the youth

Den här veckan har jag insett att jag gillar mina modules för det här terminen sååå mycket mer än förra terminens.
Franskan är svår, men vi har en jättebra lärare så förhoppningsvis ska det funka, om jag lägger mer tid på det.
Creative writing är mycket roligare nu, jag hade tom kul på dom två senaste seminaren då vi läste våra dikter.
Och journalistiken är som vanligt bra.
Woah!
Allt utom studande har ja dock procrastinatat haha, mitt rum ser förjävligt ut och jag har inte tvättat på år och dar.

Har haft lite 20årskris dom senaste dagarna. Som honey skrev i sin blogg så vill jag också uppleva 2008 igen.
Tänk omd et va det roligaste året i mitt liv haha! Jag måste ju faktiskt bli vuxen snart. Har redan blivit det till viss det av att bo själv och klara sig själv, men liksom... . Jag har förhoppningsvis mognat på vissa stadier men överlag vet jag inte riktigt.. Tiden går så fort, jag va ju nyss 16 och träffade jennica vid cykelställen på teknis när vi skulle börja gymnasiet..

Men jag märker att jag tänker annorlunda på vissa plan nu och vill iaf tro att jag är mer redo för vissa saker. Eller så är det bara en illusion för att jag gör vuxna saker. Jag en känsla av att en vacker dag inom en snar framtid kommer jag freaka ur, dricka en och en halv flaska vin och somna på trottoaren hahaha. Bara för att.

The youth is starting to change 
Are you starting to change?
Are you?
Together

In a couple of years
Tides have turned from booze to tears
And in spite of the weather
We could learn to make it together


Förresten m´åste tillägga, såg på vicky christina barcelona igår, JAG VILL BO I SPANIEN, äta tapas, dricka ett gott glas vin,
sitta på stranden och ha en spansk älskare (hahah ok ja vill nog inte ha en spansk älskre, men det lät så fint).

happy pancake day!

Idag hörde jag ordet "pancake" onormalt många gånger, så till slut va jag tvungen att ta reda på wtf det va frågan om...
Pannkaksdagen! Fettisdagen hemma i svenneland, jag vill verkligen ha en semla men måste nog säga att ja tycker pannkakor är godare, och jag har nog inte ätit det sen typ... april/maj förra året HAHA så det va på tiden!
Har dock inte kunnat avnjuta dom som dom flesta andra - i sällskap, då jag har haft sjuuukt mycket att göra idag.
Men det är lugnt, det va riktigt gott ändå. Nu är jag nog klar med min news story och kan snart lägga huvudet på kudden.
Fick iaf bevis att jag kanske gör nåt rätt i skolväg ändå, då jag fick ännu ett fruktat terminsbetyg tillbaka och... voila - ett first, ett A! wahhhh, trodde aldrig det skulle lyckas, speciellt inte eftersom becky och amy kom tillbaka med sina och hade lite över A-gränsen och hade fått veta att dom va i topp 5 - men det va jag med! Lucky table! Haha vilken geek ja känner mig som nu, brukar inte skriva om skolresultat såhär, men det va en stor dag för mig och det första jag tänkte va "mohah, kiss my swedish non-native speaker ass!" 

Så nog om det för nu mår jag nästan illa av mig sj, samt av pannkakorna jag har ätit haha. Igår bjöd aram, som är alldeles för snällll, mig och kinga på jamie's, mmmmm matorgasm på högsta nivå! Jag är mycket glad att jamie oliver valde Kingston som ett av tre ställen att ha en restaurang på! Aram berättade iaf en av dom bästa fyllehistorier jag nånsin hört - en gång va han så packad att han raggade på en staty...

I helgen blev jag för övrigt kallad jävla utlänning för första gången i mitt liv. Och då förstod jag verkligen att det är bland det jävligaste man kan säga till nån, om man är seriös. Det hela gick till så att vi va i london utanför london zoo och typ messed around lite på gatan, hoppade runt och va lite högljudda, men verkligen ingen big deal. Hur som helst råkade vi (jag, kinga, agne, cristina) vara lite ivägen för ett par med barnvagn, varpå kvinnan utropar: FUCKING FOREIGNERS!
Jag bara gapade för det va bland det mest oväntade jag hört. Exakt vad i att vi kommer från sverige, polen, litauen och italien hade nåt med att göra att vi va ivägen? Hon kunde väl nöjt sig med att säga fucking idiots eller nåt. Jag kan väl inte direkt säga att jag tog åt mig av detta, men det va liksom bara så vidrigt sagt, och jag tänkte direkt på hur många som får höra sånt alldeles för ofta. Jag minns till exempel när Anna Lind blev mördad, jag gick på boda då, och många av mina vänner med utländskt ursprung sa "åh nej hoppas det inte är en utlänning". Som om dom liksom skulle behöva ta ansvar för det. Helt sjukt. Och hur ofta har man inte hört att nån är sen, trög, jobbig, våldsam etc etc etc för att han/hon är en "blatte". Gah, det är dags att mogna måste jag säga.

