte direkt för det, hade inte många veckor kvar i london innan jag skulle på tågluff, men han tog mitt namn och addade mig på facebook. Jag slog dock inte slag i saken, och tänkte inte mer på det. Sen klickar jag mig randomly till den här videon på youtube:



Japp, det är dom.
Det är nog dags att ta upp den där kontakten haha.
Det va killen i rosa jeans jag snackade med, slinky, som tydligen är relativt well-known i london.
Han va jättesnäll och väntade på mig för att mina väskor kom sist, och bar min ryggsäck till utgången hahaha.

GAH okej jag måste antingen sova eller ta tag i mitt liv nu.

i have always tried to seem, even as when i feel mean

Tröttttttttt.
Halsont.
Irritation.
Klockan är ett på natten och jag börjar 8.
Dagen och kvällen var bra, just nu lackar jag bara på allt så ni får bilder från matts surpriseparty istället:




alltid mysigt med bilder underifrån........

nån måste ju vara exalterad haha.

godnatt kära vänner, jag saknar er.

eller just det, dagens goda gärning.
min creative writing lärare klagar jag lite på ibland för han är ganska speciell.
men jag ska försöka att aldrig göra det igen, för idag pratade jag med honom efter lektionen och sa att jag bara har två CW-klasser som passar det jag skulle ha gjort i kingston något sånär, men aldrig kommer att få plats i dom eftersom vi registreras sist och det bara är 20 platser i varje. jag gick till honom då han hjälpte mig att slinka in i klasserna jag har med honom nu den här terminen. och det enda han sa va "do you prefer drama or poetry?". jag sa drama, och han sa "but you know that means you will have to stand me another semester?" jag skrattade och sa att det var okej. "so it's as easy as this, i decide who gets into that class, and if you want it you're in it. have a nice day and relax!". jag kan inte uttrycka min tacksamhet, han har liksom 100 elever, och jag skulle gissa att ganska många vill gå vidare med antingen craft of drama eller poetry, och jag har definitivt inte dom bästa resultaten och ändå va det bara vips så va jag all set. ååååh, ibland är människor snälla! :) tänk om jag kunde få det så lätt med journalistiken, men no way josé... senare problem dock.

natti!

bet your bottom dollar

Nu är det precis 12 timmar sen jag klev ur sängen.
Klockan är tjugo i två på natten. Så det kan bli, och jag har verkligen ingen anledning till detta. Vaknade en timme tidigare ungefär, men ingen skulle äta brunch förrän 1.30 så jag tänkte what the heck, ligger väl kvar här då.
Efter brunchen, som verkligen inte imponerade på mig idag, hasbrouck shape up, så pluggade jag lite, ute i solskenet. Till min stora förtret lyckades jag inte connecta till wireless, och till slut gav jag upp och accepterade att det krånglade. Kom tillbaka till mitt rum och det funkade inte där heller. Jag upptäcker att jag råkat "stänga av" wireless assistant............ Suck haha.

Hade lite lösa planer med en viss person i EFTERMIDDAG, vilket vi verkade ha olika åsikter om hur det defineras haha. Jag var lite schizo och initiated sth men bestämde mig sen för att play the game och inte vänta på nåt. Det funkade riktigt bra och det irriterar mig även om det gjorde mig glad att personen i fråga försökte mer än jag trodde, såklart. Imorrn då kanske! Ikväll hade jag nämligen planer att äta middag med lite folk, för att fira matts och yamans födelsedagar ihop. Imorrn ska vi överraska matt, men det visste ju inte han när han drog ihop detta, uppenbarligen. Jag åt en vegetarisk panini, som man såkalrt får med pommes här. Jag klagar inte, men portionerna här är verkligen enorma. Och låda att ta med sig hem kan man fråga om vart som helst. Jag åt dock upp mitt. Sen hände nåt konstigt - det fattades typ 15 dollar i notan. Ingen förstod hur det kom sig - det va ju som att en person itne hade betalat helt enkelt. Jag kan inte för min vildaste fantasi försöka lista ut vem i gänget det kan ha varit. Det skrämmer mig faktiskt. Nee, ingen av dom 10 personerna tror jag skulle göra nåt sånt med flit, och nån skulle väl ha märkt det? Jag, och alla andra, fattade verkligen nada. Skumt!


Pluggandes/läsandes glamour i söndsgssolen. Angela i bakgrunden


Efter middagen, yamans place. Ja, vad ska man säga, jamie tar fram dom bästa sidorna hos mig?
Detta är också ett smärre mysterium. Jag vet mycket väl att min färg på naglarna idag är rosa. Varför in hell är den svart där???

Okej jag måste nog sova... Full dag imorrn, har fortfarande 500 ord till sista lektionen jag inte har gjort.
Håltimmmestressplugg helt i onödan hell yeah.
Men jag tyckte om den här dagen ändå
And you're only a day away.

Mysteriet löst - jamie hade photoshoppat bort röda ögon och då försvann det rosa nagellacket också haha.
It's all good in the good.

strong enough

Har en 90's hit parade just nu. Började i kingas rum och vi blev helt fats, och insåg hur gamla vi är.
Om ni har lite tid över, googla "absolute music" och kolla igenom 20-30.......  Jag älskar 90-tal, vi har redan bestämt att när vi flyttar till eget i kingston nästa år ska våran house warming ha det temat, så förbered er haha!

Idag har jag vaknat tiiiiidigt för min 8am, skrivit viktiga mail, bestämt vilka kurser jag ska söka inför nästa termin, fikat på starbucks med kinga och kollat på 2 timmar av mtvs reality shows med jamie haha. Det är riktigt givande (eller...), får bli en fredagstradition.

