helg

Wooooooo, första helgen på skolåret är här!
Ska spendera den på annan ort. Som tydligen ser ut som sovjetunionen. Det ni.
Men är ju inte omgivningarna som lockar kanske eller va haha.

Puss på er kära vänner, ha det bäst, gå på fest, dansa mest hahaha!

tönteri

Har precis haft en 8am class och SNÖN vräker ner. Läraren jag har i electronic media writing verkar vara så sjukt töntig, på ett roligt sätt haha. Jag tyckte iaf att det var relativt undethållande när han sa "so I wrote that you need the 10th edition of the textbook, but you only need the ninth. the only way to get the 10th edition is if you travel in time, so if youre able to do that, feel free." hahahaha, suck.

Förresten, igår kväll när jag och kinga va på gymmet såg vi plötsligt att obamas state of union tal satte igång. Vi bestämde oss för att skynda hem och lägga beslag på en tv. På våran våning, där det väl bor runt 50 pers, var det BARA vi som tittade på detta... som en liten parantes haha. Hur som helst, obama måste vara en av världens bästa talare. Så otroligt naturlig, som om han bara pratar med några vänner på en middagsbjudning ungefär. Underbart. Jag förstår inte hur folk inte kan insupa det han säger och förstå hur viktigt det är med förändring i det här landet. Speciellt inte när jag hörde republikanernas respons, från någon talesman ja inte minns namnet på. Han sa till exempel det är mycket intelligenta. "When I was young, my father used to tell me: Son, if you want a good job, you need a good education. That was true. And even more true today." Nämen jaha, det säger du inte...  Och han inledde hela talet med ett litet skämt "my 18-year-old sons told me I have to make this short, because in ten minuts they're off to watch sports". Ha ha ha ha, skitkul, om inte ens en toppolitikers söner är mer intresserade av att förändra landet än att titta på sport så bådar det ju gott. Ja ja, jag förstår att det skulle vara roligt, men jag tycker mest att det var låga poäng att hämta hos idioter som inte fattar bättre och tror att the essence av politik kan summeras på tio minuter innan sporten. Nej, jag blir så frustrerad. Varför förstår inte människor att man måste hjälpa varandra? Hur kan ett stabilt health care system vara något som försummar frihet enligt vissa? Usch. Det är lite surrealistiskt och absurt att vistas i det här landet ibland.

rutiner

Nu har jag varit tillbaka här i cirka fem dagar, jetlaggen försvann efter första natten faktiskt. Shit fem dagar, har gjort allt och inget känns det som. Allting kickstartade igång verkligen, har nästan bara eftermiddags och kvällsklasser, och jag insåg snabbt att jag kommer ha väldigt mycket mer plugg den här terminen. Det är ju lite jobbigt, men å andra sidan är jag riktigt excited kring dom flesta kurserna. Tyvärr har jag exams i alla... Exams har jag inte haft sen IB... Men just därför ska jag väl inte klaga. Höjdpunkten verkar vara FN-kursen, men sjukt svår och mycket arbete. Får hoppas att det blir värt det, men ja om jag bara lär mig hälften av allt vi ska läsa (bara tills nästa lektion är det över 100 sidors läsning) så lär jag ju kunna en hel del om FN. Hoppas jag springer på ban ki nom på högkvarteren (även om det va det första läraren sa INTE va poängen med kursen hahah). Hon är också den enda läraren som skrämmer mig lite, för hon vet verkligen allt känns det som, och tror inte att hon kommer ge oss en easy time om vi inte lär oss fort. Det gjorde typ alla lärare förra året, speciellt till en början haha.

Delar ju rum med kinga nu, och det är 1000 gånger bättre. Äntligen ett rum med lite liv i. Det första vi köpte till rummet var ett "vem där" spel hahaha. No comments. Men det är lika roligt som när jag va typ sju år, speciellt när man har druckit lite.

