save tonight

Idag har jag:


Försovit mig. Bara tio minuter men ändå. Jag sätter inte klockan på bästa marginal direkt... Min lärare sa att det kan vara en av dom smidigaste insmitningarna han sett, swisch bara, så satt jag där hahah. Min halsduk kan förklaras med att det blåser som fan. Vissa går barbent, jag ente förstooo.


Så jag drack medicin. I bakgrunden: min söta födelsedagskopp jag fick av kinga.


Jag vann det här armbandet på en lektion HAHAHA. I am a nerrrd.


ze closet

ze floor closet...

Mina smygförsök att få kinga att konveretera hahahah


Den här satte hon upp när jag inte ville gå till gymmet....... hari nte gått sen dess haha..... det va i februari.... men iaf, det var lite av min dag, nu hinner jag inte mer jaooo.

who knows where

Ah. What a feeling. Klockan är 01.01 och jag är klaaaaaar med min jävla screenplay. Kan inte säga att jag är jättenöjd med den, men den är klar och jag tror den duger. Om sju timmar ska den lämnas in, vilket betyder att jag ska vakna om sex och en halv timme. Nice. Men jag har insett att jag är som mest produktiv sent på kvällen, inpå natten och ubertidigt på morgonen - då inget annat kan distrahera mig. Och nu är jag inte ens trött, fick lite överskottsenergi tror jag. Så jag ska lyssna på tiger lou en stund, som äntligen finns uppe på spotify (tack jonas) och filosofera lite. Jag borde ta en dusch, inte lukta usch, stå högt i kurs och sånt men.... nej, haha. Man kan gå skabbig till en 8am-class, det är okej.

Jag älskar när engelsmän och amerikaner blir överväldigade när utlänningar pratar sina egna språk. Keith, en kompis från FN, hörde mig prata i webcam med familjen idag och sa att det enda han kunde snappa upp var "amerikan" och "toblerone." Hahaha, men ja min poäng med det var iaf att det suger lite att prata ze världsspråk som förstaspråk, för jag förstår att man blir lat då, när dom flesta man stöter på ändå förstår ens modersmål.

Men så till varför jag pratade om toblerone idag med mina päron. Seriöst, kristdemokrat Mats Odell, seriöst? Jag blir så jääävla arg. Att han säger att dom rödas politik är "tobleronepolitik" för att  trycka till sahlin för något som hände för cirka femton år sen och inte hade NÅT att göra med det han jämförde det med, I EN SERIÖS POLITISK DEBATT I FUCKING SVERIGE, gör mig så arg att jag sliter mitt hår. Det är ju rent ut sagt äckligt, speciellt eftersom han sen säger att han egentligen inte tycker att sahlin ska behöva förknippas med hela tobleroneaffären nåt mer. Men ändå säger han det. Det är liksom ungdomsförbundsfasoner och INTE okej av en MINISTER att säga nåt sånt, jag blir galen. Personangrepp som mer och mer liknar... amerikansk politik. Och det, det vill vi hålla oss borta från, okej?! Det är ju inte som om tobleroneaffären är nåt som är glömt, men ändå skulle han pressa ur varenda jävla droppe. Mycket, mycket lågt.

Och den kristna värdegrunden som han borde ha? HAHAHAHA.... vilket skämt.... Nej, Mats Odell borde få en fet käftsmäll (rim!!!).

Okej, med det säger jag nog tack och hej för mig för inatt.

sound of the streets

I fredags stannade jag kvar i NYC efter FN-föreläsningarna var slut, och fick sällskap av Keith som kan New York bra för att ta foton till mitt projekt om gatuartister. Det fanns något att fota var man än vände sig, och New York var riktigt vackert och upplyst av sooool.  Tog runt 300 bilder, men här är några, oredigerade än sålänge för jag pallar verkligen inte än haha:


Central Park. Saxofonisten försökte locka större bidrag genom att säga att gitarristen precis anlänt från skottland och aldrig tidigare sett en 20-dollar-sedel, haha.


Washingtson square park (jag vet att ni kanske inte bryr er, men skriver mest för att komma ihåg själv tills jag ska presentera fotona, för förra gången sa jag fel ställe och det var pinsamt haha.) Riktigt cool grupp, dom sjöng in the djungle och var allmänt gangsta.