Nu kommer jaimie snart med mitt vin, va längesen jag drack vin, men tror jag hanterar det bättre än ze vodka. Får se ikväll, jag vet inte ens vart  vi ska, för yaman har inte kommit hit än och då blir alla helt handlingsförlamade. Jag bryr mig ärligt talat inte, sålänge vi har en nice förfest och avslutar på fat bobs haha.




Ha en trevlig fredagskväll!

but it's all in your head, no matter what you think they said

Jag skrev ett inlägg igår, men det verkar ha försvunnit nånstans, jag va sjukt trött så jag kanske råkade kryssa fönstret.

Och nu har jag verkligen ingen lust att skriva.
Jag fick en uppenbarelse igår och den var allt annat än rolig.
Nåt utav det värsta som finns tycker jag är när man har gjort något som är så långt ifrån en själv det bara går, och sen får man inte ut något av det. Lite så känner jag nu, och lite försent känner jag det tror jag.

Annars var gårdagen mycket bra.
Tog en morgonfika med pappersvikaren. Visste väl att han va intressant ända sen han hjälpte mig hitta till rätt klassrum och sen han vek dom där jävla blommorna haha.
Sen cyklade kinga och jag till mohonk preserve, ett naturreservat utanför new paltz. Det var otroligt avslappnande, så fort jag befinner mig i skogsmiljö blir jag hundra procent avslappnad. Dom enda människorna vi träffade på var ett medelålders par, och dom träffade vi när vi hade åkt hem och satt oss på starbucks också haha! Lite roligt, typsikt amerika, först naturliv - sen direkt till starbucks för en grande latte haha. Sen va det taco tuesday med gänget.

Idag var jag leeedig, så jag sov länge, skickade ett stort paket hem inför alice och pappas födelsedag, åt lunch med lite folk, snackade med familjen i webcam, sittandes UTE i solen - var typ 20 grader idag och imorrn ska det bli 23! Sjukt, det snöade ju förra veckan. Jag klagar inte dock, gud vad skönt, två dagar till i ballerinaskor kan detta betyda.

Min vikinghjälm är påväg nu förresten. Halloween, hell yeah haha.
Jamie och Kinga har dom bästa outfitsen dock, min är mer snygg än rolig.

Nu ska jag titta på ensam mamma söker, läsa tre stories inför imorrn och sen får vi se vad kvällen bjuder på. Antagligen ingenting eftersom alla utom jag måste plugga för midterms haha. Men jag klagar ärligt talat inte på lite ensamtid, jenna är inte ens här woop!

God natt på er där hemma!








förvånade?

Kom igen, ingen kan väl bli förvånad att vår käre jimmie åkesson är rasist?
Hur svårt kan det vara att förstå att ett parti som baserar sin politik på att skilja på människor bygger på rasism?
Alla måste läsa det här.

Man kan ju inte bli annat än äcklad. Och fyfan i helvete vad dåligt han skriver.  Är det nåt jag har lärt mig under mina snart tre terminer som journalistikstuderande är det att ALDRIG börja med en lång mening, och aldrig använda ord som folk inte förstår. Otroligt osmart att ha med ett såpass svårt ord att det till och med måste förklaras, speciellt då hans målgrupp har ett otroligt lågt IQ. Nej, jag försökte verkligen att inte bli arg men det går inte. Det går inte att bara skratta åt att nån har en så snedvriden syn av samhället och av muslimer. Och att en pressektreterare från partiet har jämfört SDs politik med astrid lindgren är att pissa på henne, hur kan man göra något sånt? Usch usch usch, jag hoppas han får ett plågsamt liv och blir stämd.

Nånting positivt jag såg i den här vevan är iaf att rödgrönt leder nu. Hoppas det håller i sig och svenska folket tar sitt förnuft till fånga. Jag längtar till att få lägga min vänsterröst i lådan. Eller poströsta blir det väl kanske. Ååååååh!

Hur som helst. Inatt sov jag knappt fyra timmar pga saker jag inte vill tänka på nu. Imorse gjorde jag klart tre assignments på tre timmar och det kändes mycket bra. Fick även ett A på min artikel om hälsa och vitaminer - 93 %, sug på den ni, full pott på allt utom utkastet - till och med på språk! Jag älskar att äga native speakers haha. Ironin blev dock slående då jag berättade detta för jamie och sa "full pot" hahahaha. Nej, det va inte översättningsbart hahaha. Jag trodde iofs inte det heller, det kom ur mig helt spontant. Swenglish for the win, men jag skyller på min sömnbrist :) Och nu har jag inget viktigt förrän nästa vecka skolmässigt, gud vilken lättnad. Imorrn har jag två missions. Ett är att vara lite modig. Det andra är att gå till posten haha, vilket jag alltid drar mig för,  en fobi som har lagts till i listan.

Annars blir man fortfarande förvånad några gånger i veckan över denna kultur. Cruzanne berättade idag att i hennes kurs om the roman empire räcker folk upp handen och säger "i really dont agree with this" om deras kvinnosyn. Oh really? Vilken förvåning, jag som trodde att det var vanligt att vara kvar i the roman empire way of living... Och att folk använder ordet "dude" när dom ska förklara något akademiskt är bara beyond me hahaha. Aja, man känner sig rätt klyftig och påläst iaf.

För övrigt är det fett irri att min första helt chillaxade kväll på länge så bestämmer sig facebook för att krångla. Jag vill nörda mig!

Jaja, här är en bild på min coola palestinasjalsklädda katt:

Hahahahah siki i miss you!

Puss på er!

