Hjälp till!

Jag tittade precis på en dokumentär om tillståndet i Liberia och insåg att det inte räcker att bara sitta och förfasas hemma, så nu startade jag en onlineinsamling för att bidra till UNICEFkampanjen "för varenda unge." Jag skulle bli otroligt glad om alla ville skänka något litet. ALLA har råd. Formulerade mig såhär:

Alla kan skänka något

Den 1 april inleds för tredje året i rad UNICEFs kampanj För Varenda Unge. Under en hel månad engagerar UNICEF hela svenska folket i kampen för att alla barn ska få den barndom som de har rätt till. Tänk på alla pengar ni lägger på småsaker, och skippa en latte eller två för en god sak.



Kolla in det här

http://www.unicef.se/stod-oss/ge-en-gava?fr=pell

för att komma till insamlingssidan, eller

http://www.unicef.se/stod-oss/gavoshop?fr=pell

för att komma till gåvosidan där ni kan köpa en nål som också bidrar till insamlingen.


Nu ser det ut som om jag själv inte har skänkt nåt, för jag gjorde det innan jag såg att man kunde starta sin egen kampanj. Men jag lovar, en sån hycklare är jag inte, har köpt ett antal nålar och ska skänka mer haha!



fvu2010-150x150

Blir riktigt glad om ni hjälper till :)

in fact there is nothing i cant be

Är det någon mer som känner att man alltid måste vara övertydlig för att folk av det manliga könet ska förstå saker? Det är ju helt otroligt, ibland känns det som att prata med en femåring och outlina varenda steg i vad som till exempel har gjort en irriterad eller ledsen. Att komma till detta steg tar mig otroligt lång tid av tänkande fram och tillbaka om jag verkligen ska vara så rakt på sak. Jag känner mig utelämnad och vill att personen ifråga ska kunna läsa av små signaler. Men det fungerar uppenbarligen inte, speciellt inte om mycket av ens vardagliga konversationer sker på telefon eller online.

Det är en otroligt lättnad att säga "jag är arg/besviken/irriterad på dig för att" och få ett bra gensvar, som en ursäkt och en förklaring, men jag hatar verkligen att erkänna att någon har upprört mig. Jag vill mycket hellre vara iskall. Men eftersom jag inte är det ska jag försöka minnas till nästa gång att jag nog hatar att spekulera, vara paranoid, och därav bli argare, ännu mer. Det är lättare såhär, men jag känner mig så jävla löjlig. Tillbaka till femåringsjämförelsen: MAMMA, PAPPA, JAG ÄR ARG, NI ÄR DUMMA, SLUTA GÖRA SÅHÄR! Trodde det var över med sånt, men det är bara att embracea verkligheten och inse att inget går fram annars, haha.



Ilska eller kanske ett vårskrik haha? Sug på den ni.

Oh baby it's raining

Av alla ställen jag bott på är nog New York-vädret mest irriterande. Just för att det är så otroligt schizofrent att jag älskar det en dag och hatar det dagen efter. I torsdags hade jag tshirt och ballerinaskor, i fredags regnade det och blåste iskalla vindar. I lördags var det fortfarande lite kyligt, men strålande sol. Igår var det mulet. Idag är det mulet, grått, kallt, och regn. I Sverige och London får man ju iaf inte hopp om fint väder alls haha, men här har jag trott att det ska bli superduper spring typ 10 gånger nu.

Det är tomt här idag, långhelg för att det är den judiska högtiden passover för tillfället. Hade en helt okej helg, var ute med shannon, yaman och herschel i lördags och endade upp på efterfest med mamadou och hans gäng. Det var riktigt roligt och vi begav oss inte hemåt förrän vid fyra, då jag äntligen fick min efterlängtade pizzaslice haha. Men nu är känns det att kinga inte är här (hennes pappa är och hälsar på) och jag är sjuuukt uttråkad. Alla har plugg att göra, jag med, men pallar verkligen intehhh. Jag har blivit dålig på att vara ensam, nåt som jag uppskattade väldigt mycket förut. Kom heeeeeeem haha! Nu drömmer jag mig iaf bort på forever21s hemsida och snälla kan det bli slutet av maj snart så vi kan åka till västkusten och festa i vegas och bli brunaaaaa.

