like what?

Haha damn, jag har försökt fixa ett bostonbildregn ett tag nu men jag ger upp, den här bilden är den enda som jag orkade ladda, för det tar typ 5 min per bild. Och nu lånade en tysk min adapter för att jag inte vågade säga nej haha, hoppas han är snabb. Iaf, som ni förstår sitter jag på ett hostel i LA. Har haft kul här, men LA är inget för mig, väldigt plastigt och, ja vad ska man säga, stället saknar själ haha. Var i hollywood idag, coolt att ha sett, men överskattat. Det är egentligen bara en gata haha. Men ska inte låta som om jag klagar för det gör jag inte, det är bara det att det är inte så big deal egentligen. Men varmt är det, jag har världens konstigaste bränna för jag är bränd efter min väskrem på överkroppen...... hett. Köpte iaf en ny bikini på forever21 idag, det absolut sista plagg jag ska köpa i detta land. Tack och lov satte mina älskade föräldrar in en reservkassa på mitt konto, annars hade jag nog fått köra på en ofrivillig diet haha.

Hur som helst, här är charles river i boston:Tysken tittar på min skärm haha. Så störande, måste man verkligen glo på vad andra gör. Hoppas han inte kan svenska. Iaf, imorrn ska vi ta buss till vegaaaaaaas. 6 och en halv timme, underbart. Speciellt eftersom, och jag hatar att det är såhär men det är fakta: amerikaner som åker kollektivtrafik är samhällets bottenskikt. Har aldrig sett fler tandlösa, trasigt klädda, håglösa, smutsiga och trasiga människor än på bussar i USA. Stackars människor. Kan tänka mig att jag kommer känna mig lite dum som är påväg mot två festdagar, men men. Får se om jag bloggar från vegas, vet inte om det är wifi på hotellet. Om inte, hoppas att jag överlever! Och så ses vi den 4e juni när jag är tillbaka i NYC isf. Puss på er!!!!!!!!

jumped off the plane in LAX

Halli hallå. Jag trodde jag skulle hinna uppdatera lite, men det blev helt enkelt inte av. Hade två rätt galna nätter i boston som involverade utgång, havet, random personer, ascoola personer, att james (en annan soffsurfare) skröt om sina fickparkeringsskills och sen körde RAKT in i en annan bil och vi raceade därifrån hahah, musik, musiker (alla jag har pratat med i boston spelar nåt instrument) och gratis drinkar. Och vin. Och väldigt god mat!

Somnade vid tre nångång i torsdags och vaknade fem, var fortfarande lullig nr jag packade ihop allt jag spridit ut i buraks lägenhet. Jag höll seriöst på att inte vakna, han fick slänga en kudde i ansiktet på mig. Sen fyra timmars buss back to NYC, tunnelbana och freaking airtrain till JFK, och sen äntligen iväg med mitt baggage så jag kunde göra vad jag velat göra i sex timmar: äta, haha. Sen sex timmars plan till LA och träffade kinga :) min resdag igår, från buraks lägenhet till vandrarhemmet i santa monica tog alltså från 6 på morgonen till 22 på kvällen, och man kan addera tre timmar pga tidsskillnaden haha. Det är såna dagar jag HATAR med resande, men resten väger upp.Nu ska vi ut och se LA!!!

update

Jag lever, jag älskar boston, och människor är underbara haha!

Nu: sushi och utgång

soffsurfing

Yo! Har varit dålig på uppdateringar, i know. Hade några extremt relaxade dagar hos mamadou och co, riktigt roligt. Nu har jag börjat min couchsurfing och är i boston! Var lite nervös när ag åkte hit igår, men blev upphämtad av min värd i BMW med nedfällbart tak hahaha, så man kan ha det sämre. Han är 25 men jobbar på microsoft och verkar ha det rätt bra ställt, ni ska se lägenheten.. ska ta några foton sen. Han heter burak och är från turkiet, och burak uttalas barack hahaha, så jag kallar honom burak obama nu och tycke det är väldigt roligt haha. Igår rökde vi runt i boston by night, åt middag (getostpizza <3) och åkte "hem" och drack baileys och diskuterade livet haha. Som sagt, man kan ha det sämre. Nu ska jag göra mig klar och snacka lite med alice, sen ska ag möta upp en annan soffsurfare om 20 min som ska ta hand om mig när burak jobbar.

SEE YA!