Jo just det, folket i den här korridoren... erm... FÖR många miley cirus-affischer på dörrar och väggar. Och jag hör jävla party in the usa VARJE dag från någons rum. Jag vet att man ska acceptera alla och allas smak, men jag tycker faktiskt inte att det är okej att vara besatt av hannah montana när man är 18+. Och droppen va på gymmet igår, en biffig kille på crosstrainern bredvid mig hade på party in the usa så det bara skränade ut från hans hörlurar. FFS - skäms! Vi funderar på att sätta upp "miley cirus is worse than aids" på vår dörr, men jag tror vi sticker ut tillräckligt som det är haha.

En bra och dålig grej: det finns numera pretzelpåsar i matsalen att take away haha. Jag är helt besatt av pretzels, kommer ju äta en påse om dagen nu. Fast så onyttigt kan det väl inte va, typ som salta pinnar haha?

once again

Jag tror jag är lite arg idag, så ska lacka på ytterilgare ett ämne som jag inte tycker är så ytligt som det låter.
Okej, så en serie om anna hibbs, michaela forni och petra tungården ska lanseras på tv3 play, och ska basically följa deras liv som "jet-set profiler i sthlm" (uppenbarligen en lite halvt ironisk beskrivning). Jag tycker det verkar intressant och småroligt.

Läs här:
http://www.dagensmedia.se/nyheter/dig/article116406.ece

Men oj oj oj, vad det upprör folk. "Vem fan vill veta nåt om dom" och "bloggerska är inte en titel" osv osv osv. Jag tror det är jättemånga som vill veta nåt om dom. Jag blir så irriterad när folk inte kan unna andra framgång. Petra är chefredaktör på bubbleroom, som är både en tidning samt en webbsida som säljer kläder med mera. Nånting måste hon ju ändå gjort rätt. Michaela är moderedaktör på nöjesguiden, och har givit ut en bok. Folk får gärna tycka att det dom skriver om och jobbar med är ytligt skit, men att dom inte har ambitioner och har lagt ner tid på det dom gör är ju ren bullshit. Jag tror iaf inte att det är särskilt lätt att få igenom idéen om att starta bubbleroom, eller att ta sig in på nöjesguiden när man är knappt 20 år. Så skriver någon bitter person att det är att spotta på alla som utbildar sig att säga att de här tre tjejerna är förebilder och ambitiösa. Så känner verkigen inte jag iaf, även om jag till och med utbildar mig i ett område där dom är mina konkurrenter och definitivt har kommit miljontals mil längre än vad jag har. Jag tycker dom (okej jag vet inte så mycket om hibbs, men läser michaela och petra varje dag) är väldigt duktiga på det dom gör, och det är en stor skillnad på att utbilda sig till läkare (som någon som klagade använde som exempel) och att driva ett eget modemagasin. Men det är just för att det är mode och "krökliv" det handlar om som folk blir upprörda. Men jag tycker inte att det är mer ytligt att skriva om kläder och älska att gå ut och dansa och dricka med sina vänner än att jobba med att sälja glammiga bilar, de senaste teknikprylarna, eller svindyra lyxhus. Ändå är allt det mer respekterat än mode och skönhet. Enligt mig kan man inte göra någon skillnad på det. Inget av det bidrar varken mer eller mindre till en bättre, mindre kapitalistisk, eller mindre ytlig värld.

Den bästa kommentaren jag läste angående artikeln var iaf:

Hoppas det är okej att tycka om att röra sig i olika miljöer? Hoppas vi år 2010 har kommit så långt i vår syn på hur man ska vara som kvinna att man tycka om att läsa Dostojevskij i sin nyinköpta Acne-kofta.

Word.

people are shit

Nu tror jag att jag har sett allt nästan. Folk blir ARGA på kenza för att hon skrev i ett inlägg att alla har råd att skänka 10 kronor till haiti. Det är ju så att man baxnar. Jag tycker det är väldigt bra att hon flera gånger betonar hur viktigt det är, och förhoppningsvis når ut till många bland hennes 100 000 läsare som kanske inte hade gått in på rädda barnens hemsida eller liknande för att skänka. Och jag är tusen procent säker på att alla hennes läsare har råd att avvara 10 kronor. Haha, att diskussionen ens finns. "Sverige skänker ju redan en massa pengar, varför ska jag som privatperson göra det?" Ehm, för att det behövs mer och för att ett helt land genomgår en total katastrof?