<3

Jag älskar min familj mest i världen och att dom alltid finns där för mig, verkligen alltid, på alla sätt.
Ibland undrar jag varför jag flyttar så långt ifrån dom när jag har turen att ha en så underbar familj, kanske borde ha blivit mambo haha.

nattugglaN

Jag kommer nog aldrig lägga mig före två i mitt liv igen.
Så vad händer? Förutom att nånting vänder.

Jo, igår hade jag min 8am class, var inne på facebook/läste borås tidning konstant, som vanligt, för den lektionen är inte givande alls. Igår var det till och med värre än vanligt, för vi pratade om hur man hittar information om folk, statistik och så vidare, men allt var ju såklart amerikabaserat, så när kommer jag nånsin använda det på allvar? Så jag stängde av där. Det var först när lektionen slutade som jag fick ut något av den - en konversation med nån haha. Alltid nåt.

Efter en bagel i hasbrouck md kinga gick jag tillbaka till mitt rum och försökte få lite saker gjorda, men det gick riktigt, riktigt dåligt. Det enda jag tänkte på var thaimat, som vi gick och åt sen, och det va supergott tyckte jag. Och vart man än går här är måltiderna så stora att man rullar ut, det är najjjsss. Sen gick vi på bio, såg "where the wild things are" som var jättesöt, men den förstördes lite av att amerikaner seriöst är IDIOTER och kommenterar precis ALLT  som händer. Nästan alla gjorde det, i stil med "omg the monster is like totally going to eat him, i would be like so disgusted". No comments. Vi skulle mött upp jamie, jaimie och matt, men tyvärr fanns det inga biljetter kvar när dom kom, så dom såg zombieland istället (haha) och sen träffade vi dom. Gick tillbaka till campus, och förra söndagen utlovade jag ju att jag inte skulle festa i helgen. Fler hakade tack och lov på det.  Så vi gick till gage, jag hängde i jamies och matts rum lite och fick se jamies föräldrar och katt i cam, och att det var hur soligt och fint som helst i perth, inte för att jag blev förvånad haha, och sen fick jag min present - en påse swedish fish hahahaha jag dör. Alla amerikaner frågar mig alltid om swedish fish, dom där godisfiskarna ni vet, dom är hur stora som helst här. Jamie hade sett dom i en vending machiene, och han mobbar mig alltid för att han bestämde sig för att missförstå min förklaring om surströmming och få det till att vi har en "fish holiday" haha... Så det va mycket tanke bakom det, riktigt sweet :) Sen drog vi ihop ett gäng och spelade my beloved apples to apples. Det är verkligen roligt, spel är underskattade!

Idag vaknade jag tidigt för att åka med kinga till NYC och möta upp norman, en tysk kille som var här i åtta veckor men nu bor på manhattan där han gör internship, för att gå på museum och hänga i central park. Detta kan beskrivas bäst med bilder jag nu snor från honom, han är sjukt bra på att fotografera och har världens proffskamera, så jag la ner att ta kort idag för det kändes meningslöst haha.


Metropolitan Museum

Da gang

Dagens skämt, kingas "jewish nose" hahaha, tror det finns kanske 25 bilder med kinga + näsor.

hahahaha

Kreativitet på högsta nivå. Min hårrosett som jag köpte idag, hell yeeh.

Jag och norman på mc donalds (första gången jag varit där sen jag kom till detta land!!!)

Strike a pose in NYC by night

jag älskar oss haha, och jag älskar normans foton!
vi ska ha photoshoot i central park om ett tag är tanken, det ser jag verkligen fram emot!

metropolitan

nice!

i went a bit crazy eh...
det va kallt idag btw.

times square

billboard på times square

happiness på times square

i <3 ketchup!

Okej jag kanske overdid it lite med bilder, men jag hoppas ni tyckte det va kul!
Nu är klockan fem i tre och imorrn måste jag verkligen upp i någolunda tid för att skriva en pjäs, två monloger, en response paper och hitta två bra sportartiklar, för att sen gå på ett tre timmar långt orkesterrep...
Söndagar är lite jobbiga faktiskt, men när repet är slut är det family guy time.
Bye bye, har haft superkul idag!

såklart

Jag tycker om när saker makes sense och när jag kan faktiskt säga att jag HAR ordning i oredan!
Idag behövde jag min nagelfil och tänkte "ja just det, den ligger underst i tvättkorgen" hahaha och det gjorde den.
Varför är en svårare fråga, men jag mindes att det va där den hade placerats iaf.

Nåt annat som makes sense:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8309818.stm
Mest intressanta nyheten på länge måste jag säga haha, jag fattar inte riktigt, hoppas på en uppföljare med ett reportage om den där stackars killen haha.

Och nåt annat som makes sense på riktigt: Nya icareklamen hörde jag talas om idag.
http://www.youtube.com/watch?v=51xyUO0_lfM&feature=player_embedded
Där va den. Bra initiativ helt klart, hur kan folk bli upprörda?
"Det är inte tillräckligt klart vad dom vill säga."
Hur fan ska dom göra det då? Jag tycker det är bra. Om jag ser kritik från folk med koppling till detta klaga kanske jag kan tänka om, men det tror jag inte kommer ske. Reklamen speglar samhället fint, som tea precis sa.

En sista grej som inte makes sense: Japp det har snöat här också. What is up with that?
Inte alls kul, bara blött och kallt och pissss.