Sommarbilder, dagen till ära:

Precis efter eurotrip, på wetherspoons i kingston. Jag saknar agne!


Vicky är förundrad av de manliga stripporna på park avenue på teas bday. Hahahaha!


Stina, Rasmus och Ellen på sommarens roligaste spelning - på ett bröllop :)


Så ska ett bord se ut på en sommarförfest. Lambohej!


På ett mysigt fik i stockholm med världens bästa mamma efter jag fått mitt visum.


Snygg honey med hatt på way out west


yeeep i really do haha


Det är helt okej med regn om man är på festival i en sopsäck, tyyyp.


"och du, du är mitt uppe i liiiivet, men neeere på gaaatan" hade kanske håkan sagt, haha, för vi satt bokstavligt talat på gatan vid frihamnen.


I venedig, iklädd min favoritsommarklänning.

Sommar nu, ja, det va så det var va?
SHIT pommes ja fyller 21 om en vecka btw hahaha, vilket jävla skämt!
Då ska jag tamejfan ta med passet till krogen så det inte blir några missförstånd med datum, stolt visa mitt babyface, komma in, och beställa shots och vodka redbull. Japp japp.

Hej hej, hemskt mycket Hej!

Spring break har passerat, spenderade som ni vet hela veckan med min underbara familj i the big apple!
Orkar inte redogöra för hela den veckan just nu, eller kanske nånsin haha, men höjdpunker va new york philarmonics, west side story, harlem (!), greenwich village, och mat i allmänhet haha.

Sen i helgen har jag haft otroliga problem med min laptop och ville gråta lite när jag insåg att jag hade 34 seriösa virus och inga omformateringsskivor här. Så jag tänkte att jag tar chansen att titta in på the computer service desk idag. Det var ett stort steg för mig då jag verkligen avskyr data dudes i allmänhet haha. Alltså såna i servicediskar, inte folk som är kunniga om datorer överlag, men servicediskmänniskor inom IT brukar oftast vara tykna, långsamma, lönnfeta och typ lukta chips haha. Och jag har argumenterat med minst två, en via tele och en på elgiganten haha. Men nu kära vänner, hade jag tur. Jag välkomnas av en ung, mörkhyad gangstalooking kille som kvickt och alert slår på min dator och säger "cute cat" när han ser min bakgrundsbild hahah. Jag drar ett skämt om att jag får cirka 100 popups per dag om penis enlargements och att det har varit väldigt hjälpsamt men nu är det nog, och han skrattar hahaha. Sen säger han att jag kan gå och komma tillbaka om en timme. Jag gjorde det, en tjej gav mig datorn och allt var klappat och klart! w000000t!

Om nån nu undrar varför jag tyckte det va viktigt att ta med detaljen att han var mörkhyad och "gangstalooking" så är det för att jag ser upp till såna killar haha, det måste jag erkänna en gång för alla. Jag vill också betona att jagi nte menar detta på ett sexuellt sätt, jag tycker bara dom är så sjukt coola och CHILL, vilket är nåt jag har eftersträvat att vara länge, men insett att jag är flamsig och hispig och får leva med detta haha. Så det är fascinerande när nån bara är allmänt cool, och nej, vita människor uppnår aldrig denna coolhet haha. Det fanns en som föll precis in på min definering av cooling i Kingston bland journalistikeleverna, och jag kommer aldrig glömma när han sa "yo elza!" i korridoren och slog mig i huvudet med en mapp hahaha. Min gangstastatus höjdes markant för en liten sekund, och ja, jag är seriös haha, alla har vi våra svagheter.

Denna svaghet är också helt klart genetisk, för det här var alice lyckligaste ögonblick under hennes NYC-vistelse:


HAHAHAHAH. Han approachade oss när vi flummade med kameran, så jag frågade om han ville vara med på kort. En äkta NYPD cop. Alice var alldeles till sig i trasorna hahaha. Han heter Spencer, det har vi bestämt.