Ni får en bild av min sista naturrunda i new paltz, at lake minnewaska:


Inte för att skryta för övrigt, men kollade precis mina betyg och jag har bara A och A- so far, och väntar på ett till betyg. Tack amerika, hade  jag fortsatt plugga här hade jag haft ett 3.80 GPA (av 4) och fått en extra knapp på min graduationklänning!!!!!!!!!!!1111ettettett hahahahha.

som ett skratt

Nu har jag officiellt flyttat ut ur Gage Hall - det var skönt. Men alltid deprimerande att flytta ut som internationell student - alla andras familjer kommer och hjälper till, och själv står jag där och svettas och försöker trycka ned allt i två resväskor, och har inte ens en egen sopkvast haha. Men jag hade keith som hjälpte mig iaf, annars hade allt bärande och sånt tagit typ fyra gånger längre tid, så det va ju bra. Sen åkte vi till main street bistro, mitt favoritställe i new paltz, det är så totalt amerikanskt, på ett MYSIGT  sätt (ja, det ÄR möjligt haha) och åt vad jag trodde var min sista måltid i new paltz. Men efter mycket om och men och massa krångel och sms ändrade jag mina planer och stannar här några dagar till istället för att åka till albany. Just nu bor jag hos mamadou och hans kompisar, som precis flyttat in i ett hus. Har en oerhörd tur som har dom för dom är sjukt roliga och DEFINITIONEN av chill. Bryr sig inte så mycket om nåt, jag fick ett eget rum och en nyckel efter fem min - nice. Jag tror jag är ensam i huset nu. Ikväll ska jag nog gå och dricka öl med lite folk som fortfarande är kvar här. Imorrn tror jag att jag ska läsa böcker och cosmo (jag hatar egentlgien cosmo för jag har insett att ALLT i den tidningen måste vara påhittat men ändå lite underhållande aha) på deras veranda mest hela dagen har jag tänkt.
My man right there!

Vi får se när jag lämnar det här stället. Senast torsdag kväll, men har lite lösa planer innan dess. Jag borde kanske vara stressad men jag måste säga att jag tycker om att vara på resande fot. Lite som eurotrip förra året. Får ta det som det kommer helt enkelt. Men om en vecka kära vänner, då är jag definitivt i Los Angeles! Wooo!

spotifyreklam

Jag vet inte varför, men spotifyreklamen för HSB Göteborg får mig att må illa.
För det första är det mindfuck när rösterna kommer från olika headphones, men det är nåt med själva rösterna som stöööör mig.
"Som snodde tvättiden av mig" är den värsta, men "som va på mallis med mig" är också rätt illa.
SNÄLLA spotify, sluta med den reklamen,  till och med "hey, my name is daniel lindström" va bättre.

Sen kan jag verkligen inte fatta att det är den 19e maj idag!
Nu ska jag göra mig iordning, gå och säga hejdå till lite folk, sälja mina böcker, städa, packa, och sånt.
Tror jag blev utbjuden på nånslags dejt - känns lite onödigt nu eller vad säger ni haha?

Sista veckor på terminen.... dom är mer mindfuck än HSB göteborg reklamen.

FN lingo

Om nån vill ha en enkel översikt om hur världsfrågor diskuteras i akronymer:

Miljö: EFTA och SUNFED blev UNEP som skapade IPCC, som också bidrog till UNFCCC. 

Mänskliga rättigheter: HCHR letar fakta som andra organisationer som till exemple Human Rights Council med 47 medlemmar- som tidigare var Human Rights Commission med 53 medlemmar kan använda. UNICEFs underlag är CRC (1989), och UNIFEMs underlag är CEDAW (1979) och organisations och koordinationsarbete kring kvinnliga rättigheter utförs i DAW i sekretariatet.

Haha, piece of cake.
Och det är ändå mina favoritområden - ekonomi och säkerhet är värre, och längre, konstigare akronymer. Och då ska vi inte tala om juridiken..........

MEN, ska väl inte klaga, för egentligen spelar det ingen roll vilket betyg jag får i den här kursen, för den överförs ändå inte till kingston och jag gör den faktiskt enbart för skojs skull, och jag ligger på ett starkt B eller svagt A ändå HAHAH, nördigast i stan. Och sen är jag klaaaaaaaaaaaaaaar för i år! Middag och alkohol, skulle tro det.

som skrivet i pannan

Wtf, Melissa Horn.
Har aldrig tänkt på att den där låten heter New York, men vad ironiskt.Jag hatar den här dagen lite tror jag, men så kan det gå.
Nu har jag iaf avklarat fyra av fem ämnen, och imorrn klockan 7 är jag klar med mitt andra universitetsår.
Nu ska jag råplugga FN. Det är ju rätt intressant ändå, men jag orkar inte fler förkortningar nu.
FUUN, som en i min klass sa. Sug på den ni haha.

