swenska tjej - it's the grej

Hahahaha så nu kommer det fram. I lördags urartade ju vår förfest lite, så blev bara jag, matt, jaime (tjejen), och brenner (amerikan) som kom iväg till klubben från vårt gäng. Den sistnämnda är en kille som är som tagen från en american college movie. Okej, han är trevilg och så, absolut, men han tror alldeles för mycket om sig själv, pratar skitlöjligt med en tillgjord mörk röst och spänner sig heeela tiden. Hans facebookprofilbilder är alla på sig sj i speedos haha. Han ser inte dålig ut alls, men han är bara för mycket. Hur som helst så va han på mig på dansgolvet, men det kändes ganska naturligt att dansa med honom, vi va ju två tjejer och två killar, och jagh ade hängt i hans kompis rum (stripprummet) under kvällen. Men sen kände ja att jag verkligen inte fattade hans intentions och drog mig undan lite. Då frågar killen om jag tycer det är konstigt att amerikanska tjejer typ gnuggar sig mot killarna när dom dansar, jag sa nej, han sa men varför gör du inte det då HAHA. Det var väldigt awkward, och han ba "in america, dancing is all about hooking up" (han är 18 kanske bör betonas) och jag blev mer och mer obekväm och sa bara att det är ju lite tråkigt he he heeeeeh. Han hade attityd som "det är inte farligt, kom nu och dansa porrigt med mig" haha. Sen hade vi en lång diskussion om sverige och jag trodde att nåt hade gått in. Men nej.

Nu berättar jamie att han dagen efter hade varit skitsur och ba "hon dissade mig pga kulturskillnader, varför dansar dom inte som vi gör i sverige, aja hookade upp med en annan brud till slut". HAHAHAHA. Så typiskt, kunde ju inte bara vara så att jag helt enkelt inte va intresserad när jag märkte hans intentions. Nej nej, nationalitet såklart, jovars, han har inte varit på ett svenskt dansgolv uppenbarligen haha. Han kunde tydligen inte ens sina fördomar - svenska tjejer är väl slampigast i världen enligt dom flesta. Jag blir bara så lack att han kan gå in med en sån attityd. Jag skulle nästan vilja lägga upp en bild på honom här haha, för det är så uppenbart  bara genom att se hur han pose:ar hur han är som person. Men nej haha.

Just det han hade sagt nåt så sjukt kul till jamie och matt också, i matsalen, typ att han hade ätit själv och inte sett dom för han gillar inte att kolla runt i matsalen efter folk för då ser man så osäker ut HAHAHA! Wow. Jag lär träffa honom ett antal gånger till dock för han är verkligen överallt haha, får hoppas han växer i våra ögon men jag tvekar haha.

Bottom line: Det är skönt att man har mognat och inte är 18 år längre. Och det är alltid kul att träffa amerikanska stereotyper.

mi casa

Idag tog jag lite kort på mitt rum och på campus, here you go:


knackelibang on the door

svartvitt: jennas sida,  rosa: min sida

tycker inte riktigt om upplägget på garderoben, ofta jag når upp högst upp...'
Rummet är ju som det är kan man väl säga. Men omgivningarna tycker jag är helt underbara, blir så lugn när jag går ut och går här. Nu har jag lite småont i halsen, så tror jag ska lägga mig i sängen och läsa pride & prejudice & zombies. Läsa är underskattat, måste slita mig från datorn lite mer av min slötid! Hoppas solen håller i sig som den gjorde idag. Det sägs dock att på torsdag blir det högst 11 grader, gaaah. Men aja, jag har hört att ni har frost där hemma i svedala? Mohahaha.

Idag lärde vi oss förresten hur man gör en blogg på journalistiken. I en och en halv timme freaking timme och ändå hade folk frågor. Jag vet inte, det är väl inte direkt rocket science?

Puss hej!

konichiwa bitches

Asså jag är verkligen besatt av robyn, varför i all världen har jag tagit så många års paus från henne? Jag har gått tillbaka till elsa 7 år som skrek av glädje när hon fick en silvrig dunjacka som robyn i "do you really want me" och mimade till show me love på roliga timmen. Okej kanske inte riktigt, men hade gärna varit robyn alltså, snacka om cool! Och hennes musik har ju förändrats ungefär lika mycket som jag har gjort sen do you really want me haha. Riktigt häftigt, jag får rysningar av the girl and the robot, så bra den är. Och nu återupptäckte jag konichiwa bitches, som är så sjukt rolig hah.

I'm so very hot that when I rob your mansion
You don't call the cops, you call the fire station

Hell yeah haha. Så iaf, jag har verkligen ett bloggsug, men vet inte riktigt vart jag ska börja. Jag har nog ett skrivsug överlag just nu,har blivit så mycket bättre på att sätta mig ner och verkligen skriva sen jag kom hit - antagligen för att jag inte hade såmycket att göra förut. Precis som när jag inte hade internet på två månader år 2006 och gjorde alla mina biologimemorykort hahaha. Det krävs lite mer tid än vanligt för att hinna bli kreativ.

Jag har startat ett utkast om något jag verkligen am dying to write, men jag läste igenom det och det är alldeles för mycket, alldeles för mycket för mig i en sånhär slags blogg iaf. Så nu tänker jag skriva om något helt annat - uppmärksamhet och bekräftelse.

Det skrämmer mig ibland hur beroende man är av andra just i detta sammanhang. Man vill bli sedd, hörd, bekräftad. Alla vill det, hela tiden, men till olika nivåer. Jag är ganska attention whorig tror jag, syns/hörs jag inte så finns jag inte brukar jag nog tänka. Däremot har jag inte nåt större behov av att skrika ut "JAG KAN!" på lektioner, men det vill jag minnas att jag hade när jag var yngre, typ lågstadieålder. Och när jag var tre år stod jag på bordet under släkt/vännermiddagar och sjöng snapsvisor - jag var det enda barnet i släkten då och fick MYCKET uppmärksamhet och jag älskade det. Sen gick jag i ett antal olika skolor och har sett många olika sortes konstallationer av människor och haft olika roller/fått olika sorters och olika mängder av uppmärksamet. Och nu är vi vuxna är väl tanken, men ändå känner jag mig ibland som ett litet barn och vill bara att alla ska prata med mig, titta på mig och förstå mig haha. Det låter löjligt, men det var det jag verkligen saknade den allra första tiden här. Det kändes inte som om nån ville mig något illa, men som att det inte riktigt spelade nån roll om jag var här eller inte, vad jag sa och gjorde, och det tycker jag är en jävligt jobbig känsla. Men jag blir lite irriterad att jag tänkte så, för det måste betyda att jag inte alls är särskilt stark i mig själv. Får väl hoppas att det utvecklas. För nu tänker jag, varför känns det egentligen lättare nu - okej, jag har fler vänner och gör mer saker så det är naturligtvis mycket därför, men det hänger ju ändå ihop med the attention. För jag har egentligen känt dom jag hänger med allra mest sen i början av terminen, men nu har vi blivit såpass nära att det inte är konstigt att nån skickar 15 sms med påminnelser för att se till att alla ska få veta att vi ska se på film, det är okej att säga att man kommer sakna folk som fan när dom åker hem, eller att man är freaking ensam och se om nån vill äta lunch med en, och man skäms inte ihjäl om man får snefylla och spyr ner en trappa (haha fast det hoppas jag ändå att jag kommer slippa ett tag till iaf) och man vet att om det trots allt händer kommer nån se till att man kommer hem, får i sig vatten och blir nedbäddad i sängen.