Nej men annars mår jag bra!

epic


Det här, kära vänner, är min mamma och bert karlsson hahahaha!
Mina päron berättade för några dagar sen att han skulle komma och föreläsa på kulturskolan, varpå jag utbrast att mamma MÅSTE ta ett kort med honom hahah, och alice höll tydligen med. Mamma var dock mycket tveksam. Men sagt och gjort, idag skickade hon den här, pappa hade dragit fram mobilkameran, och här har vi detta EPIC förevigande av dom. Nu är det inte så att vi är några stora bert karlsson fan i vår familj, men jag hoppas ni förstår att en sånhär bild kan man inte INTE ta om man har chansen. Hahahah, jag blir bara så lycklig när jag tittar på den, och tycker det är så fint att mamma och pappa kunde med, bara för min och alice skull, för jag tror inte att mamma direkt själv tänkte att det här skulle in i familjealbumet hahaha. Det påminner lite om när hon sprang efter anders och måns i örebro för att få deras autografer till mig. Love it. Och på fredag kommer dom hit! Alla utom bert karlsson och siki haha.

ingen bor här, för alla bor där

Igår var en sån dag som jag bara ville skulle ta sluuut, då jag hade FN-presentation om inbördeskriget i östra slavonien (ja visste ärligt talat inte vad det var förrän för två veckor sen haha), inlämning av min uppsatsoutline (insåg att jag har glömt allt som har med akademiskt skrivande att göra), möte med min fotoprofessor för lite fjäsk och låtsas vara jätteintresserad (funkade otroligt bra tror jag faktiskt haha). Men presentationen gick faktiskt bra, jag kom i en riktigt bra grupp, där alla hade skjutit upp allt till sista dagen och bara flummade fram tills då vi verkligen fick press på oss, och då blev det riktigt bra. Och vi har en brittisk kille i gruppen, som är DEFINITIONEN av en brittisk artig  man haha, ja tror han är lite äldre, och så säger han från ingenstans "i found a rather jolly song from an eastern slavonian carneval" hahahaha RATHER JOLLY, fattar ni hur glad man blir av att höra det in the country of "wzuuuuuup", "freaking awesome dude"?! Jag var ärligt talat nära på att säga att jag älskar honom haha, men fick lugna ner mig lite. Och just det, jag fick A- på mitt FN-prov från förra veckan, ännu en gång bevisat att jag är ett geni. Haha ne, för en gångs skull pluggade jag faktiskt en del, och aceade short answer question delen, woop!

På kvällen gick jag med en massa folk till en klubb för att höra en sånggrupp som heter sexy pitches, där shannon sjunger. Glömde kameran tyvärr. Men dom lät rätt bra, tyvärr kom jagi nte in som 21, så blevi nte så mycket drickande för mig mer än lite blasköl (jag svääär dom blandar med vatten haha men ingen tror mig), men bra för mitt huvud idag i suppose. Eli fyllde år, och när jagi nsåpg att han fyller 19 kände jag mig fett gammal. Sen försökte jag övertala mamadou och matt att hjälpa dom att "mack som girls" i typ en timme hahaha, men dom gick själva till slut. Jaja, det va en trevlig kväll, nu vaknade jag till solsken och sms, nice! Har fotopresentation idag, men har slutat oroa mig för det tar för mycket tid, och jag kommer iaf ha bättre bilder än n00ben som tog kort på en kaffemaskin förra veckan, fast hon sagt att hon underkänner fotografierna om dom inte föreställer människor hahaha. Det är också en intressant grej här, folk lyssnar inte på instruktioner, alls, typ stackars B Diddy har sagt 1000 ggr att vi måste skriva med en sans serif font, och ändå gör folk inte det. DET ÄR ETT MUSKLICKS ANSTRÄNGNING haha. Helt otroligt. Okej nu ska jag göra nånslags nytta, adios!

ego

Morgan Freemans dotter heter MORGANA Freeman...... Palla!