Tyckte att det här stället var ganska egendomligt att spela på. En mörk tunnel i central park när alla är ute i solen. Tyckte också att mannen såg skum ut, såg honom rodda upp innan han började och tänkte att jag går tillbaka och checkar sen. Det gjorde jag rätt i för jävlar vad bra han var. Oj den här bilden sög iofs, helt skev men okej får hoppas på nån utav dom resterande liknande bilderna haha.


Tyckte också om hans moderna låda. Ska inte använda den här bilden utan istället en närbild på hans stråke, men i alla fall.

The Twins! Heeelt underbara, vilka entertainers. Också i Washington Square Park.







Sicken linslus haha! Så söt! Union Square är det här, känner igen Forever21 bakom, sorgligt nog haha.


Konstnär i, japp, Washington Square Park. Allt estetiskt händer där haha.


Mera Washington Square.

Och här något random, väldigt New Yorkigt....

Hahaha!

Godnatt, jag gör verkligen ingen nytta just nu, tacka gudarna för sovmorgon imorrn = vakna tidigt och göra klart saker.


ekorrar

Ne asså detta är inte okej. 6.23 imorse vaknade jag av "wääääääääääh, wäääääääääääääääh" från dom där jävla ekorrarna. Och jag är ändå inte lättväckt. Alls. Förut var det gäss som skrek på natten, nu ekorrar på morgonen. Jag älskar naturen, men kanske inte såhär mycket. Väntar bara på att höra tuppen gala nu så blir det top notch.

för to the kyld

Gaaaaaah, har gått och blivit riktigt förkyld. Första gången på jättelänge dock, så ska kanske inte klaga. Men det gör jag ändå, för jag gillar liksom att klaga, och för att jag får INGENTING gjort för guds skull. Kinga kommer strypa mig snart, för hon skriver en uppsats och jag hostar, snörvlar, nyser, och tjejerna i korridoren skriker "saaaaraaaaaaah" som vanligt, och som om det inte vore nog har ekorrarna här ute fått ungar som verkligen skriker som små bäbisar.

Det är helt sjukt, jag var så förvirrad imorse för det lät som om nån lämnat ett hittebarn utanför vårt fönster. Men efter mycket om och men har jag förstått att det är små "eeeeeeekorrar i vår gran," som dom säger på kalle ankas julafton. Det är väl rätt puttinuttigt egentligen, men tystnad är ju också rätt trevligt ibland. Wäääääääh Wääääääääh, låter dom. Gråa är dom också, jag saknar röda ekorrar!


- Wääääähhhhhhh!

Fast shit vad söt ändå. Im such a girrrrrl. Okej imorrn måste jag ta tag i mitt liv och skriva den där jävla FN-uppsatsen, för jag vet seriöst inte hur jag ska kunna bullshitta mig igenom den. Omöjligt helt enkelt, måste helt enkelt göra det på det sättet jag avskyr: ordentilgt... Jaja, jag får iaf låna en kamera av en vänlig själ så jag kan ta foton i NYC i helgen till mitt projekt. En grej av 1000 lösta, like totally freaking awesome duuuuuuude... eller nåt.

no one can tell, damned if I do

Jag är trött i ögonen. Och kan inte sluta lyssna på den här underbara låten med underbar video:



Wa-aa-aaah.
I slutet av videon ryser jag nästan, så fint och sorgligt. Försöker minnas i vilken blogg jag hittade den, men funkar tyvärr inte haha.

Hur som helst, jag har massa plugg till imorrn. Två-tre sidor till på en uppsats ska vara klara innan 12.15. Och jag ska göra en egen logga och kolumn (design) innan 16. Men idag orkar jag nog inte mer helt enkelt och funderar på att gå och lägga mig och ta igen många timmars missad sömn. Börjar åtta imorrn, underbart helt enkelt.

Haha just det, en helghöjdpunkt, Irish matt, som han är lite ökänd som, kom ihåg att jag fyllde år för en vecka sen (helt sjukt för han har inte facebook och han hörde det en gång när vi va ute bara haha) och kom med en försenad födelsedagsöl till mig. Så himla snällt, vi har liksom aldrig riktigt umgåtts mer än precis i början i höstas och bara pratat en gång den här terminen!