Annars då? Ja idag var dagen jag fruktat då jag skulle lämna in massa saker så det är till och med skönare än vanligt att den här torsdagen är över. HATA torsdagar. På kvällen är det "glasstoppingdag" i cafeterian iaf haha... Det gäller att vara livsnjutareN ni vet. Nu är klockan snart nio och efter en lång middag ska jag nog bara försöka läka min svidande hals med chaite, se på lyxfällan, hitta på en news story, förhoppningsvis få tillbaka min gamla news story mailad till mig av min inkompetenta jävla idiotlärare, och titta förbi hos jamie för jag fick ett sms att han har en present till mig, och fick förklarat för mig att den bara ÄR jag haha... Antagligen nåt sjukt dumt hahaha.

Hare bra!

as time goes by

Oj, för sju månader sen träffade jag en mycket speciell person.  Sju månader!
Det gick fort. Det var en fin kväll som jag kan berätta lite om nu innan jag avslutar min sista skrivuppgift till imorrn.

På fredagen den 13e mars var jag väldigt väldigt uttråkad. Jag hade en seg period med mycket plugg, pappersarbete inför study abroad, kyla, sjukdom osv. Jag var också ganska irriterad på en av mina bästa vänner, som dissade festen vi planerat att gå på den kvällen. Jag bestämde mig för att gå själv, även om det var lite knöligt att ta sig dit, och jag inte pratat med värden på ett tag. Jag visste att jag var välkommen, så jag smuttade i mig lite rödvin som jag av nån anledning hade en halvflaska av stående i min bokhylla och tog bussen till andra sidan Kingston.

Jag kom in i ett så gott som fullsatt kök. Där fanns värden, tre av mina vänner och cirka femton killar jag aldrig sett förut. Oj, tänkte jag, och ångrade lite smått att jag kom dit, för så himla social kände jag mig inte. Men då utropade värden "we have live music today, my friend plays spanish guitar!" Det fick mig på bra humör och jag undrade vem det var, för just då låg gitarren bara i ett hörn. Jag satte mig i en tom soffa, snackade med dom få jag kände. Sörplade vin ur en plastmugg. En av dom femton okände killarna slog sig ned bredvid mig och presenterade sig. Han berättade att han för tillfället jobbade på nokia, och när jag sa att jag var svensk sa han "oh yeah, your accent sounds a bit like my finnish friend's". Jag blev måttligt glad över detta, men kunde inte låta bli att skratta. Vi pratade om allt möjligt, jag sa tydligen att jag inte tycker om tatueringar, inte visste jag att du hade en som jag sedan skulle komma att tycka så mycket om. Jag pratade av någon anledning om finanskrisen så mycket att din kompis blev uttråkad och gick. Men du lyssnade. Värden drog dig åt sidan. Jag tänkte inte på det. Du kom tillbaka och diskussionen fortsatte. Vi båda gjorde statements om att vi trivdes som singlar. Värden satte sig med oss och berättade för mig att du varit tillsammans med ditt ex i sex år och att ni precis gjort slut. "I thought you would get married," lade han till. Du log, men svarade inte riktigt på det. Det blev dags att gå mot klubben. Du blandade en för stark tranbärsdrink till mig.

Vägen mot klubben blev vinglig för dom flesta, men jag var ganska stabil. Vi satte oss på en mur och väntade på dom andra. Där togs två kort på oss: ett där vi pose:ar och ett där du poke:ar mig i ryggen och asgarvar, medan jag skriver sms. Jag minns vem jag skrev till och vad jag skrev. Efter mycket om och men kom vi iväg till klubben. Vi höll oss till varandra. Dansade, pratade, och framförallt: skrattade. Och efter ett tag, som det mest naturliga i världen, kysste du mig på det klibbiga dansgolvet på McCluskys, även ironiskt kallat Slutskys. Jag vill betona hur naturligt det var, inget spel,  ingen jakt, inget krångel, inget fummel. Det bara var. Det låter kanske tråkigt, men jag tycker det var fint.

Fem minuter senare började komplikationerna, som skulle bli så mycket större än vi någonsin kunde ana. Men det betydde aldrig mer än hur bra vi hade det. Det var andra, mycket svårare komplikationer som gjorde det. Aldrig hade jag trott att den kvällen skulle förändra mitt liv - men vad som än väntar oss är jag så glad att den gjorde det. Jag trodde inte man kunde känna så mycket som du har fått mig att göra. Efter den kvällen har jag lärt mig att kärlek är enkelt, det är omständigheterna som är svåra. Det fanns och finns inget svårt med dig och mig. Jag har aldrig varit lyckligare än när jag var i ditt lilla rum i canada waters, osminkad, iklädd din hoodie, tittade på dåliga BBC-reality shows, drack juice direkt ur förpackningen och somnade i dina armar.

Och så är det.
Tillbaka till plugg.
Tillbaka till verkligheten - att du är tusentals mil och fem tidszoner härifrån.
Att man inte alltid tänker på varandra längre.  
Att vi har haft enorma prövningar på både våran relation som ett par och som vänner. 
Men sålänge vi minns den där kvällen.

Och självklart var det din gitarr som låg där i hörnet :)



take five

Idag, eller ja inatt, hon är tio i två, skulle jag vilja dricka vin, äta smårätter och lyssna på jazz. Man får ett sug efter att känna sig vuxen här - för det har jag verkligen inte gjort på ett tag.

However, idag var jag ledig, så även imorrn. Men imorrn måste jag plugga varenda vaken stund. Jag är dock så förbannad på en lärare att jag funderar på att inte lämna in en uppgift som ska in på fredag. Jag inser att det inte skulle hjälpa min situation, men jag vill make a point, för han är otroligt nonchalant och ger aldrig tillbaka saker i tid. Säger att han ska va tillgänglig jämt och svarar inte ens på mail. Så jag mailade honom idag att jag inte ser nån mening med att lämna in en ny uppgift innan jag har fått tillbaka den gamla så jag vet vad jag har gjort för fel. Kände mig fett geeky, men nån måtta får det vara, jag betalar för att vara här och han fuckar upp konstant, jag ska ha min news  story tillbaka, han har haft den i snart en månad och det är bara 300 jävla ord, har aldrig varit med om nåt liknande.