tonight i have to leave it

Det är en konstig känsla att packa ihop ett helt år i två resväskor plus handbaggge. Det är en konstig känsla att säga hejdå till folk som man kanske aldrig träffar igen. Tid är ett så konstigt koncept. Jag förvånas åter och åter igen hur fort någon kan bli viktig för en, och hur fort det kan förändras. Hur olika det kan vara vem som får en att vika sig dubbelt av skratt, vem man vill berätta en hemlighet för, vem som kan läsa ens minsta ansiktsuttryck och vems fingrar genom ens hår som får en att rysa av välbehag. Vem man vill packa ner och märka som ömtåligt baggage och ta med sig hem.

Jag vet inte, jag vet inte vart jag ska ta vägen och vad jag känner kring något. Det är vid sånahär tillfällen jag önskar att jag verkligen kunde stänga av tankar och känslor totalt och finna någonslags autofocus, alternativt en inblick i framtiden på sådär en 10 år - för att veta vad som verkligen betydde något. Jag vet verkligen inte vilka ögonblick, vilka personer, vilka dagar, vilka nätter som kommer tränga sig in i märgen och finnas tillgängliga en längre tid. Och var, hur, och hos vilka jag har betytt något. För det är nog bara att inse, att dom platserna är begränsade, precis som platsen i mina väskor. Men förhoppningsvis är minnen och känslor lite lättare att komprimera för ge plats åt fler än mina kläder och skor från forever 21.

sista rycket

Bestämde mig för att sitta ute och FN-plugga. Satte mig på en bänk på den stora gräsmattan på campus, där det oftast är helt fullt, men var rätt lugnt idag. Lugnet före stormen. Seriöst, inom loppet av fem minuter startade en baseballmatch, frisbeematch och kast av amerikansk fotboll. Jag är livrädd för frisbees, då jag fick en under ögat en gång och den största blåtiran ever. Men jag tänkte att jag håller mig lugn, men mycket riktigt, efter sådär en två minuter måste jag ducka. Och som om det inte vore nog kom en skitstor boxerhund LÖS, springande över planen och såg allmänt galen ut.

So much for studying outside. Jag gick hem, haha.


val

Allt man gör ligger det trots allt ett val bakom.
Det är viktigt att minnas, speciellt när saker går fel, flippar ur, eller på ytan saknar moral.
Och då måste man minnas varför man nångång gjorde ett val, och huruvida det var dumt eller inte, och kanske lära sig lite om sig själv.

Hur som helst. Gårkvällen bjöd på mycket folk, alkohol, politiska diskussioner, känslor. Hade riktigt kul på det stora hela, men vet inte riktigt varför jag aldrig kan inse vad man kanske inte bör säga haha - det har nu lett till att dom sista dagarna här kommer jag inte vilja äta pizza, då den heta pizzabagaren från cafeterian kom på vår fest igår, HELT oväntat för mig, och det bara slinker ur mig "omg, the sexy pizza guy!" när han kommer in hahaha - tummen upp, och nu har han addat mig på facebook. Kanonkul, fem toasts, inte alls pinsamt och onödigt haha. Jag menade liksom inget mer än att dela med mig av fakta - han är het och han bakar pizza haha.

Såhär såg det iaf ut hos stefanie igår:

Briana och jag - fail haha.


briana, laura, shannon och moi


Kasey :)


woooooooooop


Jag och min nyfunna vän steven från newcastle - som älskar david cameron och AVGUDAR margaret thatcher (och gay, konservativ och gay går bara inte ihop i min bok)...... vi hade lite problem och gapiga diskussioner där ett tag, men hans newcastle-dialekt var så charmig att jag gav upp efter ett tag - eller okej det är inte riktigt sant, vi blev tillsagda att sluta haha... Så då lekte jag gangsta med mamadous kompisar istället - dom skrattade när jag träffade på dom idag - försöker intala mig att det  var med mig och inte åt mig hahaha.