Men okaaaaaaj, nu ska jag försöka sova om inte kinga fortsätter terrorisera mig, hon kastade precis "teen vouge" på mig haha.....  Lyssna på låten och kolla videon jao! Jalla bye, hahah

la ritournelle

Sitter här och käkar lättsaltade potatischips och pretzels till middag. Har inte varit i bästa skick idag, och har fortfarande inte återhämtat mig helt fastän klockan är halv nio och om några timmar ska jag ut igen är det tänkt. Vad ska man säga, det är verkligen allt eller inget här haha. Men borde ju misstänkt att drinkar som kostar 20 spänn kanske inte nödvändigtvis leder till ett ljuvt uppvaknande.... Men hade en riktigt rolig fredagskväll! ......

... Och en trevlig morgon trots omständigheterna, för det var ganska fint väder ute och jag släpade med mig james ut ganska tidigt för att jag bara va tvungen att andas frisk luft. Vi gick till ett konditori här som jag aldrig varit på förut och jag lyckades äta en kaka haha. Det kändes stort. Sen promenerade vi runt i new paltz lite, kollade in rock against racism-festivalen som resten av dagen verkligen plågat mig då jag hörde ett konstant trumbeat dom tre timmarna jag låg i sängen och tittade i taket med hopp om att sova. Men fint initiativ. Sen gick vi till museet på campus, som har fotografier av andy warhol uppe för tillfället, vilket ledde till att det är typ 15 vakter på inte många kvadratmeter. Och såklart va det nån artnerd som tog sitt jobb på alltför stort allvar och hyshade mig när jag skrattade hysteriskt åt ett fotografi på en kvinna som hade en jättelång remsa med typ kuponger på ett mycket intressant ställe hahaha, SERIÖST, hur ska jag kunna kolla på det med ett straight face. Det är väl fan inte ens meningen. Ett annat stortartat konstverk var en golvmopp som slog i en tvskärm, alltså själva moppdelen på moppen var bunden till en rem som drog den upp och ner på tvn. Jag önskar att jag fattade vad grejen var med den, men det gör jag tyvärr fortfarande inte, men det va kul iaf.

Sen fattar jag inte varför jag ALDRIG kan hålla käft, utan måste absolut börja tjafsa med en douchebag på en bensinmack om huruvida jag var korkad eller inte som frågade indiern i kassan om han pratade arabiska...... hahahaha. Okej det var korkat, jag har ingen aning om hur jag tänkte eller varför jag ville veta. Så killen bakom mig i kön sa "are you fucking stupid?" och då jeflar tände jag till och jag tror jag drog den bästa repliken nånsin som svar på tal: Arabiska är faktiskt ett VÄLRDSSPRÅK!
Sen sa jag att jag tyckte han var en idiot osv, men ville bara visa hur diplomatisk jag blivit på senare dagar.

Hahaha som sagt, älskar mig själv ibland.

baboshka

damn, ja täntke ta kort med webcam för första ggn på ages, men så funkade det inte! typiskt, för jag ser nämligen riktigt cool ut just nu, prefekt vågigt hår och mössa hahaha. mössan behövs för det regnar. men nu är min skjuts här så jag hinner inte mer. HAPPY HOUR!

pure love

Jag hade lite svårt för Lars Ohly förut, kanske mest för att jag älskar Schyman, men nu har jag kommit fram till att han är THE MAN! Inte många toppolitiker (läs: ingen annan eftersom han är den enda partiledare som tackat nej) som står fast vid sin ideologi så starkt som han gör. Det är UNDERBART att han tackar nej till victorias bröllop, allt annat hade varit hyckleri. En eloge ska han ha.



Sen är han rätt söt med hahaha, och en så trevlig mössa!

let the sunshine in

Oj. Klockan är 8.50 en lördagsmorgon i december. Morgonsolen lyser in och det är en sådan morgon då solstrålar inte är uppiggande och vackra, utan snarare som spjut i ögonen som borrar sig in i tinningarna och sprider smärta i det tunga huvudet. Kvällen innan borde logiskt sett resulterat i färre hjärnceller, det vet hon, men måste dom verkligen slå, hamra, och spränga sig ut? Tungan känns sträv som ryggen på en tax. Men hon fryser inte. Det måste vara första gången sedan sensommaren hon inte fryser på morgonen, fastän täcket åkt av.