same badass habits

Sjukt stressig vecka. Men vissa saker gick min väg, som att jag slapp presentera mitt fotoprojekt pga tidsbrist på lektionen och fick en vecka till på mig, att SOLEN började visa sig, att jag iaf kunde alla short answer questions på FN-provet (jag vet seriöst inte hur man skriver en faktauppsats längre, gud vad ostrukturerad den blev), b-diddy gillade mitt reklamskript för fårskinnstofflor (hahaha), vi åt på pret a manger i nyc och tänkte på london, det är nämligen en kille i FN-klassen som va utbytesstudent i kingston förra året, och saknar det hela tiden, speciellt pubarna haha... vilken överraskning. Och sen va det heeelg, efter en lång men rätt rolig bussresa hem, där samtalsämnet ändrades från turkiets insatser i afghanistan till magrutor på cirka 30 sekunder haha, hoppade jag på ännu en buss och åkte jag till albany. På den bussen råkade jag ut för en underbar kulturupplevelse haha. Två killar bakom mig pratade konstant under hela bussresan, och jag har ALDRIG, ens på tv, hört någon prata så erhm, afroamerikanskt hahaha. Varenda mening innehöll "niggah", "mothefuckah" eller "bitches". Min favoritmening var: "ey man did you see that italian niggah yesterday?" ahhhh hahaha. Sen började dom prata med mig, och dom till och med hälsade på mig med nåtslags gangsta-brush-handslag och sa att jag var "mad cute" hahaha - jag kände mig väldigt cool. Och jag är verkligen inte ett dugg ironisk, gangstakulturen har alltid och kommer alltid att fascinera mig!

Kom iaf fram helskinnad till james, vi kollade på silver streak och drack belgisk öl haha. Jag rekommenderar båda. Speciellt silver streak dock, riktigt bra film. Idag åt vi lunch med två från hans jobb, och jag åt den största burriton jag någonsin sett. Seriöst, hur kan nån undra varför dom är feta här när man får en måltid för minst två personer för 70 spänn? Kan inte säga att jag klagade dock, men HERREGUD hahaha. Detsamma reagerade jag på idag när jag kom tillbaka till np och gick till badrummet. Någon hade slängt en bindkartong som måste ha rymt cirka 200 bindor. Alltså hahah, varför? Vem köper det? Allt måste faktiskt inte finnas i maxi, den fick liksom inte ens plats i en påse haha, bar dom den hit som den är? Okej det är väl inget att störa sig på, och det gör jag inte heller, men tyckte  det var riktigt roligt, och det skulle mycket till för att jag skulle få för mig att köpa 200 bindor på samma gång hahaha. Men så är jag ju inte amerikan heller.

Så iaf, underbar början på helgen, kunde nog inte blivit bättre för james är så jävla braaa haha, men imorrn är det råstud som gäller, och jag är seriös nu, så om jag inte tar mig i kragen kan jag likagärna deportera mig själv för jag kommer FAILA haha. En liten morot är ju att det är SPRIIINGBREEEAK från och med fredag, och då kommer la familla! Wooo! Typ den här skitungen:

Hahahah <3

uniting for peace

Om en halvtimme ska jag ha min första exam sen IB. Okej, inte riktigt sant, men i journalistiken har jag bara haft prov man inte direkt kan plugga till. Så den första traditionella examen iaf. I FN såklart. Får se hur det går, jag känner att jag kan det mesta, men inte på international relations-språk haha (tro mig, det är ett helt eget språk..) så min uppsats lär inte se så proffsig ut, men borde klara mig ändå hoppas jag. Ta i trä. Jag är så sjukt trött bara så vill ha det överstökat as soon as possible. Egentligen behöver jag inte bry mig så mycket för det här har egentligen inget med min degree att göra, men bilr ändå nervös, har aldrig haft bra provnerver. Och jag vill liksom kunna det här, för min egen skull, för det är intressant, användbart och allmänbildande haha. Nerrdy, jaja.


Det bästa råd jag fick - bär din egen vikt.

comic relief

Ahhhhhhh jag är så trött. Och jag har en tre timmar lång copy editing and layout klass att se fram emot. Jag vet inte om kaffe hjälper idag, kommer nog bara bli stirrig haha. Och efter den lektionen ska jag stanna kvar och redigera bilder för fotopresentationen på onsdag, och sen är det råstud som gäller för FN-provet imorrn. UGH. Jag känner mig relativt säker på short answer questions, men jag skulle inte få ihop en uppsats i dagens tillstånd. Får se hur det går.