Gonatt!

tillbaka!

Postat av: din blogg

jag tycker inte om att du dissar mig...

2009-02-20 @ 03:17:57

Hahahaha, okej, det är uppenbarligen dags att blogga igen!
Pausen blev naturlig när min familj va här en vecka och jag knappt satt vid datorn.
Sen blev det ytterligare en veckas paus för att jag hade så mycket att göra. Det måste jag väl säga att jag fortfarande har, och jag är totalt utmattad, men när min blogg tom postar kommentarer själv så känner jag att nåt måste göras! Och som en gästföreläsare sa i vecakn, snart får journalister inga jobb längre så alla måste blogga haha! (missförstå mig inte, jag ser INTE min blogg som nåt överhuvudtaget kopplat till mitt framtida jobb, men han sa faktiskt så haha).

Så vad har hänt sen sist... Som sagt va familjen här, och det va såklart roligt. Saknar dom redan, hade inte haft nåt emot om dom hade bott lite närmare måste jag säga. Top moment under veckan va nog när vi såg musikalen Billy Elliot som va det bästa jag sett på sen nånsin tror jag att jag måste säga. Jag grät och grät utan slut dom sista 30 minuterna (plus ett antal små snyftningar innan) för att det va så himla fint! Det går inte att beskriva riktigt, va bara storyn som gjorde mig rörd utan också hur otroligt jävla bra alla artisterna va, speciellt the one and only Billy. 12 år och äga en scen, det är ganska coolt. Sen såg vi i programmet att han bor i Kingston, yeaaaaaaah, så jag kanske har sett honom på sainsburys, vem vet haha!  Top moment 2 va när mamma fastnade i tunnelbanedörren, TVÅ GÅNGER hahahahaha.

När dom begav sig hemåt hade jag väldigt mycket plugg att ta igen, och det gjorde jag helt okej måste jag säga.
Har fått tillbaka dom flesta resultaten från förra terminen, och med tanke på det lilla arbete jag la ner måste jag säga att jag är väldigt nöjd! Försöker så gott jag kan att lära mig franska igen nu, men det är väldigt svårt och jag känner mig helt off när jag ska försöka prata och skriva. Otroligt frustrerande.

Helgen började smått i torsdags då jag hit wetherspoons med jordan. Fick en komplimang av en bartender genom honom och det tyckte ja va jätteawkward då han sedan kom och plockade in våra glas och typ "hehe:ade" hahah eller vad man ska säga. Det va tydlgien en kändis där med haha, i kingston en torsdagskväll? Man vet aldrig..
Hahah just det i torsdags smet jag även ut från en föreläsning med amy och andreas för att den va så jäääävla tråkig, jag har aldrig varit med om nåt liknande. Kvinnan pratade om jamber i shakesperean sonnets i EN TIMME! För att sedan, efter 10 min-rasten säga att vi ska skriva en varsin sonnet, som för det första va läxan jag redan hade gjort och för det andra ändrade hon sig och sa att vi nog inte skulle använda oss av the shakesperean style ändå. Då blev det för mycket för mig och vi betsämde oss att lämna föreläsningen i gemensam trupp, mycket mycket osmidigt men måste säga att det inte rör mig i ryggen haha. Dagen efter slog det mig dock att hon är min seminar teacher, men eftersom jag har missat båda två så hoppades jag att hon inte skulle känna igen mig. Mycket riktigt, för hon säger "hello santa!" när jag kommer HAHAHA, jag började asgarva men sen kom ja på att det finns en tjej i vår grupp som heter santa hahaha men ah det va ju inte jag... Sen va vi tvungna att läsa våra sonnetter och jag ville verkligen dö, men hon tyckte min va bra och frågade om jag medvetet "modernised shakespears theme of lust" HAHA, yeah, right, jag skrev den på 10 min kvällen innan och tänkte mest på att räkna stavelserna och att bibehålla rimmen, men självklart svarade jag "hehe yes i tried to do that" och log som en duktig flicka gör!