Hon vet varför. Det klart hon vet, och det är också det som gör henne lite illamående, för hon har ingen aning om vad som händer nu. Hon vågar inte vända sig om, istället borrar hon ner ansiktet i kudden och låtsas sova, fastän hjärtat slår i samma tempo som hjärncellerna misshandlar hennes membran. Men då hör hon en djup andning och känner en varm hand på ryggen, och sen en arm som omfamnar henne. Och hon andas ut när han säger "morning girl, how about some breakfast?" Hon undrar om hjärtslagen pulserar ut i hans arm, öppnar ögonen och hoppas att han ler när hon vänder sitt tunga pulserande huvud. Det gör han. Nu kan hon välkomna solen.



oldie

Nu hade jag nästan en nära döden-upplevelse.

Jag kollade på webb-tv och kom på mig själv med att tänka:
Guuud, vad jobbigt att ljudet är så ojämnt och att volymen går upp så fort det blir musik i programmet.

SOM MINA FÖRÄLDRAR ALLTID SÄGER och som jag bara hört folk över 45 klaga på NÅNSIN! Det är över nu, snart kommer jag börja klaga på att det drar, äta mariannekarameller och köpa bröstsocker och hålfotsinlägg som farfar i bullerbyn.


Lolz0r

Jag tror jag blir kvar här resten av mitt liv. Jag funderar nämligen på att fria till min nerdy professor hahaha.
Idag skrev vi en pjäs allihopa under lektionstid = några roliga själar bidrog, jag satt bara och garvade. Nu mailade han hela klassen scripten för att han tyckte det blev så roligt hahaha, jag dör, det är det mest oseriösa ever, men täntke visa er vad vi gör här i staterna på electronic media writing:

BILLY AND JOHNNY

EXT. MAJOR LEAGUE BASEBALL OUTFIELD - DAY

JOHNNY and BILLY are eight years old. They are dressed in
their hugely over-sized Baltimore Orioles uniforms. They
stand lazily with their mitts at their sides, not ready for
action. Billy is chewing gum. Johnny is swatting flies
with his cap.

JOHNNY
Where are we?

BILLY
I dunno, but never eating that many
pixy-stix ever again!

A CRACK of a bat is heard in the distance

JOHNNY
I wonder how french fries taste on
pizza.

BILLY
I need to pee.

A baseball falls behind them. The crowd is
CHEERING. BILLY’S DAD ENTERS. He trips on the ball that
fell earlier. The ball lands over by Billy’s feet.

BILLY
You okay Dad?

JOHNNY
What are ya’ drunk?

BILLY’S DAD
Just a buzz, God. Quit leaving
your toys in the lawn, ya’ damn
kid.

Billy throws the ball away. The crowd CHEERS again, even
louder.

BILLY’S DAD
(TO CROWD)
Whaddaya wanna fight??

Crowd BOOS.

BILLY
Dad!

JOHNNY
What’s their problem?

UMPIRE
(OFF CAMERA)
You’re out!

Billy’s dad turns around. An UNZIP of his fly is heard and
he begins peeing.

JOHNNY
Your Dad’s a weird-o.

BILLY
Shut up!

SECURITY GUARDS ENTER. Guards tackle Billy’s Dad, sending
them all flying off camera. GUARDS, and BILLY’S DAD EXIT. ENTER MANAGER

MANAGER
How old are you kids?

BILLY
I don’t talk to strangers.

MANAGER
You guys have a great future ahead
of you.

JOHNNY
You mean ice cream??

MANAGER
How would you like to sign this
contract and make enough money to
eat ice cream for the rest of your
life?!

JOHNNY AND BILLY
(SIMULTANEOUSLY)
Done!

Fade to black

HAHAHAHA. Best screen play ever?

fear

När jag var liten bodde jag i Kristinehamn i Värmland, där cirka 26 000 personer bor. Jag var tre år då min familj flyttade dit, till en stor grå villa med en underbar trädgård med hallonbuskar. Jag var väldigt blyg när jag var liten, och livrädd när jag vid fyra års ålder började gå till en dagmamma, och ännu räddare när jag började på dagis. Jag var van vid att umgås mycket med vuxna, som lyssnade på mig tills jag pratat till punkt och gav mig mycket uppmuntran. På dagis blev jag avsliten den roligaste dockan och sittandes med nån gammal solblekt serietidning i ett nafs och jag tror jag avskydde det till en början. Men samtidigt var jag lite nyfiken, och insåg snart att alla var inte som jag var van vid, alla pratade inte om det vi pratade om i min familj, och alla såg inte allt på samma sätt.