Tanken är även att jag ska intervjua en karateinstruktör imorrn, vilket jag är något nervös inför. Vi måste skriva en artikel om sport, och jag hade konstigt nog inte en enda idé... Så räddaren i nöden, pappersvikningskillen, tipsade om att det finns massa karatefolk i new paltz haha, det var egentligen hans egen idé, men han ba jag hittar nog nåt annat. Det var snällt haha! Skadar inte att han är ögongodis också.

Men ja, nej, mjo, jag vet inte. Jag känner mig lite splittrad. Jag vet inte vad mina principer är längre, vad jag tycker är okej och inte. Vad jag får ut något av och inte. Det växlar beroende på vem jag pratar med, hur jag mår, vart jag är osv. Ganska självklart kanske, men det gör mig förvirrad, för jag har nog aldrig haft så många olika sorters människor i min bekantskapskrets som nu. Alla från olika ställen, alla med olika syn på livet. Det blir så många olika inputs att jag inte riktigt vet vart jag själv står längre. Det är jobbigt, jag vill ha full kontroll.

Det kanske ska snöa här på fredag förresten. Och har tydligen redan snöat lite på vissa ställen i sjuhärad.
Det är ju rubbat.

Nu ska jag väl sova och förbereda mig för en otroligt lång morgondag. Helg nu tack?

under ytan

Jag fattar inte att jag har så bra vänner, till och med här, efter så kort tid.
Om home is where your heart is så har jag många hem.

usch

Vad jag känner idag kan jämföras med vad jag kände den första januari år 2008.
Det är inte en bra grej.
Trodde att jag aldrig skulle hamna i en sån situation igen, men jag var korkad och dum nog att lyckas med det igen.
Jag ska tänka noga innan jag litar på mig själv igen.

Mitt fel 100 %.
Går kanske inte att reparera.
Hittar bara ord för det på engelska: gutted.

Förlåt.

one sunny day the world was waiting for a lover

Indiska maten igår va en hit! Dom va visst från bangladesh dom som jobbade där, så yaman kunde snacka med dom - det ledde in the end till att dom hatade honom för han va rätt krävane haha, men men, ska lätt gå tillbaka dit, fanns typ 20 veggierätter.


eli, hanna, yaman, teresa, mamadou, angela, jaimie, jag, jamie, och matt bakom kameran.

House party, tyckte synd om hosten tills jag träffade honom, han var helt i extas, trots att det enligt mig verkade spåra ur något haha, bild kommer.

Hahahahahaha. Yeah, det är inte glamlivet jag lever som ni ser.
Men har börjat förstå charmen i beer cags (en liten, men mycket viktig parantes: mange schmidt skrev på min vägg på facebook idag angående new paltz och beer hahaha check it out!!!) nu, fyfan vad det ser äckligt ut dock haha. Det regnade btw, därav att alla är blöta...

teresa och angela - jag är så avis på deras cheerleader-smile-ability på ALLA kort haha.
detta är två av dom få amerikanska tjejerna jag tycker om att spend time with so far - grattis haha!

Vad vore en fest utan att westside kort med mamadouuuu!
Som sagt - regn!

eli, värden, JACK BLACK hahaha, nee ryan heter han, men han är en av jack black kopiorna, inte den som är mest lik dock, och jaimie

Jaimie va ganska rund om fötterna och när den här killen, värden, gick förbi skrek hon
"ey, you with the wife beater top, are you gay?"
HAHAHAHAH, jag trodde jag skulle döööö. Tack och lov hörde han inte, och sen blev han vår vän hahaha.
Jag tror han bjöd oss tillbaka dit nån dag, men jag minns inte när, vad han heter eller exakt vart vi var haha, så får väl se hur det blir. Och just det, när jag va påväg ut och stod på verandan träffade jag pappersvikaren haha, han får gå under den benämningen. Skulle väl kunna beskriva honom som en mycket intressant man haha.

Gårkvällens bästa citat, tillsammans med jaimies wife beater haha, var jamies (killen alltså haha..), då han sa att hannah hade stora ögon och ba "i mean that's a good thing, it's eh... less asian" HAHAHAHAHA. Score!
Personligen är jag rätt säker att han tycker asiater är heta dock, så inget illa menat hahaha.

Nu är klockan snart tre och jag har inte gjrot nånting mer än att ätit brunch. Dom andra är vid lake minnewaska nu, men jag dissade, för att bli av med min förkylning och för att jag verkligen måste även get that writing on. Men ikväll blir det partej igen, yeey!

babababa

Pjäsen var bra, lite förvirrande from time to time, men huvudrollsinnehavaren, my oh my vad hon var bra!
Jag undrar vad det blir av alla begåvande skådespelare och skådespelerskor, tyvärr är ju inte efterfrågan lika stor som utbudet av dom (tack monica tengling för dessa termer huh...).

Nu har jag kollat på lyxfällan på mitt älskade tv3play, ätit en brownie och druckit chaite, mmm. Att klockan är tjugo i ett på natten och jag börjar åtta imorrn är en liten parantes.
Idag insåg jag igen hur mycket jag saknar mina älskade babes i london och där hemma.
Puss på er, i mängder! Men det är faktiskt bara två månader och nio dagar tills jag kommer hem nu, tiden går väldigt fort. Och familjen, jag önskar dom bodde ett stenkast bort från mig hela mitt liv om jag ska vara ärlig. Tack internet, tänk om jag hade varit tvungen att vänta på brev, snacka om frustrerande!!!