Jag säger fortfarande inte mycket på lektionerna, men nu vet folk vad jag heter, pratar med mig, har fått komplimanger för vad jag skriver, mina kläder, att jag flyttat till ett annat land, och jag liksom bara suger i mig det. Blir lite flirtad med också känns det som, och det boostar en ju löjligt mycket.

Så det jag vill säga är: jag är en sann attention whore.
När folk bryr sig om mig och visar det, så jag får bekräftelse mår jag 1000 gånger bättre.
Det är väl normalt, det är väl inte bara jag haha?

i got sunshine in a can

Hey hey ho!

Jag förstår mig inte på vädret här, det är mer växlande än nåt jag nånsin varit med om. Nästan varje dag byter jag om/byter skor/jacka under dagen för att det plötsligt är helt annat väder än när jag gick upp.

Hur som helst, idag är det Yom Kippur, och jag vet verkligen inte vad det är med än att det är en judisk högtid. Bottom line är att vi är lediga, och det här är min tredje långhelg sen jag började - i like. Idag vill jag verkligen bara slöa, se på tv3 play och läsa pride & prejudice & zombies, haha så sjukt rolig är den. Men måste studa lite, och halv sju ikväll ska vi på middag med en från kingston som kommer hit. Lame, ingen vill gå, och jag ser ingen mening med det, men vi får gratis middag iaf, och jag vill undvika arga mail så får väl pallra mig dit.

Det händer stora grejer här - jag gick äntligen ut på en KLUBB i lördags, där dom släpper in 18+, men man måste ha ett armband som lyser i neon haha, för att man får ju såklart fortfarande inte köpa alkohol. Ville a lite försiktig nu första gången ja va där, men nu är ja säker på att ja kommer kunna be nån 21+ köpa till mig utan problem och bara svepa det, dom har inte alls bra koll. Det var iaf jättekul där, jag och jaimie, en tjej från holland, som inte borde heta så för det räcker med jamie från australien, alla taggar dom fel i foton osv haha, men ah vad sa jag, jo juts det, hon älskade det också, för det va verkligen lite sunk european style haha. Matt klagade på att det va european rave music, men alla va iaf nöjda med  klubbmiljön. Förfesten var lite kaosartad först, och när vissa hjälpte vissa personer hem som hade blivit för fulla hamnade jag i ett rum där jag egentligen bara kände två personer, men det va cirka 15 pers där, varav dom 12 som inte var jag, thom och daniel, spelade klädpoker. Jag höll på med min mobil och plötsligt kollade jag upp och såg två 18åriga tjejer sittandes i BH, och dom jämförde sina bröststorlekar. Ehmmmmmmm, det va lite awkward, så jag skruvade på mig lite och den vinken uppfattades och vi lämnade rummet. Och efter en promenad i ösregn kom vi äntligen till klubben, cabaloosa, och blev välkomnad av pappersvikningskillen om ni minns haha. Synd att jag såg ut som en blöt hund, men men. Bilder tog ja tyvärr inte, jo jag tog en på stackars jamie efter  vi hade supit honom under bordet hahaha, det va sååå mitt fel, men jag fattade inte hur snabbt han faktiskt drack. Måste bli bättre på att ta upp kameran, kan lägga upp en snodd bild från i fredags iaf:


Jamie, brasilianaren som sjöng samba han heter nog gabriel, jag, teresa, han i blått känner ja inte haha men det va i hans rum det va klädpoker, och där bak holländska jaimie och så matt.

Nu ska jag städa min sida av rummet innan jenna kommer tillbaka, snäll jag är va!

Ciao!

you can't stop now it's already begun

Oj haha... Jaja, jag bjuder på föregående inlägg. Mår förvånansvärt bra idag, men är så hungrig att jag dör, vaknade nio av nån anledning, och brunchen här öppnar först 11. så snart ska jag iväg dit thank god.

Så ja, gårdagen var intressant minst sagt, tyvärr glömde jag ta med mig kameran, det va en miss, men tror att några andra tog kort. Det var ytterligare en såndär "hemlig" fest där man betalar fem dollar och får en mugg och unlimited beer haha. Jag joinade alla när dom precis skulle gå, för jag hade varit i poughkeepsie och shoppat, så jag hade inte druckit en droppe, och alla andra var något överförfriskade. Men jag tänkte att aja spontana utgångar nrä man gör sig iordning på tio minuter och inte alls vet varför man egentligen går brukar bli jättebra. När vi väl kom dit visste ju alla att jag inte hade fått i img nåt, så jag fick öl från höger och vänster, kände mig som en alkoholsvamp haha.

En av dom roligaste ögonblicken va när jag drog mitt elle s'appelle elza pell skämt för en fransk, och han dissade det totalt. Jag gav dock inte upp och drog det senare igen. Då skrattade han så han grät, men en minut senare sa han "hm i dont remember what you just said, why am i laughing" HAHA så då insåg jag att han va ju totalt stoned eller nåt hahaha så får dra det nån annan gång.

En ny upptäckt:  det finns TVÅ killar som liknar jack black här. pratade med en igår och meddelade honom om att den andra är mer lik haha, han blev nästan lite förolämpad tror jag.