Jag fyllde fem, var fortfarande blyg och för rädd att klättra allra högst i klätterställningen, men jag hade vänner och oftast ganska roligt. Området där jag bodde bestod av fina villor, och det låg granne med ett område med enbart hyreshus - det enda området som bara bestod av lägenheter i Kristinehamn under den tiden skulle jag nog vilja påstå. Men den största och roliga lekplatsen låg precis mellan dessa områden, och senare fick jag lära mig att båda områden skulle gå på samma skola. Hur som helst, när jag var fem eller kanske sex år var jag på lekplatsen som var inom synhåll från vårt hus, vilket gjorde att jag fick leka där utan uppsyn av mina älskade hönsföräldrar (jag menar detta på ett bra sätt haha) några gånger, och en gång minns jag mycket tydligt. Jag träffade en tjej som inte gick på mitt dagis, lite äldre, kanske sju eller åtta år och hon berättade att hon precis flyttat med sin familj till hyreshusområdet. Jag tyckte hon var rolig och lite galen, så vi lekte hela dagen och hon fick följa med mig hem för att leka i våran trädgård. Mamma hälsade på henne, och frågade om hennes föräldrar visste att hon var här, varpå tjejen svarade "Ja, pappa blev glad, för han vill inte att jag umgås med n*grerna som bor där vi bor." Det blev helt tyst.

Det är snart val, och Sverigedemokraternas sympatisörer ökar. År 2006 fick dom fler mandat än nånsin, och det kan mycket väl tänkas att det blir ytterligare fler i år. Främlingsfientlighet bygger på rädsla och okunskap, det har tonvis med forskning bevisat. Därför är det otroligt dåligt att folk inte informeras tillräckligt om de olika kulturer som representeras i Sverige. Det också under all kritik att det inte finns någon neutral plats att ventilera sin rädlsa för det främmande. Debatten tas aldrig av någon, inte i skolan, inte på ett objektivt och informativt sätt i media. Ingenstans utom på ställen som redan är uppenbart för en viss åsikt. Vi kommer ingenvart, integrationen går bara bakåt. För att gå tillbaka till min berättelse om min barndom: När jag senare började skolan lärde jag mig uttrycket "kosovobanan" och trodde att det var ett riktigt ord, haha. Några år senare började ord som blatte användas mer och mer. Terrorist blev lika vanligt i det svenska ordförrådet som mellanmjölk. Misstänkta brottslingar utpekas som "invandrare" eller ännu hellre "muslim" i media, och inga svenskar vill gå på "invandrarskolor." Bidrag och a-kassa smutskastas av många som något lata utlänningar utnyttjar, istället för att ses som ett värdfälssamhälles skydsnät. Och varför egentligen? För att folk saknar kunskap, och har massor med obesvarade frågor.

Barn funderar mycket, och har dom mest politiskt inkorrekta frågorna som "varför ser han ut sådär?" Men frågan är om dom någonsin fick svar på det. Frågan är om inte den äldre generationen undrar ungefär samma sak som barn undrar på dagis och i skolan. Varför klär dom sig annorlunda, varför äter dom annan mat, varför kör dom andra bilar, varför har dom ett annat kropsspråk? Det är så mycket folk inte vet, från båda sidor självklart. Allt ifrån "varför vill hon täcka håret?" till "varför har hon sex innan hon har gift sig?" är frågor som måste besvaras, även om dom rör känsliga ämnen. För hur ska vi annars förstå varann, och acceptera varann? Det sägs att vi är jämställda i Sverige, men det är rent skitsnack. Information om olika kulturer och olika sorts människor måste nå ut, och då menar jag inte genom tre lektioner i högstadiet om islam eller en temavecka om mellanöstern eller en gästföreläsare på jobbet en gång vart tionde år då nån chef får för sig att fylla ut mötestimmarna lite. Då menar jag hela tiden, konstant, kopplat till alla ämnen, för det är ju precis det som det är.

Föräldrar, lärare, chefer och politiker FÅR INTE vara lata i den här frågan. Sverige går ju under. Det är ingen fråga om huruvida det är ett stort problem eller inte då Sverigedemokraterna har 25 % av rösterna i vissa län. Och jag kanske skulle ha dragits med av flickan som från tidig ålder lärt sig att mörkhyade inte var som hon om jag inte hade kunnat ventilera det här hos mina föräldrar. Man är svag som barn, och tror på det mesta som nån äldre och coolare säger. Hade det inte varit för information hemifrån är det mycket troligt att jag hade trott att hon hade en poäng.