Italienska är fint btw. Hett också.

Men det är ju spanska också. Fick ett livstecken idag, tack för det. Eller nåt.


Åhhh imorrn har jag inte så mycket planerat men det som står på schemat just nu är:
1. vakna och få en tråkig lektion överstökad - och pusha mig själv att prata med en efter det.
2. smuggla in knäckebröd i cafeterian och äta en svennefrukost, själv dock för ingen annan har tidiga classes på fredagar, men det kan vara ganska skönt det med.
3. käka indisk middag - curryyyyyyy, oh rearry? hahaha, undrar hur många skämt om yaman som kommer komma upp och hur många gånger han kommer säga "fuck you im not indian". ska bli skoj!

Förresten, lyssnade på den där låten som lars sökte till idol med, rejected love, och den killen är fan smart! Riktigt bra text, gillade speciellt "silence is a voice of an equal choice". Hoppas han blir känd haha.

Jag är inte så organiserad idag eh?
Men jag är iaf den enda av oss typ 15 pers som inte har fått en notis om olaga alkoholinnehav!
Inget RD-möte för mig so far, orright!

Natti!

eller

Eller så kanske jag bara ska sluta lyssna på Melissa Horn!
Mer Beatles - Sexy Sadie haha.

Från och med imorrn ska jag definitivt sluta att blogga twitterstyle!
Lame!

contemplating

Jag vet inte om jag ska vara ledsen för att nån långt bort blir ännu längre bort eller glad för att någon i min närhet verkar vilja komma närmare. Kanske får det balanseras.

snakes are sensual

Fyfan vad det har blåst idag, det var lite som i Barcelona, att jag tänkte "det här är lite konstigt, men det är säkert ingen big deal" för att sen gå hem och se på nyheterna att det har blåst ner träd överallt och massa folk är utan ström. Sedär ja. Här har det blåst ner ett träd i dammen, och jag och jamie såg ett träd, iofs ganska smalt, blåsa omkull utanför stop n shop. Men okej, det va inte i närheten av Barcelona ändå, det va nåt utav det sjukaste jag har varit med om to be honest.

Klockan är 01.25 och jag är inte nöjd med vad jag åstadkommit idag. Alls. När jag tänker tillbaka på det va det inte så smart att äta middag i en timme, eller att spela apples 2 apples i typ tre. Men jag var mycket grymmare idag! Kom nog tvåa, vi vet inte riktigt hur det blev för matt började flumma och ta kort från alla, men det viktiga var att jag fick både korten sexy och sensual, oh yeah haha (det är helt random, jag bara tyckte det va skoj).

Imorrn gäller det, tre lektioner, en inlämning, förberedelser för MINST en till inlämning.
Teater med skolans dramaelever på kvällen, med cruzanne och katerina - det blir nog höjdpunkten på dagen och kanske till och med kan räcka till en news story.
Sen måste jag säga nej till absolut allt annat som kan komma i min väg och s k r i v a.

Hahaha idag satt jag nära tre tjejer i loungen, som snackade om att filmer lät roliga på andra språk, typ hitta nemo på spanska. Så sa en tjej "one time we hit a button and the movie started in like the weirdest language ever, i dont even know what it was" och hennes kompis säger "maybe swedish! like swedish chef ahahaha hurdy murdy guuuuuuurdy buskhedushkeduuu booooort boooooooort" HAHAHA. Jag funderade på att säga nåt, men höll mig till att skratta. Bort bort my ass haha...

Nu ska jag gå igenom min vanliga nattprocedur:
Både jag och jenna sitter vid datorn. Jag stänger av min, plockar undan lite, fixar mitt täcke, klättrar upp (ja ni såg ju hur jävla hög sängen här) i sängen, sätter på alarmet, kollar mobilen lite, lägger den på byrån och vänder mig om. Då ställer sig jenna upp, stänger av sin dator på en sekund, samt tvn, släcker lampan och säger god natt haha. Alternativt tar hon med sig laptopen upp i sängen, efter att ha flyttat sin kudde och lagt den på en stol hon tog med sig sist hon var hemma, som verkligeeen är ivägen... Tänkte om ni va intresserade av hur det är att lägga sig i samma rum som nån man inte känner varje natt haha. Nej, jag är inte bitter, jag bryr mig faktiskt inte alls längre!

Natti!

words in a dirty papercup

Jag orkar verkligen inte vara snuvig mer.

Såg världsmästaren i poetry slam igår - han va grym! Lika konstigt att han var här som att världsmästaren i jojo kom till blästadskolan i linköping när jag var nio år, men nu har jag iaf sett dom båda haha!
Här är han iaf, Mighty McGee, om nån är intresserad
http://en.wikipedia.org/wiki/Mighty_Mike_McGee!

Igår försökte jag hitta nåt att skriva en news story om, och fick ett tips av pappersvikaren att det stod en jude på skolgården som lärde en judiska böner och delade ut brownies. Jag tyckte det lät lite intressant så jag gick ut och tog mig en titt. Möttes av en husvagn dr det stod med stora bokstäver WWW.JEWPALTZ.COM. Haha omfg, det va så fyndigt att jag va tvungen att skratta högt. Jag gick inte dit dock för jag är en fegis haha, men jag visste inte riktigt vad jag skulle säga. Ska skriva om nåt tråkigt som vandalisering på campus istället tror jag.