Och imorse vaknade jag upp till en käftsmäll kan man säga. Karma, var snäll mot mig tack...Natti, ska sova nu, vaknade ju åttahhhhhhh. Det är såna tillfällen då tidsskillnader är bra, tea och lilla a va ju iaf vakna! <3

it's in our nature

Ahhhhhhh, nu har jag äntligen fått ordning en del av det kommande sommarlovet här.
Måste ju flytta ut den 21a maj, helt sjukt tidigt men okaaaj, så då ska jag lämna mina megaväskor hos mamadou, åka till james och va där tills den 28e, då jag åker till Los Angeles och möter upp Kinga, vi stannar där tills den 31a då vi åker till VEGAAAS, och därifrån åker jag tillbaka till NYC den tredje. Då ska jag jobba som engelskatutor i några dagar, ska bli skoj! Sen är det lite oplanerat, men ska försöka få in en tripp till new jersey, och en till long island. Och nu har jag precis fått reda på att den 14e ska jag couchsurfa hos en tjej i Brooklyn tills jag åker hem, och hon verkar supercool! Det ska bli riktigt kul, kände för att göra nåt lite crazy haha.

Så ja, jag skrev mest ner allt det nu för att det ska fastna i mitt trötta, men exalterade, huvud.
Det var sååå skönt att få nåt bokat, har stressat över det här hela dagen, mycket mer än mitt skolarbete haha (fast det löser sig, alltså, vet att jag alltid säger hur mycket jag skjuter upp saker här, men när man är i usa är allt relativt så att säga, jag sköter skolan pappa haha!) Och ja, nu stressar jag nog mer över hur i hela friden jag ska packa. Hur ska jag få ner ett helt rum och ett ååååååår i två väskor+handbagage. Får tänka på det.

Det är stressigt här i allmänhet nu, för alla pluggar, stressar över exams, och det är crowded precis överallt. Så det var en lättnad att ha en vän med en biiil (håkan släpper nytt album läste jag) så vi kunde ta en paus och åka 15 min utanför campus där det ser ut typ såhär, om ni minns mina allra första bilder härifrån:


Iaf, imorrn har jag min sista lektion den här terminen, sjuuuukt.
Vi ska ha knytkalas med mat från våra respektive hemländer på FN-lektionen, synd att vi inte har kök, nu får det bli knäckebröd och swedish fish som jag kommer bidra med haha.

one hand up for the big city


United Nations, Kinga, and Omabaaaa against harmful nuclear usageFN-klassen

Här har vi dom flesta föreläsningarna. Sara, jag och kinga - the kingston crew.


Jag var på braaaaa humör vid fulton street tydligen hahaha.


Blev inte sämre vid times square, där dom hade en bilutställning jag inte förstod varför vissa blev så exalterade över haha..


HAHAHA. bara för att.


När  det blev klart att vi skulle stanna i NYC till 7 på morgonen (går inga bussar till new paltz mellan 23.30 och 7, och vi missade bussen lite med flit, ville gå uuut) så insåg jag att jag behövde något mer än the street lights för att hålla mig vaken.


Så att man ska minnas vilket land man är i liksom.


Bartendertjejerna gick all in haha!

Hahahaha.


bjuder på den haha. jag ska ALDRIG dricka bud light igen utanför USA haha. det är verkligen en pissöl, men den som passar min studentbudget bäst om man ska dricka dom i plural haha.

Solen gick upp igen.

Times Square vid sex på morgonen är en minst sagt annorlunda syn.

Och nån hade haft såhär roligt hahaha. Öl och ett par rosa trosor - klockrent måste jag säga.

Sen åkte vi hem, och sen sov jag mellan 08.30-13.30. Hade en jätteproduktiv dag sen, och fick en massa saker gjorda!

Eller kanske inte... haha

viking

Dagens citat, en kommentar på att jag sa att jag är en viking:
you're pretty cute for someone born to rape and pillage


(pillage betyder plundring om nån undrar) hahahah.Igår va den sista FN-lektionen, lite sorgligt, och lyckades inte springa på mister moon.
Men kvällen var ganska awesome, för att uttrycka sig så amerikanskt som möjligt, och jag kom hem från NYC halv nio imorse. Så är ganska mör nu, senare/imorrn kommer blider. Har även planerat att skriva ett inlägg om en potentiell koppling mellan hur folk dricker sitt kaffe och intelligensnivå, så stay tuned haha!

last night
Klockan är 01.40, skriver en journal...... Ska in 12.15 imorrn, har minst tre sidor kvar. Men skam den som ger sig, och nu är det bara fyra skoldagar kvar, shalalala!

seeent

hahahaha. kom precis hem, lyssnar på den här låten om nån bryr siiiiiiiig. fuller. men den är så fin och så sann! 