Men alla goda ting har sina nackdelar och nu har jag faktiskt lite dåligt samvete, vet inte riktigt varför, men har en känsla av olust, men hoppas att lösa denna över brunchen jag ska på nu, puss!

someone like me

hahahaha, lycka, jag är BERUSAD här, rätt så seriöst också! ahhhhhhhh lyuckaaaaaaaaaaaaaaaa!
kommer ju ångra detta imrorn kanske, asså blogginlägget, inte shottarna haha!
guuuuuuuud vilken lättnad, lite alkioholist kanske manär ändå. gick ut totlat random, då det buirlar bli bra, jag gjorde mig iordning på 10 minuter, hadep recis kommit hem från damn poughkeepsie (som fortfaradnde är dt roligast nämeteverhhhhh) och hade egentligen tänkt banga, men sen tänkte jag nee varför egentligen,. måste ge det fler chanser, sånadär källarfester. och den ghär vam kt bättre, antaglietn för att jag känner fler folk. roligast va dock efterfesten jag precis kom tillbakja ifrpn, shottar hos npn som bor i college hall = musik campus = coolaste ställlet att bo på helt klart. en brasilianare, som är känd för att vara extreeemt inåtvänd, shottade tre shots och böjrad eplötsligt köra asbra bossa nova. det är däför alkohol är bra liksom, INSE! haha. han var så himla gullig, passionerad bossa nova från ingenstans, han hade inte ens sagt vad han hette innan det hahahaha.

okej okej ja ska nog slutaa hahaha. just de vi skulle gå ut men ja hade intem ed mig leg och en tjej va sjutton, great, för en viss person va nog där, han jag drog en fulig för, och okej ska berätta vad dert var eftersom ja gfaktiskt fick efterfrågan om det. jag såg han länka en artist på fb och jag lyssnade på några låtar, sen började jag prata om det som om ajg kände till artisten fast jaga ldirg nånson hört talas om honom i mitt liv hahahaha, men det funkade ASBRA, hahahaha. kommer aldrig avslöja det, det ledde till en jättelång koversation samt hans förslag om att hitta pånåt, såååå.

haha jag är på så bra humör, vill betona attj ag är ENSAM i mitt rum, ahhhhhhh. för antaglien har jenna pkt hem fr att detä r lpnghelg (älska judewndom haha) och detä r så sjukt underbart, dom kollar på fiolm som efterfest, men när jag såg att mitt rum var släckt så sprang jag hem hahaha öfr det är verkloigen vardagslux att få sluippa va i rummet med nån annan. plus att jag hade däckat på en gång om jag börjat kolla på film nu. jag har iaf lyckats få alla att vilja gå ut dit jag bliuvit bjuden imorn, och nu dckar jag snart. blir lite ledsen att australienran ska åka hem efter jul, det kommer verkligen kännas tomt, jag älsakr dom!

okej det här inlägget är lite väl långt för att va fyllle inser ja nu, men ni måste förstå min lycka, GONATT!

bullhead

Jag berättade om en novell jag läste för ett tag sen och verkligen föll för, here it is:

Bullhead by Leigh Allison Wilson

Every story is true and a lie. My mother tells a story about the love of her life. It's a simple one, but she always cries when she tells it and looks right through me, as though I hadn't been born. Something about the detail makes me feel there's a sadness in the world that will last until the rushing crack of doom.


It goes like this: In the forties, when she was a teenaged girl in Tennessee, my mother fell in love with the boy next door. That same year the government decided to build dams all over the state. As if some crazy rainstorm had come and gone, pristine new lakes puddled the landscape from Knoxville to Memphis. One lake formed right over my mother's hometown — people lost their homes, lost their businesses, their graveyards, their farmland and, in some cases, their hearts. On the night before the government moved everybody out of her hometown my mother and the love of her life, this boy next door, made love in my mother's bedroom. Her parents were at a prayer meeting, praying for dry land, I guess, like Noah. This boy was sweet, was kind, was smart and generous and lovely to look at; this boy was the love of her life. He moved with his family to Texas the next day and she never saw him again.

Except: Once a year she rents a rowboat and goes out on the lake that has drowned her old hometown. She drops a penny over the side, right over the place where her old house must be. Fifty years, fifty pennies. She imagines them drifting downward, all those pennies, drifting through the murky lake water, startling the catfish and bullhead, each penny listing into the open window of her bedroom and falling at last onto the pillow where she once lay with her head against the love of her life, the boy next door. She imagines their ghost love showered by pennies; she imagines this love beyond all loves glittering with gold. Then she rows back to shore and back to my father and me and the life that can't compete with memory.

Every story is true and a lie. The true part of this one is, Love and the memory of love can't be drowned. The lie part is that this is a good thing.

 


"som en liten stad"

Det här klippet påminner mig om min dag:New Paltz Campus är som en liten stad - där finns allt en student behöver.
Men ändå brukar jag lämna detta område varje dag och våga mig iväg ytterligare fem minuter bort till det stora, läskiga, centrum. Idag hade jag dock för mycket att göra så det blev inte så. Det känns väldigt konstigt, jag har alltså inte rört mig längre bort än mitt rum än cirka 500 meter idag. Men nu slog det mig att det är nog väldigt vanligt att folk inte gör det. Min rumskamrat till exempel, hon lämnar nog bara området när hon måste handla eller åker hem. Läskigt, jag vill ha lite fler intryck under en dag. Men det finns liksom allt man behöver här under en vanlig dag, det gör det faktsikt. Mat, gym, pool, vårdcentral, datasalar med all utrustning, food shop, café. Men jag är inte van vid sånt annat än på sommarläger, jag skulle bli galen om jag inte fick ta mig åtminstone till starbucks och se hippies dricka frappuchino ur den mest kommersiella och kapitalistiska kedjan i världens koppar. Vacker ironi.

Idag satte jag mig iaf ute i strålande solen med laptopen och skrev. Vad mycket lättare det blev. Snackade i webcam med mamma och alice också, dom var avis på att jag satt ute i tischa.

Sen drog jag en fuling, en sån man gör för att verka intressant ni vet, men som man egentligen borde slutat med i typ åttan. Jag hade det, men nu blev det för frestande att låta bli. Det verkade lyckas. Vad det var jag gjorde kan vi ta en annan gång haha. Nu måste jag skriva klart min novell, som ska skrivas ut och lämnas till hela klassen imorrn, bleeeeeeh, 22 personer ska läsa min halvfärdiga historia och rätta den. Nervöst.

Förresten älskar jag robyn igen, lika mycket som när jag var sju år. Sen way out west har jag lyssnat på henne nästan varje dag haha.


You won't be strip-searched, torn up tonight
you won't be cut up, bleeding tonight
you won't be strung out, cold, shaking to your bones
wishing you were anywhere else but right here
So dream onit can('t) be up to me

A little taste of heaven in philly:

Tyckte mycket om philadelphia måste jag säga, massor att se, fint väder och en gemytlig stämning om man bortser från galningarna haha. Vi stötte på en man som slog ner en stol på starbucks. Japp, han sog verkligen ner den haha och skrek "you fucking asshole!" till den. Jaja, så kan det gå. Men den roligaste konversationen i helgen skedde ändå i en kiosk på port authority bus station i NYC när vi skulle åka hem:

Indianman: Excuse me, can you hand me my sdfgjh? (=jag hörde inte)'
Jag: Your what?
Indianman: My feathers
Jag, tittar runt omkring mig MYCKET förvirrad och tänekr att jag måste ha hört fel: Your...eh... do you want water? *pekar på ett kylskåp precis bredvid mig för det var det enda jag såg*
Indianman: NO, can i get my feathers?!
En hobo: Hahaha she doesnt know what feathers means!
Jag, tittar ner på golvet framför mig och ser en 1.5 meter lång pinne med fastklistrade fjädrar, som påskris: AHA hahahah, you actually have feathers hahahahaha *bryter ihop*
Hobo: Feathers man, u gotta know the word FEATHERS
Jag: yeah yeah, i know haha.... bye!