Efter en lång lunch satte vi oss ute med laptops för att plugga, men det blev inte så mycket gjort. Lärde mig iaf vad "goat" betyder the urban dictionary way. It ain't pretty... Killarna fick spring i benen och började spela frisbee, och såg ut som lyckliga småpojkar, riktigt gulligt haha. Jag och jaimie (nej, jag stavar inte fel, hon heter jaimie, och det är användbart att hon iaf stavar det annorlunda än boy-jamie haha) satt kvar på gräset och försökte få klarhet i lite saker genom tjejsnack. Vi är i liknande situationer så att säga. Men jag saknar kinga, det finns ingen här jag är direkt redo att "öppna mig för" än. Aja, på måndag kommer hon tillbaka.



"plugga"

it's a little thing we make

Två flugor i en smäll - två av dom värsta sakerna jag vet inträffade precis:
1. Jag tvättar
2. Brandlarmet satte igång.

Det är inte på långa vägar så hemskt som i clayhill dock, men det tjöt på rätt bra och nu har jag ont i öronen. Självklart en fire drill... lite väl tycker jag, det är ju midterm week ffs och klockan är snart elva.

Idag har jag släpat mig själv till tre lektioner, va väldigt nära på att skippa iaf en, men är glad att jag pallrade mig dit för det va inte så jobbigt, men jag hostar en del. Sen pluggade och chillade jag ute i solen med jamie, jaimie och yaman, därefter en lång middag och lite allmänt häng. Jag var jaimies subject i en film hon gjorde, jag vet inte riktigt vad det gick ut på, men jag hade iaf på mig en obamatröja i en scen, drack ur en obamakopp i en annan och tittade på ett obamaklipp på youtube i den tredje hahaha. Sen, vilket är nu, gick jag hem för att tvätta och försöka få lite annat gjort. Jag har verkligen noll pluggmotivation. N o l l. Och just nu har jag alldeles för många tankar i huvudet. Jag hoppas att det inte är som jag tror och ingenting behöver bli komplicerat för det är det sista jag vill.

Neee, nu lyssnar jag på melissa horn och blir depp och längtar efter nån. Igår och idag under dagen lyssnade jag på elin sigvardsons och lars eriksons duett, efter jennicas tips, och blev glaaad och längtade efter samma nån haha. Musik gör så mycket. Men vad jag än lyssnar på och vem som än ler mot mig, flörtar med mig, skrattar med mig, tar hand om mig, eller kramar mig här så är det samma nån jag saknar. Det är bara så det är, men jag är faktiskt glad över det och att det inte förändras, det kanske är meningen att det inte ska det.

Blö, tvätten väntar och jag är jättesentimental så ska lägga in lite bilder från helgen då, för att göra detta roligare både för er och för mig.


food shopping (just det, här sitter spännisen som tjatade om cultural differences hahah, är väl rätt uppenbart vem, enda killen)

coolness

matt, också coolness haha










Yeep, så var det med det. En lång vecka väntar och jag måste verkligen inse att jag inte är på sommarläger och få tummen ur. Det gick ju så bra ett tag, men det va när jag hade tråkigt haha, precis som när jag inte hade internet i två månader hösten år 2006 och gjorde alla mina memorykort till biologin hahaha.

Imorrn - en lektion, det ska väl gå bra. Snälllaaaaaaaaaa, låt mig komma dit imorrn klockan 8 totalt död och ha ett mail i min inkorg som får mig att le som förra veckan. Love ain't nothing you can take - it's a little thing we make.

underground

Nu tog helgen slut för fyra minuter sen, blääää! Kom precis tillbaka från gage, en annan hall där typ alla ja umgås med bor, där vi spelade apples 2 apples, ett spel där man ska kombinera adjektiv och substantiv så det blir lite smart/roligt haha. Jag förlorade, men jag skyller på SJUKT dåliga kort, samt att människor inte förstår sig på mig och min kreativitet! Eller nåt :p Det va iaf ett rätt roligt koncept och jag hade iaf kommit på delad sista plats med jamie om han inte hade cracked me up med att lägga "spontaneous combustion" som jag bara va tvungen att välja som ett inbitet family guy fan haha. Just det, såg på cleaveland show, family guy och lite american dad innan spelet, jag älskar amerikansk söndags-tv! Cleaveland är inte så jättekul, fattar inte riktigt varför det har gjorts en spinoff MEN, det var ett skämt som va så roligt att jag nästan pissade på mig haha, det va ganska långt med bottom line va:

How can you tell who's a rapist at a star trek convention?
By asking who's not a virgin

HAHAHAHHAhahahaha hahaha haaaaah, seriöst, tårar i ögonen, och det va 1000 ggr bättre med uppbyggnaden också.

Okej, jag är sjukt flum, klockan är ett och ja borde sova, men vaknade liksom tolv idag så är inte direkt jättetrött. Och nu insåg jag precis att det har kommit ett nytt avsnitt av ensam mamma söker, så lär bli uppe ett tag till haha...