Det kan låta som världens största kliché, men det enda som skiljer människor åt är omständigheter. Vi är alla lika mycket värda, och vi har alla samma grundläggande instinkter och behov. Och vi har alla känslor - rädsla är en av dom.

a mother's journey

Ville tipsa er om den starkaste fotostoryn jag nånsin sett, A Mother's Journey, av Renee Beyer. Den följer cancersjuka Derek och hans mamma Cindy kämpa genom Dereks sjukdom. Fotografen är gästföreläsare här i New Paltz under två veckor, så har hört henne prata och det var väldigt intressant. Hon var dock inte alls som jag hade väntat mig, vilket var en liten besvikelse, men hennes jobb är fortfarande helt outstanding och borde ses av alla.
Här är några av fotografierna:







Vad ska man säga, jag ryser verkligen, och jag har haft olika sorters uppgifter relaterade till dom här fotografierna i olika journalistikklasser, så har väl kollat på alla 20 ungefär 20 gånger nu, men blir fortfarande illamående och tårögd varje gång. Hela utställningen finns online här:
http://www.sacbee.com/static/newsroom/swf/april07/mother/

money in da club


rooomies <3


briana och stef


kasey, briana, josh, brianna, stef, moi, kinga (fast hon är inte sådär blek haha, ja vet inte vad som hände)


oasis


Hahah!


jag och josh, han är adorable!

Idag har det varit 26 freaking grader! Helt underbart. Föruuutom för att klaga lite, att man svettas som en gris i klassrummen, för det är ingen AC på än, för det är "unseasonably hot" som vi fick ett mail om. Precis som när det var kallt och vi fick mail om att vi skulle gå sakta så vi inte halkar :) Dom är så snälla och söta här. Som min kompis sa "and think about that they have to send this out to the small segment of people who actually are in college" hahaha. Efter skolan hängde jag med kinga på starbucks uteservering, studade, för lite dock.

Under kvällen såg jag på debatt på svt play, blev arg som vanligt. Vår vapenexport har ökat med 400 % (!!!) på åtta år. Det är ju äckligt. INGEN kan hålla koll på vart det tar vägen och exakt hur det används. Lägg ner. Totalförbjud detta och satsa på andra behov i fattiga länder än deras vapenförråd, som kanske MAT eller nåt liknande. Bara en tanke liksom... Och ni suger som inte bidrar till min UNICEF-insamling haha, ville bara säga det.

Just nu storttvättar jag allt jag äger ungefär. för jag har fått utslag och är paranoid att det är kryp i vårt rum eller nåt. Perfekt torsdagssyssla haha, imorrn är det FN hela dagen, har glömt vad det ska handla om (för jag gör typ inte läxor längre haha...) men det blir nog intressant! Jag måste bli bättre på att låtsas sova på bussen dock, för förra gången pratade en snäll men sjukt pratsam kille om IKEA och snabbmat i mitt öra i två timmar, och jag vet bättre saker att göra klockan 7.45 på morgonen än att lyssna på det haha...

temporary

Min favoritbloggerska Michaela Forni tar verkligen orden ur alla tjejers munnar ibland tror jag. Det här inlägget beskriver fenomenet tillfälliga flörtar/kärlekar precis på pricken.

Så bitterljuv blir en sådan tid. Du passar på att njuta fullt ut eftersom du inte vet när det tar slut men du kan inte riktigt slappna av när du vet att du inte kommer ligga i den famnen resten av ditt liv. Du kanske inte ens ligger där imorgon.

Jag minns exakt den känslan men inser hur svår den är att beskriva. Jag kommer ihåg när jag vaknade av att solen värmde upp sängen med två koppar te och ett askfat bredvid. Dagg och fåglar som kvittrade. Jag drog mina fingrar över hans bröstkorg tills sängen blev för varm och jag gick utan att säga hej då. Han var inte mannen i mitt liv men ändå kunde jag inte sluta låta mina fingertoppar trippa över hans mage.