Gud, vad förvirrad jag var, jag såg verkligen inga fjädrar först haha...

Kom hem sent i söndags, var helt död i måndags, men det gick bra, lyckades dölja för läraren att jag inte hade gjort läxan alls. Igår kväll var jag tvungen att ta tag i allt plugg, så jag intervjuade folk om deras VITAMINVANOR haha, snacka om boring, måste verkligen push it för att det här ska bli bra. Skrev även 1000 ord på en story, är ganska nöjd, men är helt stuck nu och måste skriva minst 1500 till. Och det har jag inte gjort idag, på min dag som blev ledig när min enda lektion var inställd, men klockan är bara 20 i 7 här så det finns tid.

MEN till the highlight of my day: Jag har fått vägledning av ett psychic medium hahaha. Jag vet att det låter lite sjukt, men jag blev nyfiken på sånt efter mitt random möte med en i somras, och här i New Paltz finns många andliga element och ett överskott av hippies, så jag tänkte why not. Han verkade iaf veta vad han pratade om till en stor del, han kunde läsa mig väldigt bra, och nu känner jag nåt slags inre lugn. Nästan iaf. Det bästa han sa till mig är att jag måste ha en "attitude of gratitude" och inte ifrågasätta positiva saker som händer i mitt liv utan bara tacka och ta emot. Han visste att jag kände starkt för någon långt bort, att det var så uppenbart... Jag vet fortfarande inte vad jag tror om sånthär, men han kunde verkligen läsa mig och det ska han ha creds för. Det absolut första han sa var att jag känner mig obekväm och har problem med och funderingar kring min nuvarande livssituation, men att det kommer att förändras inom några få veckor. Ne, ska inte skriva så mkt mer om det här för då kanske jag jinxar allt han sa, och han sa en massa bra ;)

Nu ska jag lyssna på the ark, skriva som faaan annars kommer jag vara screwed, har inte haft såhär mkt plugg sen IB, och sen ska jag belöna mig sj med mat (haha vilken belöning va, men det är taco tuesday idag!) och ensam mamma söker HAHA, jag skulle bara kolla lite snabbt vad det var, och nu är jag hooked. Just för att barnen är med, jag tycker det är så himla fint och gulligt, dom är så glada att dom kanske blir en "hel" familj igen och verkar inte skämmas alls för att det visas på TV. Än iaf haha. Tack tv3 play! :P

and boy he looks a bit like you

Långhelg! Tack, tack, tack.
Jag är ensam i mitt rum - för det är långhelg.
Jag börjar inte åtta imorrn - för det är långhelg.
Jag ska till philadelphia imorrn - för det är långhelg.
Det här är varför jag till och med är ett fan av långhelger på facebook haha.

Idag försov jag mig, jag har inte bemästrat snoozefunktionen på min nya mobil än, iaf inte i sömndrucket tillstånd.
Hann iaf precis i tid, och lektionen var lite mer givande än vanligt. Sen frågade jag en tjej som har erbjudit sig att proof read allt mitt arbete (så himla schysst, fattar verkligen inte hur hon fick lust med det) om hon kunde läsa min artikel, och jodå det kunde hon, hon vill bli editor och är grammarnerdeN så hon ringde sin pojkvän som hon skulle möta upp och bad honom att komma till biblioteket. Så där satt vi, jag och ett mycket udda par. Tjejen är jättefin och sprallig, killen ser ut som en rödhårig peps persson och lite goofy haha. Men dom verkade passa jättebra ihop faktiskt hahah och båda är jättesnälla. Dom var otroooligt petiga dock, jag satt där med dom i nästan en timme, och dom hann börja tjafsa om huruvida oxford commas skulle användas eller inte. Personligen hatar jag oxford commas, uuuuuugh, och semikolon ger mig rysningar, men dom går igång på det här i amerikatt så jag får anpassa mig haha. Märkte iaf att antingen suger min feature writing lärare, eller så låter hon ens misstag vara tills final draft. Skulle tippa på det sista, så är glad att jag fick det genomläst.

Min creative writing lärare pratade idag om hur viktigt det är att kunna rätta sig efter andra när dom läser igenom ens grejer och drog ett klockrent exempel: Hans kompis jobbade på ett museum där dom skulle ställa ut skulpturer och åkte runt och hämtade upp dom hos konstnärerna. En skulptur gick inte in i bilen, det var omöjligt, varpå han berättade det för konstnären. "Oh ok, but that's not a problem, ill just cut this piece off," hade han sagt och huggit av typ en meter skulptur bara sådär, helt random hahaha. Priceless, vad gör man inte för att få ställa ut sina verk...

Okej jag måste bara få göra en liten nostalgitripp från när jag flyttade till london förra året, bare with me!
Såhär skrev jag den 17e september 2008:

wohoooooo jag är hemma nu haha!
känns helt sjukt, här sitter jag i mitt mysiga rum som ska vara mitt hem i ett år framöver :)
det är inte så mycket folk här, britterna får komma från och med imorrn, så just nu är jag ensam i min flat, men det va en rätt skön mjukstart haha och fick lägga in mat i kylskåpet först, oh yeah :P
men det bor ju en svensk till här, en skön sthlmare som hjälpte mig fixa internet, wiho ^^
förutom honom har jag mest sett kineser än sålänge, men det är ju inte fy skam hahaha.


och efter första festen:
netta och jag verkade för övrigt hitta bäst i staden så till slut gick dom flesta med på vårat "trust the scandinavians" och vi hittade dit vi skulle, och jag övertalade folk att stanna trots den dåliga musiken genom att vinna på sten sax påse hahaha.

HAHAH jag hade helt glömt det, men jag var helt besatt av sten, sax, påse under freshers, folk tror liksom inte att man vinner, men jag vinner typ alltid, så fick alltid min vilja igenom på det sättet haha.

och en del nerköp:
men det va tur i oturen för jag träffade en störtskön tjej som jag bondade med direkt

LOL, jag hatar henne nu hahaha

och dagen efter sista fresherskvällen, då alla var döda, sjuka och lyckliga:

la mig sen och halvdäckade, men vaknade till av ett knack på dörren samt elzaaaa hahaha och asså ah, oväntat besök säger jag bara.
kommer ta ett tag innan jag kan vänja mig att man ibland måste face people i mjukis och hood som man knappt känner :P
men är man gästvänlig så är man haha.