Människor som inte vill hjälpa andra, och speciellt som argumenterar med människor som gör det och vill få med sig andra ÄCKLAR MIG.

Så va det ju val i år också ja... apropå att hjälpa andra... Snälla alla som inte är intresserade av politik, läs igenom partiernas huvudpunkter på hemsidorna, iaf bara rubrikerna, bara en sån snabbkoll kan ge er en överblick, och en magkänsla om var ni står. Om ni absolut inte vill eller orkar läsa alla - läs då iaf socialdemokraternas och moderaternas. Alla som kan måste verkligen rösta, det är en rättighet OCH en skyldighet.

Design

Nu har världens bästa syster Alice fixat min blogg! Kolla hennes blogg här :D<3

uuugh

Skoja bara, jag hatar tv. Fattar inte att jag ägnade ett helt stycke åt hur mycket jag njuter av att titta på tv hahaha, JAG ÄCKLAR MIG SJÄLV. Och har återigen lärt mig att jag verkligen inte klarar av att göra NÅN nytta utan vardagsrutiner, vilket också stör mig, för jag skulle vilja kunna vara en såndär cool människa som bara åker iväg nånstans och skriver konstant på en bok i sex månader eller nåt, men jag skulle väl antagligen bara enda up med att skriva en halv dag och sen supa, sova och se på tv om jag hade tagit mig för något sådant haha. Okej, jag kanske överdriver en smula, men inte mycket. Jag är totalt oduglig utan tidspress, betygspress, jobbpress eller liknande.

En vecka kvar av lovet, och jag har alltså massor med tid att göra sånt jag klagar på att jag aldrig har tid att göra när det inte är lov. Men istället för att göra saker ordentligt har jag tex BÖRJAT läsa fyra böcker, men egentligen inte kommit nån vart i nån. Och det, mina vänner, är n00bigt, och det kommer aldrig ta mig någonstans.

but i'll always be hood

Jag älskar tv, och jag älskar att vi äntligen har fler kanaler än det analoga nätet erbjuder. Jag har rätt länge sagt att det spelar ju ingen roll att inte ha tv alls nu när jag inte bor hemma, man kan ju se allt på internet och slösar inte tid på sånt man inte vill se, men GUD vilken avslappning att bara titta på tv och inte vänta på nån onlinestream. Och att se saker jag aldrig skulle ladda ner, som typ biggest looser och project runaway haha. Och mtvvvvvvvvvv. Så ja, jag vill mest förklara min kärlek till tv egentligen haha. En vecka kvar av lovet nu, det har gått sjukt fort. Jag får lite ångest med tanke på att det betyder att det är cirka ett halvår kvar tills jag träffar många som jag tycker om igen. Men samtidigt vill jag åka tillbaka och kan inte vänta tills jag får träffa en del personer. Helst skulle jag ju vilja att alla var kvar. Men det tror jag alla i vårat gäng känner, och det kommer vara lite konstigt och tomt i början.

Nu ska jag iaf till stan. Åh, borås stad. Ska köpa födelsedagspresent till min kära mor. Men jag kommer fasen inte hitta nån bättre present än den som alice redan köpt. Har ett sjukt roligt kort iaf, som jag köpte redan i oktober på the allmighty store hallmark.