In the dark in the back of the van
Cautiously, holding your hand
Making eyes, making everything alright
When I'm out, when I'm far away
Wanting you, wanting to stay
Singing out, singing everything's alright

You set me on, you set me on, you set me on fire
You set me on, you set me on, you set me on fire
You set me on, you set me on, you set me on fire
You set me on, you set me on, you set me on fire

When I wake and I'm far away, I know that you're leaving
In the dark when I'm all alone, I'm scared that you're leaving

dabadabadoo

Vill rekommendera om en blogg som informerar om världsproblem på ett inte så mainstreamat sätt som media ofta gör. Global Policy In Brief är the global policy forums blogg, och den är ganska lättläst och väldigt intressant. Otroligt mycket bra information, men tyvärr har den bara 300 träffar om dagen, och inte direkt många kommentarer. Men jag hade hur som helst aldrig tänkt på dom somaliska piraterna så som det beskrivs i det senaste inlägget. På själva hemsidan, som finns länkad på bloggen, finns tabeller och statistik över hur mycket länder bidrar till FN, över svält och hunger, och oändligt mycket mer. I fredags pratade en som arbetar där för oss, och damn vad jag skulle vilja jobba där. Måste vara frustrerande att det mest är regeringar som använder det när informationen verkigen måste ut till ALLMÄNHETEN, vilket regeringar kanske inte är världsbäst på trots allt. Så check it out.


Bild: Global Policy in Brief om Iraks val.
http://globalpolicyinbrief.blogspot.com/

bob hund

Att du inte vet vad du vill,
är alltid nånting annat.
Du inte kan förklara -
du saknar det så förbannat.


indulge

Det är så jävla varmt här, och fuktig åskluft. 29 grader, jag vet jag borde inte klaga, men det är liksom inte soligt, bara varmt och tungt - och jobbigt. Speciellt när man har 25068 uppsatser och liknande att skriva.
Igår gjorde jag verkligen inget vettigt, men hade en trevlig kväll till slut. Idag har jag varit lite mer produktiv, men kan inte direkt ge mig själv en stjärna i pannan. Kinga kom iaf hem idag, så har hängt på starbucks med henne och sen åt vi pizza... Asså just nu bryr jag mig verkligen NADA om vad jag äter, har aldrig varit såhär illa.

Men hur mycket kan man gå upp på en och en halv månad egentligen haha? Men lite skillnad ändå, i sverige äter jag pizza typ en gång varannan månad kanske, här äter jag det hehehe... yeah, något oftare. Minst en gång i veckan. Men nåt ska man väl omfamna i den amerikanska kulturen, och eftersom jag inte kollar på baseball, dricker root beer (fyfaaan, googla det så får ni se), äger ett vapen eller tror att gud och politik går hand  i hand så får väl skräpmat bli mitt lilla steg mot anpassning och integration.


Bilder: weheartit.com

i wanna be a part of it


United Nations.


Central Park. Det är rätt häftigt att jag tagit den här bilden från en totalt crowded gata, folk precis överallt, försäljare, bilar, bussar, häst och vagn, och tittar man ner så ser man bara luuuugn.


Baseball


Pizzaaaaa. Hade seriösa argument under dagen för att ALLA amerikaner påstår att pizza är amerikanskt och den bästa pizzan finns här. Hur många hade varit i italien av dom? Mm, just det haha. Iaf, ett roligt citat en sa "sex is like pizza, even when it's bad it's pretty good" hahahah. Tydligen va det ett jättekänt citat men jag hade iaf aldrig hört det och skrattade åt det för mig själv resten av dagen typ. Och pizzan på bilden var riktigt god, eggplant <3


Käckt namn haha, asianbabes, jag tänker på våran businesspresentation nu, swanky the elephant hahah.


Brooklyn Bridge


Igen. Ser lite trött ut och det var jag haha. Hur som helst, har varit vid brooklyn bridge typ tre gånger, men aldrig fattat att man kan gå upp i ett köpcentrum där och se den här coola utsikten, och ännu bättre, man kan till och med...

...Dricka vin! Det enda stället som polisen inte bryr sig tydligen haha, underbart.

Ser ni? Det är alltså en "strandbar" med palmer i neonljus. Gotta love it.
Det här blev helt klart en av mina favoritplatser i den stora staden, önskar att jag hade fått bättre bilder på utsikten när det blev mörkt och hela staden lyste, men ju mer vin desto sämre fotograf antar jag (kunde ju försökt ändra blixtinställningarna). Men det här var mitt försök hahaha:

Hur som helst haha, det var vackert!

Idag har jag varit oerhört oproduktiv, men för att fira första maj har jag iaf tittat på debatter om skolpolitik.
Heja Ohly, you're the man!