Dagens comic relief var iaf min nördlärare som visade hur man går tillväga för att göra en titel page. Han heter bryan, och skrev på namnraden: Prof. B Diddy. Hahahahahaha. Jag älskar honom, har googlat och facebookat honom och hittat hans blogg (jag googlar alltid intressanta lärare haha) och det blev bara bättre. Han hade en inspelning upplagd, av en låt han gjorde i ett musikdataprogram när han var yngre som heter "baaaaaaaa." Den var inte så bra haha...

Nu måste jag vakna till. Förresten fick jag ett A på min uppsats om udda människor i borås relaterat till minskat finansiellt stöd från regeringen hahaha. Det var en liten chansning, men det temat lär han aldrig ha kommit över förut och kommer aldrig läsa nåt om igen tänkte jag, och det gick hem. Tack Lars Höjs och "piraterna" utanför Willys.

jag förstår vad du har sagt, men jag vet inte vad du vill

Den här veckan var så konstig, pga två snödagar med inställda lektioner. Det är fortfarnade väldigt mycket snö på marken, men det var inte så kallt idag så jag håller tummarna. Har känt mig väldigt fram tills igår, då jag fick en del plugg gjort och sen gick ut till trumans, en nyöppnad (som i att förut va det en gayklubb men nu har dom ändrat image haha) klubb en bit bort från campus med briana, kasey, shannon och josh. Det var en rätt fancy klubb för att vara new paltz, helt okej, men jag kände mig inte alls hemma där haha och alla höll med. Tacka vet jag cabs. För att jämföra dom två ställena med borås är cabs som trägårn (på den gamla goda tiden, that is) och trumans swing haha.





När jag kommit hem låg jag och tänkte lite på mitt liv, och vad jag gör haha, och om jag gör rätt när det gäller vilka personer som jag låter komma mig nära. Jag blev inte så mycket klarare i tankarna, och var mycket nära att somna när mobilen surrade till och jag kunde läsa: hur är det, ville bara se så du kom hem säkert? Och blev lite klarare :)

Imorse vaknade jag och var bombsäker på att jag var hemma i borran första millisekunden haha. Blev otroligt förvånad när jag hörde nån skrika "helloooooo, saraaaaaaaahhhhhhhhhh" i korridoren haha. Jag har alltid sett mig själv som relativt immun mot höga ljud och högljudda människor, men amerikaner tar priset. Och då vill jag ändå påminna er om att jag bodde med två drogberoende tjejer som festade 5 dagar i veckan i kingston haha. Om dom hade fest hade jag kunnat acceptera det mer liksom, men varför kan dom inte bara ta ett chill pill och lugna ner sig lite på morgonen?! Och samma sak i cafeterian, jag bryr mig inte så mycket egentligen, men whats the need i att skrika "where are the FUCKING bagels?" i kön en solig söndagsförmiddag när nån stackars puertoricansk mattant som säkert jobbat sen sex på morgonen springer benen på sig för att fylla på bagelhyllan haha. Jag känner mig sååå gammal när jag klagar på det här haha, men jag tycker det är så onödigt och respektlöst bara.

Jaja, nog om det. Idag har jag intervjuat och fotograferat symfoniorkestern på campus, och det var riktigt roligt faktiskt, eftersom jag känner mig relativt bekväm i miljön och inte var så nervös. Täntke att jag måste intervjua både en tjej och en kille, och imponerade på mig själv när jag vågade välja en jättesöt basistkille som mitt subjekt/offer hahaha. Han var väldigt lättsam och sa bra saker, och tyckte det va helt okej att jag tryckte upp en kamera i ansiktet på honom och tog närbilder på hans fingrar på stråken haha. Sen fick jag detaljer serverade på silverfat, till exempel att en kille satt och väntade på en stol i ett hörn på sin flickvän, och hade på sin iPod på högsta volym med helt annan sorts musik, så jag intervjuade såklart honom med. Det är precis vid såna tillfällen jag älskar att rapportera, när man ser nåt som sticker ut och inte hör till huvudhistorien men är en poäng i sig själv. Guuuuuuud, nu ska jag sluta go on and on, men man får en slags kick efter att ha gjort en lyckad intervju.

Halva jobbet kvar dock: Skrivprocessen. Klockan är 23.23 och min deadline är om cirkus 13 timmar, och på dom ska jag hinna sova samt ha en lektion (8am döda mig) på. Men det blir nog bra. Puss heeey haha.