Det här är varför jag älskar min blogg, och att jag skriver "det här har jag gjort idag"-inlägg, det är kuuul att gå tillbaka och läsa!

Ny kula nu iaf, philadelphia imorrn, wooo, vi ligger steget före alla andra internationella n00bs som åker till DC idag. Adam tensta är tydligen där också, han uppdatear sin facebookstatus hela tiden stackarn haha. Men nästa helg ska vi iaf till boston ett stooort gäng verkar det som - nice!
Liberty Bell och hmm, philadelphiaost, here i come!
Vill vara vaken så länge som möjligt nu dock, är en sån himla vardagslyx att vara själv i rummet!

Note to self: ta ut soporna föffaaaan haha...

upp och ner

Vädret här är lika ostabilt som min inställning till att vara här. Igår var det soligt och fint, idag har det duggat typ hela dagen, och dugg är ju nåt utav det mest irriterande som finns, hatar mellanting. Lite kyligt va det också (=jag frös i flipflops haha... men ändå). Onsdagar är min helt lediga dag, men har verkligen inte fått mycket gjort idag. Var uppe sent igår och kollade på "into the wild", som var bra, men jag lackar på alla som säger att han var så himla bra, modig och gjorde nåt bra. Han dog ju faktiskt olycklig, vilket för mig betyder att han lämnade och sårade så många människor helt i onödan, jag såg helt klart mer en egoist än en hjälte eller whatever i honom. Jaja, det var en välgjord film iaf, och vi fick till och med avnjuta den på storbilds-tv i en lounge haha. Men just det, innan vi fick tv:n hann jag bli jävligt irriterad på en tjej...

Hon hade tv:n, och kollade på en baseballmatch, och hon var helt jävla galen och skrek, och snackade i telefon samtidigt. Den tog slut och dom visade massa repriser och hon skrek fortfarande lika mycket, och vi kunde inte låta bli att skratta lite för hon lät jättelöjlig. Men hon verkade bli sur och sa till jamie som känner henne att vi alla var så jävla irriterande som sitter och glor och väntar på att hon ska bli klar. Sen kom yaman, som känner henne jättebra och drev med baseball och sa att fotboll är mycket bättre, med väldigt mkt glimt i ögat haha, varpå hon säger "go back to your country then, we're in america and we play baseball", med inte alls nån glimt i ögat vad jag kunde se, fyfan jag mådde illa. Dom som känner henne verkade inte bli sura så hon kanske alltid är såhär, men jag och kinga bara himlade med ögonen. Det kom iaf en bra comeback från yaman: "we're american, we love violent sports, let's go invade iraq" hahaha, väldigt lågt men väldigt träffsäkert. Oh yeah. Hittade den här tjejen på facebook idag och hennes political view var "NOT obama!!!", så det säger väl allt, uuuuuuuuuuughhh, konservativa idioter.  Haha jag blir verkligen så upprörd att jag inte ens orkar läsa nyheterna om obamas reformer längre, för det gör lite ont i en att se att dom tyckte hans tal till skolungdomar var kommunistiskt bara för att han sa åt dom att arbeta hårt för då kommer man långt, och att ingen är bra på nåt utan att öva. Hälsopolitiken vill jag itne ens kommentera. På tisdag måste jag ta en spruta med ett vaccin jag inte behöver bara för att det ska måste man ha här. Om jag inte tar den får jag inte gå kvar på skolan. Det är inte så big deal egentligen, för som jag fattar det är det gratis, men jag brukar ju inte direkt ta sprutor bara för att det är kul.

Yeah okej det här blir ett klagoinlägg. Jag saknar att känna mig vuxen. Säger detta för tionde gången: det här är som ett långt sommarläger. Jag vill bo i mitt eget rum, laga mat själv, vara ifred när jag behöver, inreda som jag vill. Jag va tvungen att ta bort min skrivbordslampa för att dom tillåter bara lampor där det finns ett skydd mellan glödlampan och plasten. VAD I HELVETE dom säljer väl inte lampor som är brandfarliga - men jo det är för att typ en gång har det börjat brinna i en här för att nån hade den tänd en vecka i sträck skulle jag tro. R i d i c u l o u s. Dom kunde ju iaf informerat oss om hur lamporna måste se ut innan vi åkte och storhandlade. Jag ska gömma den ett tag och sätta tillbaka den. Kingas har dom redan tagit och lagt undan på sitt kontor. Med dom menar jag te RA's - residence assistans - dom mest överskattade människorna i världen haha. Jag saknar att bo i clayhill, trots skrik och skrän, möglig disk, droger, rave klockan fyra en tisdagnatt, och främlingar som däckar i hallen så hade det CHARM! Har haft några av dom roligaste stunderna i mitt liv där utan tvekan haha, jag saknar till och med e-man :D

HAHAHAH åh gud jag döööör, nu kom nån och knackar dörr och försöker sälja saker. Hur kom dom in egentligen med vårt fina kortsystem för att komma in i byggnaden. Hur som helst så öppnade vi inte dörren - den enda gången jag och jenna har en understanding :P Gah, snart kommer väl jehovas vittnen och knackar på haha.

Jaja, nu vill jag bara att det ska bli fredag morgon så vi kan sätta oss på bussen till philadelphia!  Tack judiskt nyår för långhelg haha!
Har tre långa lektioner imorrn, och en assignment due som jag inte gjort än, men nästan iaf. Skulle ha druckits ikväll men det verkar ha runnit ut i sanden för alla, ingen är klar med sina saker. Det här är verkligen en såndär mellandag som känns lite meningslös. Som en lite rolig twist nu vill jag lägga en bilder från en webcam photo shoot jag gjorde igår som verkligen blev jätterolig, men jag fattar inte vart bilderna har hamnat nu, great haha. Hmm okej, ni får en bild på min fina syster istället, jag tycker den här bilden är så perfekt, och man ser hennes skönhetsfläck aka "gropen" haha.


Jag saknar dig mini-me!

Okej nu måste jag få ihop min artikel. Måste måste måste.
Och imorrn ska bli en bra dag, jappjapp, som frida säger i dunka mig gul och blå.