Och vet ni vad, igår föll en sten från mitt hjärta då jag äntligen fick alla csnpengar och kunde betala skulden jag hade till kingston. Dom är väldigt lugna med sånt där, jag skulle liksom betalat i september men har ändå inte fått nån förseningsavgift, men det har stressat mig from time to time. Och pga merkostnadslånet känns min budget för den här terminen mer överkomlig. Får väl se om jag säger detsamma när jag ska betala tillbaka lånet, meeeeeeeeen, senare problem haha. Nu har iaf båda asianbabes åkt tillbaka till sina londonliv, och då är borås aldrig detsamma. Så nu kan jag börja förbereda mig för vardagen också. Jag saknar new york, och new paltz, det inser jag nu. Men jag skulle nog vara förkrossad när jag åker om jag inte vet att familjen kommer och hälsar på i mars. Okej, nu måste jag göra mig i ordning, puss på er!

hair

Nu till nåt lite ytligt då. Jag känner inte alls för att klippa mig, även om jag brukar se till att göra det runt tre gånger om året, och nu va väl senaste gången i juli eller augusti. Jag vill ha ett långt svall och bryr mig inte så mycket om uppklippning. Däremot lär väl topparna bli slitna snart, speciellt om jag färgar om det. Jag är inte så bra på hår, kanske borde rådfråga nån amerikansk tjej. Dom går nämligen gärna till skolan i mjukis eller till och med pyjamas varje dag, men håret, det ska va perfekt det. Jag har sett fler hårtidningar än "vanliga" tjejtidningar. Jag försöker tänka tillbaka om jag verkligen alltid har klippt mig regelbundet. Det ser ju inte ut så på den här egobilden ifrån 2006 iaf haha:Fattar inte hur jag lyckades spara ut en sån the ring lugg, men i övrigt var det fett långt och jag tror det är mer rufsigt än slitet vid topparna faktiskt haha. Jag vet, intresseklubben antecknar. Okej jag vet, intresseklubben antecknar, men jag kände just nu för att fatta ett beslut. Jag sparar och klipper luggen själv. Det tjänar min mycket tighta studentbudget på, och jag slipper argumentera med min frisör om varför jag inte vill platta håret, och speciellt inte luggen haha. Såg föresten på förnuft och känsla idag, sista avsnittet på svt, den var bra. Hon va före sin tid, den där austen. "It's not what people say, it's what people do. Or don't do."

the old days

Nu har jag precis varit på bodaskolan, och pratat lite om england, usa, och gymnasieval med min gamla engelskalärares nia. Det var riktigt kul, och jag kan inte fatta att det va fem år sen jag slutade nian. Det har hänt hur mycket som helst sen dess, men herregud, fem år. Jag kan ju inte säga att jag har saknat stället. Men det var ändå roligt att komma tillbaka, och den har faktiskt sin alldeles egen lilla charm. Dom hade massor med frågor och jag minns hur mycket jag också undrade om framtiden i den åldern. Jag undrar rätt mycket fortfarande, men på ett annat sätt haha. Men hur som helst, vad folk än tror och vad ryktet än är så är boda en bra skola. Att byta från daltorp dit var VERKLIGEN ett step up som jag inte ångrade mer än den absolut första dagen på boda då jag blev vettskrämd av olika anledningar haha.

Nu: choklad, kaffe, tv, alice, slappa, njuta av de resterande 10 dagarna av lovet.
Imorrn: fake mid-life crisis med honey hahahah

Ciao!