Men okej, till det mest dramatiska under helgen: Igår hade vi förfest jamies och matts rum, mycket lugnare än fredagens för alla va fortfarande lite döda efter den, men plötsligt knackar det på dörren och deras jävla fanskaps RA står där och hånler. "A bit loud music dont u think? And look look, i can see alcohol". Så hon tog allas IDkort, och skrev upp oss på en lista så vi fick en prick i studentregistret haha... Så jävla löjligt att jag verkligen vill spy på det, jag vet att det är olagligt här och att man måste acceptera det MEN det var så tydligt att hon bara ville jävlas för det va inte ens nån som var full. Personligen bryr jag mig inte, det enda som händer är att man måste prata med sin residence director och få lite skäll av dom. Jag bryr mig mer om en tjej som va med oss som inte dricker och ändå blev uppskriven, och om matt och jamie ifall dom skulle få extra skit för detta. Men vi känner en kille som har 15 prickar så det lär inte vara nån fara. Och folk får ju prickar för att röka på och får stanna kvar ändå. Jag vet fortfarande inte hur dom gör skillnad på det, om det är så att det är lika illa att dricka som att röka på, då ska jag make a fuss - bigtime. Det är INTE samma sak. Men annars är det nog bara att nicka och le och hoppas att det dröjer ett tag innan det händer igen. Vi får hänga mer i college hall - där musikerna bor som såklart är 100 ggr coolare haha. När dom kom på yaman med 25 pers inne på sitt rum, drickandes såklart, så tog den RA:n bara en shot med yaman och gick hahaha, thats the spirit. Vi är faktiskt vuxna människor.

Okej jag borde verkligen lägga mig, jenna stängde av sin laptop nu, före mig, vilket är väldigt ovanligt. Har tre jobbiga lektioner imorrn, ska bli evaluated på creative writing, scary, hela gruppen ska ha läst min story och säga vad dom tycker. Det kommer bli en låååååång dag, så får vi se vad kvällen har att bjuda på - om den har nåt att bjuda på haha. Har lite söndagsångest faktiskt, det var ett tag sen - det är verkligen höst nu. Och vi är mid term nästa vecka, kan ni fatta det??? En halv termin har redan gått här... Sjukt fort trots att jag har klagat mycket, och nu när jag inte klagar så mycket längre går det såklart ännu snabbare... Som alltid.

Nämen, nu fick ja precis en komplimang av pappersvikaren, så med det säger jag god natt!

party in the usa

Jag är grymt schleten idag. G r y m t. Blev nog inte så botad igår, men väldigt kul va det!
Lite för kul haha, men tack vare att jag hittat underbara människor att umgås med så funkade det ändå.
Idag har jag verkligen inte gjort nånting vettigt, snörvlar och har mig. Det är parent weekend nu, så det är jättemkt folk här, och jag blir något avis på dom som har sin familj här. Haha imorse när jag vinglade ur sängen till badrummet gick jag nästan in en äldre, elegant kvinna - jag hade rufsigt hår, smink från gårkvällen i ehla ansiktet, uppenbar bakishet och tröjan ut och in hahaha. Trevlig morgonstund för oss där. Men okej, jag ska skriva mer om helgen imorrn för nu ska jag iväg igen (jag vet det är dumt men det är bara på helgerna man kan festa här och ja vill verkligeeen) med samma gäng som igår typ. Igår såg vi ut såhär:


yaman, jag, mamadou (definition of coolness haha), jamie, jaimie och matt.

Ikväll vill jag verkligen dansa!
Som Shire säger:
Ha det bäst, gå på fest, dansa mest!

tillhörigheter

Konversation:

E: får jag låna eran vattenkokare?
J: javisst, till vad?'
E: jag snodde precis tepåsar från matsalen
J: erkänn att du inte har en kopp heller?
E: nää.. kan jag låna en hahaha?

Hahahaha... time to köpa lite saker för mig tror jag, åker snålskjuts hela tiden.

Är jätteförkyld idag, ont i hals, täppt näsa och såklart min bästa vän hostan. Skippade min 8am för det va helt omöjligt. Men har bestämt mig att man blir inte sjuk på helgen så snart ska jag iväg med jaimie och jamie (haha) och kirra stuff inför ikväll (och köpa en kopp). Tror inte det gör mig så mycket sämre faktiskt. Sprit dödar bakterier har jag hört. Och nästa vecka är mid term så alla som har prov (vilket är typ alla utom jag) kommer säkert dissa mig så kan va sjuk då haha.

Det som är lite roligt med att äta i en cafeteria/matsal varje dag är att se vad folk har för matvanor. Yaman åt precis en cheeseburgare, som han hällde parmesanost på. Wtf... Och matt åt cereal med gaffel.

Fan vad kallt det ärrrrrrrr btw, är varmare i london, not fair!


Ciaoooo.

meh

Vaknade upp med superjävlaont i halse i morse och på den vägen är det.
Inte den bästa dagen i mitt liv, men långt ifrån den sämsta heller iofs. Kom på att man kan äta veggieburgare i bagles idag haha, alltid nåt. Skippade en lektion för att jag orkade bara inte gå dit och sitta och hosta i två och en halv timme. Var kanske lite dumt för jag gjorde varken nytta eller sov, men men. Sen har jag hängt i kingas rum, skrattat så jag dog både med och åt hennes roomie plus bf. Asså dom kunde inte vara mer amerikanska, jag dör. Killen förklarade för jamie varför den australienska flaggan ser ut som den gör... Bra jobbat liksom, han kunde ju berättat lite för mig om Olof Palme-mordet också och för Kinga om Roman Polanski när han ändå va igång. Meeen okej, hands up, han va lite rolig också. Undrade hur det kommer sig att man går ut skolan så tidigt i australien "do you start pre school when your in the womb?" HAHAHA ja tyckte faktiskt det va skitkul.

Nu måste jag försöka sova, har lektion klockan åtta imorrn, som ja iofs skulle kunna skippa men ja vill ha tillbaka min artikel om oktoberfest i poughkeepsie haha, och säga hejdå till kinga som lämnar mig för sunny california imorrn! Bara i en och en halv vecka men ändåååå.

Natti!

le cochon danseur

Den här videon cracks me up, tänk vilken fantasi dom hade år 1906. Om ni inte orkar se hela, spola fram till 2.05  hahaha asså grisens ansikte <3