I fredags kom kingas italienska kompis cristina och sen dess har jag knappt varit hemma för vi har festat samt gjort london och jag har inte sovit många timmar = jag är helt slut.
Men har haft väldigt kul! I fredags hade vi house party i kingas flat och vi söp ner dom enda killarna amir och george och det va väldigt väldigt roligt hahaha.
I lördags vaknade jag tidigare än mänskligt efter att ha shottat tequila en hel kväll, men blev en riktigt mysig heldag i london i det uuuunderbara vårvädret! På kvällen gick vi till wetherspoons i kingston och ja återsåg vissa som ja inte träffat sen tidigt i december! Louis bland annat, som sa att jag hade prefekt uttal på franska när ja sa tres sympa hahaha alltid nåt! Idag strosade vi runt i kingston och surbiton tills cristina skulle åka och sen dess har ja suttit här helt utmattad och försökt plugga men det får bli imorrn nr jag samlat kraft och sovit ut.

Hoppas ni orkar läsa detta, ska börja posta inlägg regelbundet igen!
Titta gärna mitt och kingas nya projekt förresten:
http://imfallingapartman.blogspot.com

unexpected

Asianbabes kom hit i onsdags och mitt rum fylldes av fyra svenskar (amir också), kinga, samt ett antal vinflaskor.
Detta resulterade i att man inte direkt kan säga att jag skötte mig exemplariskt resten av kvällen haha.
Men, det va kul, och jag hade saknat mina babes sååååå <333

Igår lyckades jag missa den enda lektionen jag hade för att jag läste mitt schema fel, fattar inte hur jag lyckades med det, men men, som en sa, första veckan delar dom bara ut module guides, veckan efter säger dom "did everyone get their module guides?" och sen tredje veckan kan man börja gå på lektionerna hahaha.
Okej det är inte riktigt sant, jag har redan saker att plugga men lite stämmer det allt.
Hade iaf en trevlig lunch som överraskade på många sätt haha.
Intressant.
På kvällen gick vi till en pub med niki, jason och the biggest bitch in the world hahaha.
Det va kul, förutom the biggest bitch in the world :P
Jag har väldigt svårt att ens va faketrevlig i detta fallet, får se hur det utvecklas.

Vår lägenhet är fin och så, alla har åkt hem för helgen och ingen har diskat hahaha.
Jag är inte så mycket bättre sj men ja diskade iaf mitt nu gah.
Leighs dörr är inte ens stängd ordentligt ahahah.
Men det gjorde tydligen inget, eller så hade vi kommunikationsproblem på facebookchatten haha.
Där fick jag även veta ytterligare konstiga saker jag sagt i onsdags, tex varit stensäker på min sak och anklagat f för att röka på haha...vilket han inte gör..  Jag tror jag börjar bli lite galen av allt ja hört om droger på sistone hahah, eller så tål ja inte vin längre.

Idaaaag, kära vänner, kommer min älskade familj hit!
Ska bli riktigt kul, kan turista i London town utan att låtsas att jag kan staden för det gör ja inte hahaha, äta ute, få hjälp med mathandling samt ikeainköp - men ah såklart framför allt bara träffa dom haha.
Aliiiiiiiiice is really needed i mitt liv nu!
Så nu ska jag städa upp här lite så dom kan få ha en illusion av en städad dotter ett litet tag (skippar att gå in till köket) och ikväll ska vi äta på en vegetarisk restaurang här i kingston precis vid thames, woah! :)

a subtle kiss that no one sees

Nu är snökaoset över, så skolan började idag.
Snö och slask ligger fortfarande kvar dock, men trots det envisas britter med att gå i hoodies och ballerinaskor ute.
Jaja, jag säger inget mer, jag har diskuterat britters konstiga klädval förut, nu ger jag helt enkelt upp, jag kommer ALDRIG förstå valet att gå utan jacka haha!
Skolan va väl helt okej, kul att träffa folk från klassen som ja inte direkt umgås med på fritiden, men lektionerna va ganska sega. Alla va ganska sega, elever som lärare, det blir väl så efter 45 dagars lov... eller?