Adios.

a million ways

Dra mig baklänges, vad jobbigt det var att börja åtta idag, stannade hos kinga lite för länge, men vi och aussies upptäckte den otroligt roliga nya funktionen på facebook med att tagga folk i ens statusuppdateringar så det blev en sen kväll med mycket facebook rape hahaha. Om man börjar åtta här betyder det iofs att man kan vakna cirka kvart i åtta om man väntar med frukost - det är det positiva med campuslivet. Men det känns som om jag aldrig ritkigt sover djupt här, eller så vaknar jag när solen skiner in, för jag är alltid halvvaken när klockan ringer. Aja, var totalt död på lektionen, lyckades norpa en dator längst bak, så jag facebookade och läste BT hela lektionen haha. Lyssnade litegrann dock, vi pratade om crime stories mainly, men sen berättade han om en som hade stoppat sin penis i ett avloppsrör och fastnat, så typ brandkåren fick komma och skära bort en bit av röret och sen ta honom till sjukhuset. Då va min uppmärksamhet på topp igen haha.

Efter den lektionen var jag iaf ledig hela dagen och det har varit jättefint väder. Dom flesta hade ju lektion dock, så jag strosade runt i stan eller vad man ska kalla det, på egen hand ett tag, men det var nice, jag tycker om att gå själv. Tittade in i en skivaffär dom har här, som jag verkligen inte fattar att den kan gå runt, men det gör den och det går bra för dom också sa mannen bakom disken. Skönt ändå, ska stödja dom lite och köpa nån födelsedagspresent till nån där eller nåt tror jag. Hittade även en skitstor antikaffär, och guuuuuud vad jag önskade att jag hade egen lägenhet nu när jag var där. Jag vill inreda mitt place blandat modernt blandat antikt, och d'r fanns perfekta småsaker för det. Men men, dormlife is the shit haha...

Tiden gick iaf väldigt fort på nåt konstigt vänster och nu inser jag att jag borde pluggat iaf hälften av tiden jag gjorde nada men aja.. Sen sprang jag på pappersvikningskillen, det var roligt haha, mer sånt tack.

Nu är precis taco tuesday avklarad och jag måste frsöka skriva nåt innan vi ska se på into the wild hos kinga.

Just det, det skedde ett våldtäktsförsök här igår, på parkeringen typ 2 min från mitt hus, där jag joggade helt själv 45 minuter innan försöket. Slut med kvällspromenader/jogg... Blä, jävla idioter alltså. Jag vet att det här är usa och så, men där jag bor är som ett stort sommarläger så man tror liksom inte att sånt händer, men detta förklarar alla campuspolisbilar igår. Dom tog nästan fast matt för att han knackade på ens fönster hahaha.

Bye!

we love poughkeepsie

I lördags åkte jag återigen till the place to be: poughkeepsie, men nu i studiesyfte. Oktoberfest, skriva artikel, intervjuer, yeey... Det var aslångt att gå till stället, och jag gick vilse, men när jag väl kom fram blev allt bra. Dom blev otroligt glada att få lite uppmärksamhet tror jag, alla trodde att jag var från lokaltidningen haha, får väl ta det som en komplimang. Intervjuade massa folk, fick en bra vinkel på artikeln tror jag, och tog lite kort. Men höjdpunkten var när en man kom fram och verkligen ryckte mig i jackärmen för att få säga vad han ville framföra. Jag blev glad på nåt sätt, för jag inser mer och mer att lokaltidningar inte alls bara är skit och utdöende - det är för vanliga människor, och sånt gillar vi. Mannen var otroligt trevlig, pratade lite svenska (på grund av samma anledning som jag får höra i 90 % av fallen: mitt ex/exfru är svenska) och erbjöd mig skjuts hem HAHA, men det var lite väl tyckte jag. Fick även hans visitkort för han ville att jag ska maila artikeln, jaja det kan jag väl göra iofs.

Sen skulle jag gå tillbaka till bussen, och i tjugo minuter gick jag genom ett område där jag inte såg en enda vit människa på hela den tiden haha, det var roligt faktiskt. En kille ropade efter mig och jag började gå fortare, varpå en man jag gick förbi sa "dont worry, he wont bite yeah, he aint got enough teeth for that" hahaha och det har helt klart blivit ett av mina favoritcitat.

Igår pluggade jag lite, tog det lugnt för jag trodde jag hade svinis igen haha, men icke :D
Sen va det repetition med orkestern, damn, jag har en del att öva på, jag undrar om jag nånsin kommer sätta det här alltså. Men det va iaf roligt. En tjej jag pratade med ba "aaaaaawwww, youre an exchange student AWWWWWW SWEDEN THATS SO CUTE!" och typ skrek ut "EVERYBODY - this girl is from sweden" hahah ja ba men herreguuuud. Kul med entusiasm, men jag kände mig typ som en liten bäbis när hon awwade haha.

Idag (ja vet, tråkigt upplägg på det här inlägget men men), har jag haft lektioner hela dagen. Fick tillbaka min story om tjockisen, med ett B+, blev mycket förvånad och glad! Det känns väldigt stabilt. Läste även en väldigt fin historia som jag nog ska länka till nångång. Sista lektionen tittade jag mest på en het kille framför mig som vek pappersflygplan haha. Jag sitter nästan alltid bakom honom, och han har dom underligaste internetvanorna, idag va det en hemsida om hur man viker just pappersflygplan och blommor, förra gången var det recept på spansk mat haha. Han har helt klart väckt min nyfikenhet på vad han är för en filur haha.

Här får ni en bild på en tysk som heter greta, bara för att:

hahahaha.

Puss heeej.

meningsskiljaktigheter

OggC om du läser det här, kommer du ihåg han som hette så på lunarstorm hahahaha?

Hur som helst, jag kom precis hem från poughkeepsie galleria, gick aldrig på oktoberfest för det regnade så ah, får ta det imorrn istället. Blev en del shopping nu, jag har kommit fram till att jag älskar köpcentret i poughkeepsie, och idag fick jag två nya vänner, dom som jobbar på kinesrestaurange hahaha, lärde dom lite svenska. Jag köpte en skitsnygg, billig, fakeskinnjacka på forever 21, samt en söt topp och massa håraccessoirer. Blev även en väska och en scarf från hm och ett par sovshorts från target. Nice! Behöver fortfarande en plånbok och en klocka (japp, ska börja använda det haha).