i know i know i know i know and so and so and so

Hur många vuxenpoäng jag än må plocka lite här och där så finns det ett område där jag alltid ger upp, gräver ner mig, kapitulerar, och önskar att någon annan kunde ta tag i det åt mig. Planering, papperarbete, pengaproblem och det där ni vet. Jag är fullt medveten om att jag inte är ensam om detta. Och jag är också fullt medveten om att så jävla jobbigt är det inte egentligen, men guuuud vad jag bara vill gå och lägga mig istället. Jag har alltid varit ivrig och otålig, men detta kom i kombination med lat och oorganiserad. Tyvärr. Och jag känner mig aldrig tillfredställd när jag är klar med själva arbetet - utan först när jag ser att jag fått ut nåt av det, och det kan ju ta en stund. Så nu är jag mest irriterad och tänker att ingen kommer gilla mitt CV så varför skrev jag det ens haha. Och jag är oroar mig för allt och inget, som alltid under loven. Nästan alltid samma visa, två veckor klarar jag av att koppla bort allt och sen oroar jag mig och stressar över varenda liten beståndsdel i mitt liv. Kommer jag verkligen få den där kursen trots allt, fattar CSN vad jag menade med min anmälan om ändring, har jag inte gjort en adressändring till kingston och är det därför dom inte skickat nån räkning än, kommer jag verlkigen ha råd att resa så mycket som jag vill i maj/juni, och hur fan ska det gå med sommarhyra i london, kommer jag få ett jobb här, kommer jag gråta ihjäl mig när jag lämnar usa, kommer jag ens trivas där nu när jag åker tillbaka och massa av mina vänner är borta, kommer jag och kinga döda varann när vi bor i samma rum (okej, det oroar jag mig faktiskt inte seriöst för, det ska bli kul haha), kommer jag fatta nåt av FN-kursen, kommer jag verkligen börja träna, borstar jag tänderna tillräckligt bra för mitt tandkött blöder ju ibland, är mitt hår egentligen för slitet, kommer jag tappa kontakt med folk här hemma och på andra ställen i världen när jag inte är ens i närliggande tidszoner på fem månader, kommer min familj må bra, kommer jag må bra, kommer jag göra dumma saker, kommer jag såra folk, kommer jag fortfarnade skratta minst tio gånger per dag, kommer jag alltid mena det?  Bottom line: Kommer jag göra det bästa av min tid?

Jaja, får återgå till familjen och vårat älskade vardagsrum nu. Och katten, siki, som aldirg varit så kelsjuk som nu. Det är motsatsen till stress i alla fall.

elzas nyårskarameller del 1

Here we go kära vänner:

Januari

Firade nyår med mina darlings. Såg på nyårskonserten på nyårsdagen, som alltid. Skrev febrilt klart alla inlämningar och chillade hemma.


Och åkte tillbaka till kingston den 11e januari. Lämnade in massa grejer, trodde jag va körd för att jag lämnade in något 20 min efter deadline, men så var icke fallet haha. Var ensam i våran lägenhet och det va helt awesome. Började träna. Skulle ha gått ut med massa folk men till slut orkade varken jag eller kinga och endade upp ätandes en xlargepizza iklädda festkläder i kingas rum haha.


Åkte till barcelona och blev kär i staden! Gud vad jag vill bo där.


Hoppbilder i parc guell


Tittade på fåglar i hamnen

Blev förbryllad över massvis med duvor, och män som sprang med säckar haha

Vi upplevde också den värsta stormen i europa sen 1991. Den dagen hade vi hyrt cyklar haha. 15 personer dog. Vi ramlade bara av cyklarna. Det var en av dom stördaste grejerna som hänt i år. Plötsligt gick det inte att trampa, cykeln åkte bakåt, och vi låg på marken i fosterställning medan cyklarna flög iväg flera meter. En upplevelse for sure!
Sen kom vi hem till kingston, sista januari trooor jag.

Februari

Chaos! Snow! AAAAAAAAH!
Japp, det snöade i london, och då stannar allt upp. Skolan skulle börjat den 2a februari, men det var helt omöjligt. Personligen skrattade jag åt detta "kaos", men klagade ju inte. Vi var hemma och lekte i snön, vilket jag inte kan hitta bilder ifrån, vet att nån laddade upp, men dom är spårlöst försvunna haha. Jaja, det va ju bara snö iaf :)
Sen kom min familj på besök, vi gjorde london, och gick bland annat på madame taussaud

Vi hade house party i 46C, och råkade supa killarna, amir och george, under bordet totalt haha. Kingas vän från italien, cristina, va där, här är hon och amir.

george och sex bananer hahah


Vi gjorde london igen, och blev kallade "fucking foreigners" när vi va ivägen för en kvinna med barnvagn haha.
Niki, cristina, agne, janz, kinga, agne.