Igår va en stor dag för amir, för efter vårt mc donaldsbesök igår ska han inte äta skräpmat på en månad DODOO, lycka till hahaha. 
Ne, allt är möjligt, jag går ju på gym likzåmmm.
Va där igår, har träningsvärk idag, allt är bra haha.

IDAG är en stor dag för mig, för mina babes kommer hit!!!
Parteeeeej!
Ska bli en riktig förfest med allsång till carola har jag tänkt haha :D

Och om det som inte ska, men som ändå alltid, jämt och hela tiden snurrar i min skalle säger jag bara: IT'S NOT  FUCKING FAIR.
Jag vet att man inte kan resonera så alls, men jag gör det ändå.
Men egentligen är det här bra, för första gången på länge lackar jag och det är det som behövs.

Så ikväll - fest med asianbabes samt andra lovely ppl - inga bekymmer!
Kanske bekymmer om vi tar klackskor? :P

snow announcement:

Tuesday 3 February: University closed and all classes cancelled 

hahah, ja så kan det gå när man bor i england!
Okej, det är en del snö, men det är INTE så mycket att det borde bli sånthär kaos.
Men uppenbarligen är det den största mängden snö dom har haft här på 18 år!!!!
Helt sjukt, så nu förstår jag the excitement mer.
Men jag lovar, det är verkligen inte mycket snö, alla skandinaver och andra nordeuropeer jag känner här bara gapar av förvåning över britternas reaktion haha.
Och det är sån himla timing här i kingston - första skoldagarna på terminen inställda haha!

Jag vågade mig iaf ut idag, trots att jag råddes att inte lämna hemmet ungefär...
Gick och fikade med kinga och amir, bara svenskar och polacker som kunde ta ett sånt stort steg idag haha.
Amir hade ja inte har träffat på alldeles för länge så blev lite reunion :)
Kul med lite svenska ord också, "i dont understand why they dont have plogbilar you know" hahah.

Sen har jag även gjort veckans plåga - tvätten, och har fortfarande huvudvärk efter att ha spenderat 1,5 timme i jävla tvättstugan hahah, men vi va för lata för att gå tillbaka...
Jag har även bytt tvättmedel, använder nu tabletter om nån är intresserad, men jag är inte säker på om jag är riktigt nöjd med dom. Hahaha, jag börjar verkligen samla vuxenpoäng!
Tyvärr har jag vänt på dygnet totalt, är inte alls trött nu, det här är min "kolla på vänner"-tid.
Men känner att jag borde sova så jag orkar gå på pilates imorrn.
Annars blir det body balance på kvällen. Antagligen blir det så haha.
Älskar dagar när jag inte har nåt planerat, men kanske har blivit lite för många på sistone, jag som är ganska laaat blir inte bättre av detta. Samtidigt vet jag att när allt väl sätter i gång kommer jag va stressad största delen av dygnet så jag behöver nog det här. Gonatt!

CHAOS!!!!

hahaha det här möttes jag av på kingstons hemsida:

The University will close today at 3.00pm, to allow students and staff to travel home before it gets dark and before temperatures drop below freezing. The LRCs at all campuses will also close at 3.00pm, and will remain closed overnight.
 
All classes have been cancelled today. Catering is currently only available at Penrhyn Road, in the Picton Room. The weather forecast for Tuesday is still uncertain. We advise all students and staff to heed local and national traffic advice and only travel to the University if you can do so safely. Otherwise, you should remain at home.
HAHAHAHAHA, jag dör.
Det är cirka 5 cm snö, ingen blåst och inte så jättekallt - all kollektivtrafik har slutat gå, flygplatserna är stängda och folk har på sig skidglasögon.
I love this country!

omgomgomgsnow

Idag snöar det i London, och jag har inte sett såhär mycket upphetsning kring snö sen jag gick på dagis skulle jag tro.
Folk är helt galna, allas har status "OMG SNOW!!!" på facebook, vid 22-23tiden ikväll va i stort sett alla ute, och tillochmed JAG, född i arvidsjaur, blev smått exalterad - har ju faktiskt aldrig sett brittisk snö förut förutom i 10 min den sista oktober :P
Hur som helst gick jag ut med kinga och george, som är från cypern och ALDRIG HAR SETT SNÖ FÖRUT!
Ni skulle sett hans ögon, killen är 22 år och ser äldre ut än så tom, men hans ögon lyste verkligen som ett litet barns och det va så otroligt fint!
Jag är inte så mycket för att säga att nåt är "fint" för det låter så lame, men det här va verkligen det.
Sen frågade han hur många grader det va och jag svarade att det nog va fem minusgrader ungefär.
"Really?! Omg, this is amazing!" hahaha, och jag och kinga försökte förklara för honom hur amazing vi tyckte det va när vi såg tempratur över 30 plusgrader första gången haha :)

Så - snö i england is the shit, dom är verkligen verkligen inte vana vid det.