Men nu till varför jag kände för att blogga nu. Jag kom precis hem, klockan är kvart i tio, det är fredagskväll.
Min roomie sover.
Det är becksvart i rummet.
Jag smsar kinga, som svarar i samma sekund "they're sleeping..." om hennes roomie+bf.
What the actual fuck, vi har verkligen världens tråkigaste roomies haha. Men kingas vaknade och gick därifrån så nu ska jag dit och vi ska blanda tequila sunrise, woo! Australiensarna kommer också, även om dom båda har freaking luftrörskatarr haha, det är strongt! Puss hej!

crazy crazy

Gårdagens roligaste * 2:

1. Feature Writing. Vår lärare berättar om när hon skulle göra en artikel om ett samhälle som hade en fest för alla som var 100 år och äldre. Det blev en total katastrof, hon kunde inte intervjua nån för alla va helt gaggiga. Så sa hon "So I talked to this lady... hm I don't remember her name *tittar mig i ögonen* so let's say elsa" HAHAHA - till och med i usa ska mitt namn få gammal kärring-stämpel hahahaha. Jag gjode typ en sur min och sen började jag asgarva, så hon ba "eh ok, let's say becky instead then, is anybody here called becky?" hahahaha. Historien i sig var också lite rolig, för tanten i fråga hade frågat sin dotter hur gammal hon va, varpå dottern svarade "youre 102" och tanten ba "omg, i really didnt wanted to be that old" haha naaaaaaw! :(

2. Feature Writing igen. Nån berättar att "planned parenthood" här ska stänga, jag tror att det är typ som  BUM, och en ganska lågmäld tjej vänder sig om och skriker ut "WHAT?!" hahaha och det blev en väldigt awkward silence, och klassens clown vände sig om till mig (som verkligen inte kunde hålla mig för skratt) och ba "yeah you dont wanna be the one screaming WHATTT to that..."

Och just det, en matsalslapp också:
"Don't put salt in your ice cream. It's just a bad idea."

God bless America............

Jag känner mig lite förkyld idag, kanske efter gårkvällens joggingtur, i dunno. Det här är den kallaste dagen sen jag kom hit, hade flipflops igår och boots idag.. Och snart måste jag åka till poughkeepsie för att göra ett reportage om oktoberfest (mm ja vet det är september, dom tar inte så allvarligt på det tydligen) där haha. Okej det verkligen öser ner. Är ju för övrigt 9/11 idag, men ingen har sagt nåt om det, vilket förvånar mig.

Okej måste get ready to rumble, puss på er!

like a boss

Jag blir helt slut i huvudet på måndagar och torsdagar, då jag har två creative writing-lektioner efter varandra, med samma lärare. Jag har inte bestämt mig vad jag tycker om honom än, först älskade jag honom, nu tycker jag att han är lite hypocrit. Han sa till exempel att min titel "the fat girl" var offensive medan han själv skrivit en pjäs som heter "i miss communism" haha. Jaja, får väl se vad han ger mig för betyg på första inlämningen (jag ändrade titeln, jag är en sån mes haha) nästa vecka så ska jag bilda en ny åsikt då. Nu har jag en timmes rast innan en megasession i feature writing. Jag älskar feature writing, själva skrivprocessen, men lektionerna är väldigt långrandiga tyvärr.

Nu tror jag bestämt att mina babes har avskedsmiddag innan dom drar till London, oh sweet London.

Det här var ganska längesen nu! Snart tre år sen om jag räknar rätt, är inte det sjukt?
Hur som helst, jag saknar er och jag hoppas ni gör det bästa av er sista utekväll på länge i gamla hederliga borran!


Nu ska jag lyssna på the loney island's "like a boss" och mentalt förbereda mig för en två och en halv timmes diskussion om artiklar...

YES!

Woooooooo, jag som redan hade haft en bra dag - en nybliven vän har köpt mig och kinga en flaska tequila!!!!!!!
Ni kan inte fatta hur mycket det betyder haha! Jag har varit i en ny miljö, nya människor, konstiga människor, freshers week och bara drickit pissig jävla öl - och nu fått tag i min absoluta favoritalkohol i hela världen.

Fredag, citron, salt, lycka haha!

Okej jag är medveten om att jag låter som om jag är en totalalkoholist som varit på misslyckat rehab, men jag är van att vara i festmiljöer med alkoholhalter över 5 % sen typ fyra år tillbaka och det är inget jag planerar att ändra på än.

Förlåt pappa, du lär ju läsa detta över morgonkaffet på kontoret imorrn och begrunda hur jag egentligen är funtad, men försök förstå mig hihi! <3

drop all your troubles by the riverside

Ibland är det bra att tvinga sig själv till saker.
Idag har jag tvingat mig själv att INTE lyssna på den där låten.
Att INTE tänka på om jag ska åka hem efter den här terminen eller inte.
Att inte tänka på om huruvida jag ska vända ut och in på mig själv eller inte.
Att inte tänka på om vad som händer nu förändrar mitt liv drastiskt eller inte.
Just det sista är viktigt. Mycket viktigt, och jag fick ett uppvaknande igår.
Du tänker inte så, och därför tjänar det inget till att jag gör det.

Idag har jag istället varit produktiv. Jag har insett att det bästa sättet att vara det är att lämna campus så att man kan fokusera. Så idag har jag befunnit mig läsandes, skrivandes och drickandes shaken tzao passion ice tea på starbucks i två timmar haha... Kunde inte tro det själv när jag tittade på klockan. Fick mer gjort där än under hela veckan idet här rummet. Jag är också riktigt nöjd med att jag spelade flöjt hardcore i en timme, stycket börjar redan bli lättare.

Det här är ju vad jag tycker om, jag älskar att skriva, jag älskar att spela. Jag älskar att byta miljö och att resa runt. Det är så lätt att lägga det man brinner för åt sidan för annat. Men det är nog dags att det blir det som formar mig ett tag nu. Det andra får vänta. Oj, jag låter mer som mig själv, eller iaf så som jag ser mig sj, än på länge.

Jag måste hitta den rätta balansen och jag måste göra det själv och då måste jag lägga undan lite av förhoppningarna tänka lite mindre på alla fina minnen. 
Lättare sagt än gjort kanske, men första dagen på det spåret har funkat bra.
Bilden och kartan på väggen får vara kvar dock. Dom ska sitta där sålänge jag bor i Capen 203 tillsammans med alla andra som betyder nåt haha.

Tack för mig, jag är första gången nånsin själv i det här rummet längre än en timme, det var skönt!
HAHAHAH NEJ SERIÖST PRECIS NÄR JAG SKREV DETTA ÖPPNADE HON DÖRREN haha, shit vad jag jinxade det då. Aja, hon är ju snäll och så, som man säger...........

weekend


 

En bild säger mer än tusen ord sägs det ju, så det får bli bra såhär va?

Kan ju säga som såhär bara: Washington är helt otroligt! Blev verkligen overwhelmed, och äntligen fanns det lite yta, det gör det inte i NYC haha!

Lite underliga saker:

1. När vi kom fram var det strömavbrott i ett helt område = självklart där vi skulle bo, varför inte liksom? Vi tyckte att det var lite mörkt, oc inga gatlyktor eller trafikljus funkade, men vi fattade först när vi kom fram till vandrarhemmet och alla gick runt med ficklampor haha. Vi fick komma tillbaka två timmar senare, så vi gjorde washington by night, och hittade utan karta till vita huset haha! Kan som vanligt inte  ta åt mig äran för att hitta nånstans dock...