Resten av månaden vill jag minnas att jag mest tränade, pluggade och hängde på caféer med kinga och agne, och pubar med resten på kvällarna. Började läsa franska igen och blev deprimerad när jag märkte hur mycket jag hade glömt haha. Det blev riktigt soligt och fint, och februari led mot sitt slut.

Mars

Månaden började med att jag var lite irriterad på folk. Många kvällar på kingas trappa med vitt vin. Åkte till vix och va vaken över 24 timmar  - första gången för henne hahaha.

Gick på födelsedagsfest hos kyle, mest av en slump, och träffade J för första gångenÅkte till london och träffade mina babes. Vi gick på natural history museum och såg på melodifestivalen i svenska kyrkan :) Honey blev fascinerad av the giant baby hahah.


Var på världens mysigaste date.
Den följdes av många sms, msn i timtal....

Upplevde en av dom galnaste utgångarna ever, med kinga, agne, jason och andy. Helt sjukt. Men helt sjukt kul, enda ångesten jag hade var att jag skrek åt en kebabgubbe haha :(Sen började påsk närma sig och jag skulle åka hem i tre veckor. Umgicks med J, vars sällskap påväg till liverpool street station lugnade ner mig när alla tåg var inställda och jag va tvungen att åka buss istället. Var på gränsen att missa planet, men hann hem!

April

Påsk, och boråstime. Fyllde år, firade med mina bästa. Har inga bilder av det tyvärr. Var ute, på swing om jag inte missminner mig. Fick ett supergulligt födelsedagssamtal.
Åkte tillbaka till Kingston, på planet satt jag bredvid en kille som spelade i ett band och sa att jag gärna fick spela flöjt med dom nångång. Jag sa att jag inte va i så bra form och inte ville, och ångrade mig grovt efter att ha youtubat bandnamnet och upptäckte att dom var asgrymma haha. Såg på den där sjukt töntiga life as a beast showen med J haha. Giacomo kom till London och åkte vilse - vi fick tag på honom 6 på morgonen och han skulle egetnlgien kommit klockan ett haha...
På stationen, efter en all nighter väntandes hah


Va i london med honom, gick på british museum och dylikt.

Gick ut och hade hur roligt som helst, och förfesterna i kingston bridge house började. Giacomo tog med sig äpplen istället för limes till tequilan hahaha. Vi kom aldrig iväg till venedig för vi missade planet...... Spenderade väldigt mycket tid med J i canada waters. Helt underbar tid. En av dom mest dramatiska kvällarna i mitt liv var i slutet av april. Stort bråk, som jag gjorde allt för att stoppa, men icke. Kinga agerade protector och va riktigt grym haha. Vi åt pannkakor vid thames, jag, jonathan, kinga och jason, och jag tyckte en pund för extra bananer va en rip off haha. Blev accepterad att åka till new paltz!

Maj

Massor av häng vid thames, och mycket fint väder! Fler roliga utgångar. Jag blev tvingad att se star trek, och tyckte den var ganska bra haha. Pluggade, då allt skulle vara klart den 14e maj. Hade möte om USA-utbytet, fick en klump i halsen då jag såg allt pappersarbete. Spenderade nästan all ledig tid antingen med kinga, jason, agne och andy eller med J. 15e maj kom, och vi begav oss ut på the eurotrip! Ni ska nu få en bild för varje stad, på mig och kinga ihop, då vi hade som mål att fråga minst en person i varje place att ta kort på oss haha.

Paris

Det var helt underbart, vi gjorde hur mycket som helst på bara två dagar. Såg sacre caeur, moulin rouge, eiffeltornet, louvren, åt croissants, såg galna fransmän, sov i samma rum som en galen fransyska.

Amsterdam


Firade Kingas födelsedag på en italiensk restaurang i Amsterdam. I övrigt var Amsterdam också hur kul som helst. Vi gick runt i stan, åt glass vid kanalerna, såg hamnen, gick på van gogh museum, gick vilse, gick jättemycket vilse och jag var sen dess banned from looking at the map haha.