 

Precis. Men jag tror att minnena oftast blir mindre bittra och mer ljuva med tiden, för det finns väl oftast en anledning att man ens krånglat sig in i något så komplicerat. Jag hoppas att jag minns septemberdagen då allt väldigt långsamt startade, att han kom ihåg den dagen lika väl som jag fyra månader senare då vi äntligen kommit lite längre. Fikastunder, en kram i regnet efter att hans kompis hade dansat små grodorna när hon fick veta att jag var från sverige haha, en blink med ena ögat (uppenbarligen inte från min sida för ja kan ju inte haha...) och ett stort leende som hälsning dagen efter audiostudion, ett vykort, när han sa till folk att "this girl, she's my valentine", hans ljusblå skjorta, hur röklukt inte stör så mycket när det är mintcigaretter, bilturer, filmkvällar, hot tubs och timslånga diskussioner om allt och inget. Och att du tyckte att jag var gullig snarare än jobbig när jag slet av dig den där pluntan med skitäcklig sprit  (hahaha) och gömde den när du skulle sova hos mig första gången. Och mycket mycket mer under denna intensiva tid. Är rätt säker på att det är detta jag hellre minns än känslan av "vad fan gör vi egentligen?"

 

Lite senare ska jag lägga upp bilder från tisdagens utgång, som va skööööj, haha.

in this new romantic way

Nu har UNICEFs kampanj för varenda unge startat! Skänk pengar på http://www.unicef.se/egna-insamlingar/pell, som sagt ni kan skänka hur lite eller mycket som helst, se det som en födelsedagspresent haha ;) Ni kan också köpa en UNICEF-nål för 20 kr där 16 går till insamlingen. Hur bra som helst ju! Och FN fungerar och gör nytta, vad folk än säger. Mycket sker bakom kulisserna, eftersom FNs arbete för till exempel mänskliga rättigheter inte handlar om att invadera ett land och tvinga dom att ändra sina sätt att göra saker på, utan istället på att övertyga landet om att internationella normer bör gälla ALLA, och inte har kulturella undantag. Det klart FN skulle kunna jobba bättre, men dom har en oerhört begränsad budget pga att många länder inte bidrar tillräckligt mycket. Sverige är en toppbidragare och det ska vi vara stolta över, och bidra privat också.

Med detta sagt hoppas jag att nån mer än min pappa samt en okänd välgörare bidrar till detta... alla har råd med en tjuga.


On another note så ska jag snart ut och inviga mitt uteliv i USA som 21 år. Pepp? GANSKA!
Mitt minneskort har krånglat så vi får se om det blir några bilder, förhoppningsvis tar någon annan kort jag kan sno.

EDIT: minneskortet verkar fungera, så här är två bilder från gårkvällen:


min b-day outfit, sommarväder likz0m


Kinga på den japanska restaurangen HAHA maten ser inte så aptitlig ut, men det var den :p

Aja då får vi hoppas kameran inte krånglar ikväll, pözz på er!

Gammal

I Sverige är jag 21 nu, här är det fortfarande 45 minuter kvar. Haha ne asså jag vet inte vad jag känner inför den här födelsedagen. Lite åldersnoja måste jag väl erkänna att jag har. Som alice sa "bara nio år kvar till 30," och drog på smilbanden hahaha. Men att kunna köpa och dricka alkohol när och hur jag vill är såklart mer än efterlängtat. Verkliiigen. Annars hade jag nog försökt ignorera den här födelsedagen lite haha. GAMMAL. Haha.

Synd bara att min skola inte ger ledigt för påsk! För måndagar är nämligen min allra längsta och jobbigaste dag, har tre lektioner, en av dom tre timmar lång, och börjar såklart 8 på morgonen och slutar halv åtta på kvällen. Så min födelsedag kommer bjuda på mycket lektionstid, som payback för att jag nog varit ledig pga påsk typ 70 % av mina födelsedagar. Minst. Men förhoppningsvis blir lika fint väder som i helgen (23 grader!) och på kvällen indisk middag eller pubmat haha, vi har inte bestämt än.

Men som sagt helgens väder. Helt jefla otroligt, folk såg och solade och grejer. Jag gick runt i shorts, linne och sandaler hela helgen. Satt ute och läste, och idag skrev jag på min jävla pjäs/skript som jag skjutit upp till sista dagen. Det var inte roligt och den suger, men så kan det va haha. Men jag var helt enkelt för upptagen med att soak up the sun, vara bakfull, bestämma vad jag skulle göra i lördags, få hit en mycket het man igår igen, som ett brev på posten haha, och vi endade up med att åka till en diner vid typ midnatt, mycket amerikanskt, speciellt eftersom vi mölade i oss cheesy fries (aah, inte chips som i england, stor skillnad!) och mozarella sticks. Med gravy..... Beach 2010 hahaha? Sen kollade vi på världens roligaste simpsonsavsnitt, massa chris rock (han är ett geni) och the big lebowski, som var riktigt rolig. The duuuuude, likz0m.