2. Vi såg en kille sno en cykel med hjälp av en hammare.

3. På 11th street, J-korsningen, luktar det ALLTID spya haha.

 

Over and out, nu ska jag ta en promenad i kvällssolen och njuta av dom kanske sista varma sommardagarna!


washington

byebye, drar till washington under långhelgen, happy labour day eller nåt haha! xxx

Dagens matsalslapp:

Jag ska seriöst ta kort och arkivera lapparna i cafeterian.
Detta var dagens:

"I love your pasta more than my friends!!!"

Over and out!

my baby and I

Jag har en ny älskling, någon ny att hålla i handen när det är mörkt - en ny samsung, en ny mobiiiil haha!
Känns mycket skönt, och äntligen har jag en telefon jag kan använda, hade ju inte täckning på campus med min tele, asbra verkligen... Så idag har jag verkligen varit uppslukad av den. Älskar att det är tangentbord, fast kommer ta ett tag att vänja sig vid. Mina dagsplaner gick pga detta helt i stöpet, okej inte enbart pga detta, jag vet inte riktigt vad jag gjort idag som tog så mycket tid. Tur att jag är ledig imorrn, måååsteee öva och plugga.

Jag skrattade i sömnen för några dagar sen för övrigt. Det var awkward, jag vaknade upp av mitt eget asgarv hahaha, och min roomie också. Inte för att hon kommenterade, hon pratar ju inte så mycket hah... Även om det är som att dela rum med en vägg så är det ändå jobbigt att det ALLTID är nån här. Börjar vänja mig dock, börjar vänja mig vid det mesta här och skrattar åt det haha. Kinga och jag kommer inte få byta och dela rum med varann, så det är bara att bita i det sura äpplet helt enkelt. Åker ni nånsin till USA  i samma ändamål som jag så kan jag säga er att dom som inte väljer att dela rum med en kompis efter ett år på skolan har helt enkelt inga kompisar/är väldigt jobbig att bo med och det är dom man blir placerad med - dom som blir över haha. Freshers här bor alltid ihop, det tänkte jag inte på. Ska väl vara glad iaf att jag fick det första alternativet på ett sätt, hon är ju iaf inte all over the place.

Kollade på kommentarer i matsalen idag med, ska nog göra en liten serie av detta, den roligaste idag var:
The fruit was too warm =(

hahahaha.

Idag fick jag också veta nåt som gjorde mig väldigt glad.
Kan dock inte helt släppa tanken på hur perfekt det kunde vara om vissa faktorer vore annorlunda.
Det är inte lätt att tycka om någon på riktigt, men det ska det väl inte vara.
Men jag är avundsjuk på alla som det flyter på för. Screw you haha!
Jag har iaf en countdown igen, iaf till 90 %, alltid något!

Pratade med familjen idag, nåt som är så mysigt med videosamtal är att man hör alla ljud runt omkring också, som att siki jamar, tv:n är på, radion är också på, alice lyssnar på EMD, pappa går i trappan och mamma säger "var fn la jag min klarinett nu igen?"
hahaha. Det är mitt hem in a nutshell det, and i miss it! :D

like totally


Man får önska saker i matsalen - nån ville uppenbarligen ha mer bacon hahaha.
God bless America!

Igår intervjuade jag en japansk utbytesstudent, för en artikel om kulturchocker, och omg vad jag tyckte synd om henne. Hon ba jag är jättenervös, jag pratar inte engelska så bra så jag har med mig ett lexikon. Jag försökte förklara för henne att hon absolut inte behövde va nervös för jag är varken native speaker of english eller riktigt journalist haha, men det va lite stelt ett tag , men sen slappnade hon av. Till slut pratade vi mer för nöjes skull än för artikeln, hon tycker inte att amerikaner är välkomnande (hon heller) och att dom inte har tålamod nog att lyssna på nån som stakar sig osv. Förstår att det nog lätt blir så, men det är ju så tråkigt, för dom är ju egentligen inte här för att bara hänga med japaner, precis som att jag inte heller är här bara för att hänga med ickeamerikaner, men nu är det verkligen så. En tjej från Nya Zeeland i min creative writing sa nåt så klockrent igår "there are 6000 americans at this campus, and i havent met anyone i like even a little". Och jag måste nästan hålla med. Hon klagade också på att dom inte fattar andra accents, väldigt väldigt sant,  kinga frågade om en lighter, och fick säga om det fem gånger och till slut visa med händerna haha. En tjej i min korridor trodde jag sa att hon hade ett "nice head" istället för nice hair hahaha. Okej i vissa fall hör man inte, men dom är definitivt ovana vid accents, och om nån pratar mer åt det brittiska hållet blir det probleeem. Jag undrar om nån förstår stackars matt, med groooov irländsk accent. Tydligen svär vi europeer för mycket också, tjejer ska inte ens säga bullshit va det en som sa haha. Bullshit! :P

Hur som helst börjar jag bli lite mindre irriterad nu, och skratta mer åt vissa situationer, speciellt när det verkar som att alla vi utlänningar känner likadant. Jag orkar nästan inte gnälla mer heller, men måste analysera fram och tillbaka ganska mycket för att kunna bestämma mig om det räcker att stanna här en termin eller inte. Majoriteten av dom internationella åker efter en termin, och ett år börjar kännas som väldigt lång tid. Men vi får se hur det blir, och det lockar så sjukt mycket att fira min och kingas 21st i vegas hahaha, speciellt efter the hangover :P

Ikväll ska ett stort gäng samlas och se just the hangover, jag har som sagt redan sett den, men den är så sjukt rolig så jag går nog dit ändå.

Nu är klockan 9.40 här, har haft en lektion, den va inte så givande, vi fick en massa saker att göra, gah. Vi måste alla bli experter på ett område connectat till new paltz och skriva tre stories om det den här terminen, wow, för det är ju lätt för mig som vet så himla mycket och har oändligt mycket kontakter här haha. Jag vet verkligen inte vad jag ska hitta på. Vi ska göra nåt utanför våran comfort zone, haha det blir inte så svårt tror jag, har ingen comfort zone här än förutom att intervjua utländska studenter hahaha. Men ah, nu väntar jag på kinga så vi kan gå och äta frukost, sen är jag ledig resten av dagen, vilket betyder att jag måste:
1. köpa alla böcker, har varit lat och inte köpt en enda
2. skriva på artikeln om japanen
3. spela flöjt
4. komma på en idé till mitt creative wrt projekt
5. göra läxorna jag kommit efter med för att jag inte haft böcker
6. skriva ytterligare en god damn pjäs på tio repliker haha
7. hitta på ursäkter att inte göra allt det här haha...

Okej nu blir det frukost, bye!