Wien

Bilden på oss ihop sög pga motljus och en dålig fotograf, så ni får bara mig istället haha.

Jag var mycket exalterad i soliga wien, och hade precis sett hästar från spanska ridskolan, som jag drömde om när jag var liten och red. Brände mig också genom att bara gå runt i stan, den 19e maj, det är bra gjort. Iaf, i wien åt vi sachertårta, apfelstrudel, såg kyrkor, gravar, ratthus, och en känd politiker på cykel haha. Vi träffade också på minst 5 galningar i wien, och hotellkvinnan blev arg på mig när jag skrattade åt att hon tyckte mc donalds hade bäst frukostmeny i hela wien haha.

Budapest


Galet fint väder! Blev helt kär i staden, ska absolut åka tillbaka till Budapest någon dag. Här bodde vi på ett jättemysigt hostel och kinga hade en galen tysk som sänggranne. Vi träffade martin från argentina, som lånade oss pengar när ingen bankomat fungerade. Vi fick champagne till frukost, gick upp för en kulle med jättefin utsikt, där den här bilden är tagen. Vi gick ut med kingas kompis och hans gäng, där en såg ut som salem al fakir, hade stenkoll på allsvenskan, och hatade james blunt haha. Vi gick på ett underbart spa!

Ljulbljana

Mycket tätt inpå budapest och bara en dagstur, men en otroooligt mysig stad, är nog den minsta huvudstaden jag varit i. Men väldigt väldigt fint var det där.

Split


Efter världens konstigaste tågresa, då vi hamnade i samma kupé som ett totalt psykfall som skrek "arrre youuuuu from amerrrrrricaaaaaaa?" konstant dom första tio minuterna, vilket till slut fick mig att freaka ur totalt då han inte slutade, så jag gick och letade upp en kupé med två tjejer och sa "hey im sorry, but the man in our compartment is completely insane, can we please stay here?", och tack och lov fick vi det haha. Det va liksom nattåg och kinga hade redan blivit rånad en gång (på ett tåg mellan budapest och ljubljana, vi är nätsan säkra på att nån sprutade in nån gas eller nåt för vi båda vaknade i helt konstiga positioner, hade stendäckat vid halv elva, och inte sagt god natt till varann men det är en annan story haha) så ville inte ta några risker. I split var det iaf vaaaaaaarmt, och vi hängde mest på stranden och glasscaféer. Otroligt fin, både hamn och turiststad. Rekommenderar starkt för solsemestrar.

Belgrad

Ingen bild tillsammans där av nån anledning, men oh, vad jag tyckte om belgrad. Alla var otroligt gästvänliga och hjälpsamma. Mitt största problem är att dom inte använder vårat alfabet, så det var förvirrande med kartläsning (inte för att jag kan säga att jag skötte den) osv. Varmt och soligt här med, men blev ett rejält åksväder en dag. Vi bodde på ett jättemysigt litet hostel, där ALLA gäster utom vi var där för att kolla på en AC/DC konsert. Det förklarade varför alla på tåget dit såg ut som hårdrockare haha. Men sista natten här råkade jag iaf ut för min lilla incident. Vi var på en irländsk pub (dont ask haha) och blev bjudna på shots och kollade champions league finalen. På nåt sätt blev vi otroligt runda om fötterna, och det är ett under att vi hittade hem. Hur som helst, när jag hade ätit en hel pizza på fem minuter och vi var cirka 10 meter från vandrarhemsdörren ramlar jag framstupa, raklång, utan att ta emot mig med händerna. Att jag inte bröt näsan elelr slog ut några tänder är ett under. Klarade mig med skrapsår och en rejält uppsvullen läpp och näsa haha. Jag grät som ett barn och kinga torkade blodet med sin scarf haha. Vi var tack och lov ensamma på vandrarhemmt den natten. Kinga däckade i uppehållsrummet. Det var intressant att vakna halv sju morgonen efter för att ta tåget vidare. Tror aldrig jag känt mig så uttittad som på lokalbussen, där ALLA var serber påväg till jobbet, och vi kommer där med stora ryggsäckar, och jag med min fläskläpp. Men så kan det gå haha.