Idag har jag också insett att det är svårt att se bra ut när man håller i en dammsugare haha.
Och sen har jag sett min favoritscen från sex and the city-filmen, när miranda och steve möts på bron såklart.
Miranda och Steve kommer alltid va hur jag ser på nåt jag hade en gång - och det är också fint :) ojoj vad sentimental jag är idag, måste va snön haha?

Nu ska jag försöka sova, har tyvärr vänt på dygnet nåt oerhört så kvart i tre är tidigt för mig..
Men imorrn har jag ju en date - med the director for study abroad hahaha. Hoppas hoppas hoppas att det kommer funka med mina kurser bara, för nu är jag så inställd på det. Det är också min absolut sista helt lediga dag.
På tisdag börjar skolan, dodoo. Och ja vet jag har haft längst jullov av alla så det finns absolut inget att klaga på, men det gör man ju alltiiid ändå haha, natti ;)

touch me touching you

Ibland blir jag exalterad över konstiga saker, idag blev jag det av att köpa juice och smoothies, och nu när jag dricker min tropicanajuice (i vissa saker såsom grönsaker, frukt och juice investerar jag i sånt som inte är sainsburys egna märke hahah)  har jag en känsla av satisfaction haha.
Hur som helst, min matkorg va ganska inressant. Jag gick bara dit för att köpa dryck och lite pasta, men så va det ta tre för två på all quorn hahahaha så jag köpte sex paket.... Självklart kommer jag till en kassa med en jättejättesöt kille, och han tittade lite konstigt, men ah han va trevlig och jag tror vi hade nånslags 20 sekundersflört hahah, man får ta vara på det lilla :P

Nu kom jag precis hem från agne, och jag känner mig lite tom för vi pratade om deras hemländer, polen och litauen, och asså jag vet ju att det inte är så utvecklat i östeuropa och fd sovjet som resten av europa, men jag visste inte att det va såhär illa.
En läkare tjänar motsvarande 200 euro i månaden. Lärare ännu mindre. Hur ska ett land kunna utvecklas?
Helt omöjligt. Det finns såklart många faktorer bakom det, men hur man än vänder och vrider på det så känns det som om det kommer ta väldigt lång tid innan dom ens kommer i närheten av ett stabilt samhälle. Det känns hemskt att höra dom säga att dom aldrig mer skulle kunna tänka sig att bo i sitt hemland för att det inte finns nån framtid där medan jag tänker det motsatta - att det smartaste av mig skulle vara att flytta tillbaka till sverige när jag skaffar familj.
Och deras länder ligger så nära oss, därför är det ännu mer abstrakt och nästan omöjligt för mig att förstå att det faktiskt är såhär. Samtidigt va det krig där för 60 år sedan och kommunismen föll för knappt 20 år sen. Jag förstår inte varför fd sovjet inte får mer hjälp av utvecklade länder? Det behövs utbildning på landsbygden - storstäderna fungerar ju iaf något sånär, och det behövs en klar skillnad mellan religion och politik för att det ska kunna fungera på lång sikt, det är iaf vad jag, och både kinga och agne tror.
Usch, det här bland det mest deprimerande jag har hört på nåt sätt, jag vill tro att det är överdrivet men det är nog snarare underdrivet.

Hm okej, apropå nåt annat - imorrn planerar jag en heldag i myskläder i mitt rum med min älskade laptop - kolla på serier, snacka med folk och slösurfa. Sista söndagen utan skolpress så jag ska ta vara på den genom att va helt relaxed.
Men så insåg jag att jag nog måste bege mig iaf till marks and spencers (närmast) för jag har inga färska grönsaker och jag har drömmar om en sallad haha...
Okej nu ska ja byta om till pyjamas och förflytta laptopen till sängen - natti på er!