The Dude.

good times

I april år 2006 när jag bestämde mig för att börja blogga regelbundet skrev jag:

nu ska jag ta nya tag med bloggen...
tänkte för ett tag skaffa PRO på lunar, men fan, det känns för lågt haha.

HAHAHHA. Lunar. PRO....... Aja, jag kanske kommer skratta åt ansiktsboken år 2014.

who let the dogs out?

För några dagar sen läste jag på ens facebookstatus att det skulle bli "shortsväder" i new paltz från och med igår.
Det stämde! Sjukt varmt igår, så jag var tvungen att strip off mina leggings ja hade under klänningen bakom postkontoret haha. Jag har alltid varit classy. Hur som helst, det va ju första april som sagt och jag blev totalt grundlurad av kinga att någon skum typ hade kommit hit med mitt ID-kort. Var väldigt nära att ringa spärrservice haha. Så sen tänkte jag att jag måste ju lura nån, så jag lurade alice att jag hade spillt kaffe på en stor man på starbucks, lurade en FN-klasskompis att vi skulle ha lektion idag. Sen ringde jag james och sa att mitt visum kommer gå ut så fort jag har gjort min sista exam hahah. Han ba finns det inget som kan ändra på det, varpå jag svarade "jo, att det blir andra april." Nån timme senare ringde han och bad mig kolla ut genom fönstret, och voila, där stod haha, blev riktigt förvånad för jag trdde han jobbade idag, för vår skola skiter fullständigt i att det är påsk, jag råkar bara ha inställd lektion idag. Riktigt kul iaf, vi åkte på fest utanför new paltz i nåt som kändes som en fd bondgård. Jag önskar jag hade haft med mig kameran, för det var så mäktigt och absurt. För det första var det hur stort som helst, och tydligen nån gammal man som anordnade festen. För det andra var det en konstutställning på ena våningen, och för det tredje var det lösa hundar ÖVERALLT haha. Och för det fjärde kände james bartendern, så jag hade inga problem att kränga alkohol, vilket jag tycker är på sin plats, för nu fyller jag fan om tre dagar haha! Och just det, för det femte: precis innanför ingången på festen hängde ett par romerska ringar hahaha. Är glad att jag inte blev så rund om fötterna att ja bestämde mig för att hänga i dom. Sen fick vi skjuts till np, käkade pizza med lite folk och drog hem.

Sov till halv ett idag.... fortfarande sjukt trött. Gick en promenad i det underbara vädret med james, sen köpte vi kaffe och sushi. Sjukt god sushi, åt en jättekonstig med POTATIS i haha, men den var nästan godast. Sötpotatis till och med, som jag vanligtvis inte gillar.

Nu tog kinga och jag oss i kragen och städade hela rummet, så gott det går, med tanke på att vi varken har en sopkvast eller dammsugare, och man får bara låna dom halv 9 på kvällen. Bullshit är vad jag kallar det. Men mitt skrivbord och nattduksbord har inte varit såhär rena sen jag flyttade in. Nu får vi se vart eftermiddagen och kvällen tar mig haha, jag har ont i huvudet och vill sova helst, men jag tänker inte wastea soltimmarna som är kvar.

april fools

Dagens aprilskämt: Lektion med Mr Dorky Professor, och två killar kommer in och lämnar in sina TV-scripts en lektion för tidigt. Okej, det var ju lite weird, men duktigt av dom tänkte väl dom flesta. Så när lektionen är slut kollar läraren igenom dom och utropar: WAIT A SECOND! Så visar det sig att den ena har lämnat in en cover page och tio utskrivna bilder i A4 storlek på random people hahaha, och den andra har lämnat in dom tio första sidorna på  the big lebowski. AHHH, dom gjorde min dag! Helt klockrent säger jag bara. Annars har jag bara blivit lurad av jamie än sålänge, så im doing well.

who has the power?

i know we can live tomorrow, but i know i'll live today.

What a god damn bummer.