Thessaloniki

Förutom att jag led av mina ansiktsskador så var det mycket trevligt här också haha. Allt var lite dött dock, för det var nån högtid, pingst kanske? Men Thessaloniki är fint, och väldigt annorlunda jämfört med Aten som ju kommer senare. Just det, en hund skrämde livet ur mig här, och jag åt spenatknyten på STARBUCKS hahaha!


JUNIAten


Aten är överväldigande. Finns så mycket intressant att se att det är omöjligt att göra på två dagar, men vi lyckades bra ändå. Jag blev inte kär i staden, men väldigt nyfiken på den. Men jag måste säga att jag inte riktigt klickade med den på nåt sätt, själva kärnan kändes lite förvirrad, och det var sjukt mycket avgaser och långt till vatten kändes det som. Men att se akropolis gick inte av för hackor, herregud vad coolt.

Rom


Taget nära colosseum, som såklart var jättekul att se. Vi lyckades även sätta fötterna i Vatikanstaten då självaste påven var där! Efter det såg vi St Basilica och det är, inte så förvånande kanske, den finaste kyrkan jag sett. Men kände mig lite malplacé haha. I rom åt vi även världens godaste sorbet, såg 15 kineser på vandrarhemmet dela på en kyckling, och sov i en sjukt konstig våningssäng haha.

Milano

Jag på Duomos tak. I Milano bodde vi hos giacomo där vi blev uppassade, träffade andra kompisar till kinga, gick ut, blev spådda av en transexuell man, åt pasta, drack vin, och lyssnade på smörsång på mtv - precis som det ska vara haha. Förutom ingen shopping, men vi var verkligen luspanka vid det här laget.

Venedig


Ahhhh, sweet venice. Har varit där två ggr tidigare med orkestern, men bara på dagsturer. Nu fick vi se mer än turistgrejerna, då giacomo pluggar där. Hans rumskompis lät oss dock inte sova där, för han hade kommit överens med sin tjej om att dom inte fick sova på samma ställe som andra av motsatt kön.... Eh... Vi hade absolut inte råd med hotell, så vi tänkte att vi får väl åka vidare då, men giacomo fixade så vi fick sova hos hans vänner. Så i två nätter sov vi hos totalt främmande italienska tjejer hahha, men det gick jättebra, förutom att jag tror att i det andra hemmet vi sov fanns det bed bugs. Hade iaf riktigt roligt och vi fick ut väldigt mycket av tiden där.

Tågbyte i Mannheim - bilden talar för sig själv


hahahahahah. vi hade haft stora problem med connections den dagen. jag var så trött att jag somnade på en gång på tåget och vaknade inte förrän vi var framme i madrid, 13 timmar senare.

Madrid


Hahahahaha, det här var nog en av dom bästa dagarna i mitt liv. Vi satt och åt frukost i en park, och plötsligt cyklar en helt naken man förbi. Sen kommer 10 till. Det fanns inget annat val än att kolla vad som hände. Det här va precis vad som hände hahaha. Egentligen vill jag lägga upp två andra bilder, men jag hänvisar till facebook för dom. Jag skrattar fortfarande så jag får ont i magen åt detta haha. kinga - "i was molested" hahahaha. Vi såg en massa fler saker i madrid, men det här tar priset, kan inte hjälpas.

Lissabon

Sista stoppet. Underbar stad. Väldigt speciell, väldigt vacker. Här hade vi varit på resande fot i 33 dagar, var utmattade och längtade efter att ställa ner ryggsäckarna och sova i våra egna sängar, men hade fortfarande roligt. Att tågluffa var bland det bästa jag gjort och jag råder ALLA att göra det nångång!!! Nu ska jag publicera det här, nästa del kommer gå fort för den har jag mer i huvudet än första halvan av året.